Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcesz bronie w mc? CrakShot

Plejer 23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3089942.png

3089946.png

3089951.png

Crakshot, to plugin pozwalający na używanie rozmaitych

w minecrafcie. Jest on bardzo rozwinięty, od karabinów

po naloty, czy c4 albo bazooke! Zapewniam że z tym

pluginem nikt się nie nudzi! Zapraszam do czytania

Plugin ten jest rozwijany, dlatego nie zdziwcie się dlaczego są nowe bronie itp.

3089970.png

Instalacja jest bardzo prosta : 

1.Ściągnij plugin ze strony

http://dev.bukkit.org/server-mods/crackshot/files/41-crack-shot-v0-901/

(skanu nie podaje bo oryginalna strona pluginu )

2. Wrzuć ściągnięty plik do folderu plugins

3. Włącz i wyłącz serwer

3089983.png

Zacznijmy od permissons

crackshot.list - Pozwolenie na sprawdzenie listy broni

crackshot.give.all - Pozwolenie na dawanie innym graczom dowolnej broni
                                                                                        crackshot.get.all - Pozwolenie na dostanie broni (Komenda /shot get nazwabroni ale później wszystkie wytłumacze)
                 crackshot.use.all - Pozwolenie na używanie każdej broni. (Domyślnie)
                                                                                                   crackshot.craft.all - Pozwolenie na craftowanie każdej broni (W pózniejszej częsci poradnika opowiem co i jak) (Domyślne)
                                               crackshot.buy.all - Pozwolenie na kupienie każdej broni. (Tak można robić sklepy z bronią!) (Domyślnie)
                                               crackshot.shops.all - Pozwolenie na zrobienie i zniszczenie sklepu każdej broni

crackshot.give.<broń> - Pozwolenie na dawanie wybranego typu broni graczom.(można dodać takich parę.)
                                  crackshot.get.<Broń> - Pozwolenie na dostanie specyficznego typu broni.
                        crackshot.use.<broń> - Pozwolenie na używanie specyficznej* broni.
                            crackshot.craft.<broń> - Pozwolenie na craftowanie specyficznej broni.
                      crackshot.buy.<broń> - Pozwolenie na kupywanie specyficznej broni.
                                               crackshot.shops.<broń> - Pozwolenie na tworzenie i nieszczenie sklepu specyficznej broni

(*Specyficznej - w tym przypadku wybranego typu)

No to permissions mamy za sobą.

3090094.png

/shot - informacje o pluginie

/shot list all - Wszystkie bronie, nawet te ukryte

/shot list [strona] - lista broni

/shot config reload - reload configu

/shot give [gracz] [bron] [ilosc]

/shot get [bron] [ilosc]

/shot reload - przeładowuje broń w ręce [skrót Q]

3089998.png

Zacznijmy od tego że mamy 14 podstawowych broni

Pistolety,Granaty,Tarcze riot,Miny lądowe,Naloty,C4,

Pułapki,Bomby kasetowe, Karabiny.

Python - rewolwer, coś w rodzaju pistoletu. (6 strzałów)

Frag grenade - Granat odłamkowy, Można włączyć niszczenie terenu 

Riot shield - Tarcza miecz, jeśli klikniemy prawym chroni nas od ostrzału (niszczy kule :3)

Olympia - Shotgun z podpalającą amunicją, wielki odrzut, ładuję się jak normalny shotgun(2 strzały)

M40A3 - Snajperka, ohh yea! Posiada przybliżenie ( tak jak każda broń tylko mocne) i zadaje duże obrażenia ( 5 strzałów)

Type 95 - Karabinek, wymagane ghast teary do przeładowania (Można dodać amunicje ;3)  (30 strzał )

Ak-47 - Karabin, Dobre obrażenia, duży odrzut(Kontroluj Ten Odrzut Człowieku!), zalecany na średnie dystanse. (30 strzał)

Flashbang - Dezorientacja przeciwnika (TROLLOLING LEVEL MAX), daje efekt blindness i slowness oraz wkurzający dźwięk

