Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fx8320 a fx 8350

Popielnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym się różnią te 2 procesory oprócz taktowania i czy ja zrobię oc 8320 do 4,2ghz to będzie tak samo wydajny jak 8350 ?

Opublikowano

Tak, będzie tak samo MAŁO WYDAJNY jak FX-8350. On na 5GHz jest DOPIERO mniej-więcej taki jak 3350P. Najlepiej bym dołożył do i5 3570k, oczywiście wcześniej sprzedał twoją aktualną MOBO i CPU.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Tak, będzie tak samo MAŁO WYDAJNY jak FX-8350. On na 5GHz jest DOPIERO mniej-więcej taki jak 3350P. Najlepiej bym dołożył do i5 3570k, oczywiście wcześniej sprzedał twoją aktualną MOBO i CPU.

Zależy w jakich grach.

W C3, to 3350P dostaje w dupe od FX'a :P

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wszystko zależy od optymalizacji, bo w crysisie 3, który jest lepiej zoptymalizowany na amd, to nawet i5 2500k dostaje w dupe od takiego 8350, a teraz ea współpracuje z amd, to ich nowe gry będą lepiej chodzić na sprzęcie amd. FX8320 za 550 zł jest w stanie dorównać i5 2500k za 800 zł.

Opublikowano

Nie chcę za bardzo odbiegać od tematu, ale - Crysis3 głównie korzysta z karty graficznej, co można zobaczyć po benchmarkach. Ja np. na średnich miałem 30FPS, na wysokich też 30FPS. Kiedy podkręciłem mój CPU (FX-8120) = żadna różnica. Podkręciłem GPU (7850) to zaraz dwa FPS'y przybyły ( w konkretnym miejscu ).

No więc co do tematu - myślę, że rozwiązany, bo te procesory mają taką samą budowę tylko inne taktowanie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Gigabyte GA-970-UD3. Z tego co pamiętam masz to samo co ja - AsRock 970 Extreme4. Na tej sekcji 4+1 w dodatku słabo chłodzonej nie wykręcisz, ja np. mojego FX-8120 na 4GHz max wykręcam....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...