Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tablet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przed chwilą doszedł do mnie tablet Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3110)

Problem jest taki że, pamięci ram miało być 1GB a jest 770mb

A wbudowanej pamięci miało być 8gb a jest 4,5 gb

Co zrobić?? Pomożecie??

Opublikowano

nic nie pomożemy bo z czym, tak ma być. tak samo jest w telefonach i tabletach ZAWSZE.

naucz się czytać dokumentację sprzętu to nie będziesz miał problemów

polecam dowolne forum o tabletach itp sprzętach i tylko chwilę poczytać np android.com.pl

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To tak jak z pendrive 'm nie ma sposobu na wyciągnięcie pełnej pamięci. W dodatku, jak mówisz, z tych 8gb połowa jest pewnie do użytku Twojego, reszta jest na system a jeszcze reszta, na pamięć wewnętrzna, tzn na aplikacje. A pamięć ram, w pewnej mierze jest pobierany na system. Tylko w romach można wyciągnąć więcej.

Opublikowano

1GB ramu to rzeczywiscie ma, i tyle pamieci tez ma.. Tylko.. system zabiera swoja dzialke. :) U mnie to samo na moim tablecie ^^

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Kupujesz tablet i pisze 8GB poamieci - OK. ma kosci pamieci o lacznej pojemnosi 8gb, ale musisz miec na uwadze ze system operacyjny tez cos zajmuje, i tyle ile potrzeba na system operacyjny tyle jest zabrane i ukryte dla normalnego uzytkownika i zostaje mu do dyspozycji te 4.5GB.

U mnie w moim tf300 z 32gb pojemnosci 4.85gb jest przeznaczone na system.

Opublikowano

android bardzo lubi ram więc sie nie dziw jeszcze z nakładka samsunga dobrze że 450 bierze a nie 770 mój cm10.1 4.2.2 na nexusie 7 bierze 350 ramu na 989

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ehh... 1GB RAMu jest tylko w innym zapisie liczenia. Jest w systemie dzisiątkowym, a liczy się w szesnastkowym bodajże. Jest to zwykły trik który jest używany przez producentów.

Co do zajętego RAMu. Narzekasz, że tyle Ci zajmuję RAMu?! CIESZ SIĘ~! RAM jest po to, aby był używany a nie stał bez czynnie. Dzięki temu telefon działa dobrze, a nie jakby był zasilany węglem.

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

jak ty hobby masz programowanie to chyba tylko na kartce kratek bo nawet liczyć nie potrafisz , nie ma żadnego szesnastkowego tylko zapis jest w baitach albo bitachi

1 kilobajt to dokładnie 1024 bajtów 1024 x 1 bit

1 mega bajt to 1024 x 1024 x 1 bit

1 giga bajt to 1024 x 1024 x 1024 x 1 bit = 1 073 741 824 bitów

jak napisano wyżej nie żadne jakieś dziwne przeliczniki tylko system , pamięć i wolna pamięć jest zawsze sumą pamięci urządzenia

jak ktoś potrafi to bez problemu może sobie dowolnie zwiększyć pamięć dla aplikacji do ponad 1 Gb odpowiednio formatując wewnętrzna pamięć i ostawiając linkowania pamięci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Powiedziałem bodajże, a nie na pewno :)

Wiedziałem na 100%, że jest inny typ przeliczenia.

Poza tym, tak jest tylko w urządzeniach, a karty SD są już pod przelicznik :)

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

karty SD, dyski czy pamięć RAM to jedna i ta sama jednostka nigdy się nie zmieniająca, przelicznik pojemności bajty / bity jest ZAWSZE ten sam

trzeba tylko nauczyć się mnożyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...