Toaster - Podpalająca mina lądowa (Nie uzywam tej kupy, chociaż komuś może sie spodoba )

Harrier Strike - NALOT BOMBOWY!(Airstrike) Naprawdę, nie kłamie nalot spuszczający bomby :3)

C4 - każdy wie co to, w tej postaci wycuchająca głowa :3

Trinket - Pułapka, podpucha diamentu jak się ją podniesie wybucha , jak zostanie wystrzelona z dispensera też wybucha

CocoPops - Coś jak banana bomb, rzucasz jedna wystrzeliwują małe i rozwalają :3

Bazooka - Każdy wie co to , można robić fajne rocket jumpy ;)

Bronie ostatnio dodane :

Desert eagle - dwa pistolety

Carabine - Karabin coś jak ak, i największy plus to wyrzutnia granatów

3090059.png

Ten dział jest niezwykle rozbudowany.

Wszystko opisane na stronie :

https://github.com/Shampaggon/CrackShot/wiki/The-Complete-Guide-to-CrackShot

W związku z tym pokaże tylko jak zrobić crafting, Custom death message, singshops 

Później będę dodawał coraz to nowe rzeczy do tego działu aż uda mi się wytłumaczyć 

w miare wszystko. Zaczynamy!

Ten dział jest niedokończony, więc nie piszcie mi w komentarzach że niedokończone.

Nazwa:

Ja nazwę swoją M4a1

1f77z8.jpg

Teraz item information

Można używać kolorowych nazw

https://github.com/Shampaggon/CrackShot/wiki/The-Complete-Guide-to-CrackShot#wiki-colors

Item_information:

Item_Name: "&eM4A1_Assult" [nazwa]

Item_Type: 104 [najlepiej zostawić]

Item_Lore: "&eKarabin dobry na srednie dystanse. | Mocna sila." [Opis znak | daje linijke w dół]

Sounds_Acquired: BAT_TAKEOFF-1-1-0 [Zostawić to , dżwięk przy dostawaniu broni]

300yzb7.jpg

Shooting:
Rozbudowany dział, jest jedną z ważniejszych części broni
Shooting: true
Dual_Wield: true/false 
Right_Click_To_Shoot: <true/false>
Cancel_Left_Click_Block_Damage: <true/false>
Cancel_Right_Click_Interactions: <true/false>
Delay_Between_Shots: <ticks>
Recoil_Amount: <amount>
Projectile_Amount: <amount>
Projectile_Type: <snowball/arrow/egg/grenade/flare/fireball/witherskull>
Projectile_Subtype: <itemID> OR <itemID~data>
Remove_Arrows_On_Impact: <true/false>
Projectile_Speed: <amount>
Projectile_Damage: <amount>
Projectile_Incendiary:
Enable: <true/false>
Duration: <ticks>
Bullet_Spread: <amount>
Reset_Fall_Distance: <true/false>
Shooting - Zostawcie na true
Dual_Wield - Coś jak dwa pistolety, wtedy musimy kliknąć prawy lub lewy aby wystrzelić z danego pistoletu
Right_Click_To_Shoot: - Czy prawym przyciskiem myszy trzeba strzelać
Cancel_Left_Click_Block_Damage - Zostawiamy na true
Cancel_Left_Click_Block_Damagae - Też zostawiamy na true
Delay_Between_Shots -Czas jaki gracz musi odczekać żeby oddać następny strzał (zależy od broni ja ustawiam na 5 - 10 a shotguny to 25 - 30)
Recoil_Amount - Jaki ma byc odrzut zalecany od 1 do 30
Projectile_Amount - ilość kulek które wystrzelasz jeśli ustawisz na 2 to 1 amunicja będzie wysyłała 2 kulki (Karabiny itp zalecane Ustawienie na 1 - 2 Shotguny 2 - 8)
Projectile_Type - Jest 7 typów naszych strzałów : snowball,egg,arrow,grenade,flare,fireball,witherskull
Snowball - Polecane do prawie wszystkich projektów
egg - to samo co snowballe tylko że wyglądają jak jajka, nie spawnią małych chickenów
arrow - Strzała, latają tak jakbyś wystrzelił je z łuku 
grenade - granat, można robić zwykłe granaty, po granatniki
flare - to samo co granat, aczkolwiek wzywa nalot bombowy zaleca się dawanie maks 2 flary
fireball - tak jak fireballe ghasta, explodują po zetknięciu z ziemią chyba że zmienisz to w zakładce explosions
witherskull - Są takie same jak fireballe ale [1] Głowy withera wyglądają fajniej [2] nie odbijają się gdy zostaną uderzone [3] nie niszczą terenu
Projectile_Subtype - Nie wiem co to bardzo robi
Remove_Arrows_On_Impact - jeśli strzała dotknie klocka, znika 
Projectile_Speed - Szybkość lotu strzały rekomendowana 1 - 40 (Ja ustawiam na 40 albo 20 różnie zależy od broni) . Pociski które lecą szybciej niż 40 mogą wizualnie zbugować minecrafta. Wszystko co poruszą się z prędkością powyżej stu prawdopodobnie wyląduje w innym wymiarze np: piekle
Projectile_Damage - Obrażenia które zadaje jedna kulka jeśli jest powyżej 14 powinna zabijać jednym strzałem kogoś bez zbroi
Projectile_Incendiary - Czy strzały mają podpalać 
Enable - Czy mają podpalać czy nie
Duration - czas przez który ktoś się pali ja ustawiam na 2 - 15
Bullet_Spread - Pamiętaj, to nie jest Celność! Jeśli ustawisz na 0 kula będzie lecieć cały czas w prostej linii, jeśli powyżej zera będzie ciut skręcać proponuje się ustawienie tego na 0 - 10. Powyżej 10 kula prawdopodobnie by się zawróciła i obiła ci morde 
Reset_Fall_Distance - Czasami broń ma taki odrzut że nas odpycha, i możemy stracić troche życia np spadając z górki. gdy jest włączony nic nam sie nie dzieję gdy spadamy, więc możemy nawet skoczyć z klifu i byśmy nie dostali żadnych obrażeń, dobre do shotgunów i jetpacków
Nooo koniec Tego działu

Sneak:

Króciutki dział, skradanie.

No_Recoil: <true/false>
Bullet_Spread: <amount>
Sneak_Before_Shooting: <true/false>

Enable - włączyć / wyłączyć

No_Recoil - Czy jak się skradasz (shift) pistolet ma cie nie odrzucać do tyłu

Bullet_Spread -  Tak samo jak w dziale shooting czy kula wraz z odległością ma troche skręcać, poleca ustawić się troszkę mniejszy niż w Shooting

Sneak_Before_Shooting: Czy musisz kucać żeby strzelać 

Burst Fire:

Drugi krótki dział, strzelanie seriami

Shots_Per_Burst: <amount>
Delay_Between_Shots_In_Burst: <ticks>

Enable - wiemy o co chodzi

Shots_Per_Burst - ilość wystrzelonych pocisków w jednej serii

Delay_Between_Shots_In_Burst - Czas jaki musimy odczekać zanim wystrzelimy następna serie.

Ammunition

Nie za długi dział lecz, potrzebny do serwów Guns

Ammo:

Ammo_Item_ID: <itemID> OR <itemID~data>
Take_Ammo_Per_Shot: <true/false>
Sounds_Out_Of_Ammo: <sound>,(...)
Sounds_Shoot_With_No_Ammo: <sound>,(...)

Enable -wiemy

Ammo_Item_Id - id przedmiotu jakim ma być amunicja 

Take_Ammo_Per_Shot - ustawmy true

Sounds_Out_Of_Ammo - dźwięk gdy skończy ci się amunicja w magazynku, pełna lista dźwięków na dole poradnika

Sounds_Shoot_With_No_Ammo - Dźwięk gdy nie ma amunicji w swoim ekwipunku i w broni

SignShops:

Price: <Id itemu któym mamy zapłacić-ilość>
Sign_Gun_ID: <unikalny numerek>

Enable - Włączony/Wyłączony

Price - 266-12 to oznacza że broń będzie kosztować 12 złota (266 to złoto 12 to ilość)

Sign_gun_Id - Numerek od 1 do 999, mój to 100 (polecam numerki dwucyfrowe albo większe od stu)

Wygląd sklepu

[Cs]100

Ponizej piszemy co chcemy

CZyli na tabliczce piszemy

[CS]100

M4A1

Koszt 12

zlota

Lista Dźwięków które można wykorzystać:

https://github.com/Shampaggon/CrackShot/wiki/List-of-Accepted-Sounds

3090104.png

22.06.2013 - dodanie działu ammunition

16.06.2013 - dodanie działu Burst fire i Sneak w Jak zrobić broń

16.06.2013 - Dodanie działu Shooting w jak zrobić broń

9.10.2013 - Dodanie podstaw jak zrobić broń.

9.05.2013 - napisanie tutorialu.

3090108.png

Dokończenie działu jak robić bronie

Dodanie paru nowych działów

Ewentualnie:

Nagranie prezentacji

zrobienie VTuT'a

Przepraszam gdzie nie gdzie za nie estetyczność, ale trudno zrobić taki długi tutek 

Dajcie lajki jeśli się wam to spodoba, ponieważ motywuję to do pracy

Małe dodtaki od ilość lajków :

5 lajków - Niespodzianka Zrobione!

15 lajków - Wstawię 3 zrobione przeze mnie bronie (Typy broni wybrane przez was Zrobione .-.!

Zapraszam do lajkowania i ankiety

35 lajków - Wstawię mapke specjalnie do tego pluginu, postaram się zrobić jakąś z cs'a

Proszę o komentarze. Pozdro dla wszystkich!

Trudno zdjąć te 10% ?

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajny plugin, takiego szukałem tylko coś bardziej miecze nowe albo zbroje bym wolał :p

|----Jedyny serwis z darmowymi skinami!----|

|------------Darmowe-Skiny.PL---------------|

|----Skiny i przedmioty do CS:GO, TF2----|

|------------------------------------------------|

|DOTA2, WarFrame i innych gier ze Steama!|

|--------------Start: NIEDŁUGO!!!--------------|

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Rozwiń to, bo bardzo fajny tutek się szykuje :D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

@Refresh - Przepraszam, wiem że można tylko co 24h ale uaktualniłem poradnik o pare rzeczy.

Wszyscy co przeczytali ten tutorial niech zobaczą co nowego!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie to coś nie działa, jak wgrywam, to nie tworzy mi się folder.

Nie mówcie, żeby robić reload, czy coś, bo robiłem.

W każdym razie, co bardziej polecasz?

PvPGunPlus, czy CrackShot?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Mnie to coś nie działa, jak wgrywam, to nie tworzy mi się folder.

Nie mówcie, żeby robić reload, czy coś, bo robiłem.

W każdym razie, co bardziej polecasz?

PvPGunPlus, czy CrackShot?

Mi to robi się lepiej z CrackShotem ale jak tam chcesz

Na pewno dobrą wersje sciągasz? może masz jakieś kolidujące pluginy albo nie zauważasz folderu?

Opublikowano

Woah, zajerzyste! Nie miałem pojęcia o istnieniu tego niesamowitego pluginu! I tutorial po prostu świetny! Like, ale gdybym mógł dałbym z 10 xD

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie wszystko chodzi i działa,na pewno się przyda kiedy chciałbym zrobić coś większego niż tylko nawalanka mieczami i łukiem.

23kawee.png   
Remember me, for centuries~

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki ! Wszystko działa i śmiga :P Ja bym to troszkę estetycznie zmienił ale ogólnie wielkie brawa dla ciebie !

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...