Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowe żyły na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam na serwerze wszystkie podstawowe żyły i questa. Wszystko dziła po biciu żył dropia surowce ale mam problem z nowymi żyłami. Wie któs jak zmodyfikować funkcje albo moze ktos ma diffa dzięki ktoremu dodam 4 nowe żyły i aby po biciu ich dropiłe nowe surowce ?????

Opublikowano

To jest quest a nie diff chyba, A grafikę rudy itp musisz sam dodać

Nic nowego nie wnosisz. Nie pytam o grafike tylko o questa lub difa albo jakąs funkcje.

Opublikowano

Odpalasz questa mining.quest i tam edytujesz warunki dodając id nowych rud - po otworzeniu questa szybko zauwazysz w którym miejscu.

Opublikowano

Odpalasz questa mining.quest i tam edytujesz warunki dodając id nowych rud - po otworzeniu questa szybko zauwazysz w którym miejscu.

Tak w quescie dodam zyly i bede mogl je tłuc ale nic mi z nich nie poleci bo to tez trzeba gdzies wprowadzic co bedzie z nich leciało

Opublikowano

Tak w quescie dodam zyly i bede mogl je tłuc ale nic mi z nich nie poleci bo to tez trzeba gdzies wprowadzic co bedzie z nich leciało

trzeba to ustawic w game, difa musisz wykonac sam lub zlecic to komus, nikt tego nie opublikowal tak samo jak nowych przetopow i raczej nie opublikuje w najblizszym czasie.

Masz 2 wyjascia zlecic komus wykonanie tego ( za darmo raczej nikt nie zrobi ) lub wykonac samemu.

sygna1.png

Opublikowano

Tak przedstawia się tabelka mining w game:

ggp4d8.jpg

Widać, że nie ma miejsca na dopisanie kolejnej (można jedynie zastąpić np. Bursztyn.). Sam dif raczej nie wystarczy, z tego co wiem.

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Można też powiększyć tabelę. ;)

Może i się da, ale moja wiedza jednak nie starcza.

Opublikowano

Czyli nie będe miał nowych żył ;/ A wiecie jak to mniej więcej wygląda na innych serwerach? Z tego co ja się orientuje to większość osob po prostu to górnictwo olewa i daje te rudy na przykład u handlarza.

Opublikowano

Mam nowy pomysł :D Już pogodziłem się z tym że nie da się dodac nowych żył ale da się zamienieć. Ja się za bardzo nie znam na diffach, więc prosze kogoś żeby mi zrobił taki myk:

Żyła Bursztynu zamiana na >>> Dusza Żyły Kryształu 30301

Żyła Skamieniałego Drzewa >>> żyła rubinu 30302

Żyła Miedzi >>> żyła granatu 30303

Żyła Srebra >>> żyła szmaragdu 30304

Żyła Złota >>> żyła szafiru 30305

Rudy złota srebra miedzi drewna umieszczę u handlarza. Nie jest to doskonałe rozwiązanie ale może być. Tylko żeby z tych nowych żył leciały nowe surowce i w takich ilościach jak mniej więcej z Żyła Niebiańskich Łez. Dzięki z góry :) Możecie zgapić mój patent :D

Opublikowano

Ale gdzie to ustawić ? Nie chomi mi tylko o to żeby podmienić model żył bo wtedy z żyły np rubinu bedzie mi dropic złoto.

Ja mówię o zupełnie nowych żyłach, a nie podmianą modelu. Ustaw ID żyły na 50601, a bedzie dropić Diamentowy Kamień, 50602 - Kawałek Bursztynu. Ustaw od 50615 id żyły i rudy, to będziesz wszystko ok ;)

Opublikowano

Ja mówię o zupełnie nowych żyłach, a nie podmianą modelu. Ustaw ID żyły na 50601, a bedzie dropić Diamentowy Kamień, 50602 - Kawałek Bursztynu. Ustaw od 50615 id żyły i rudy, to będziesz wszystko ok ;)

Czyli, wystarczy ze ustawie żyłe rubinu na 50615 i będzie mi dropiła ruda rubinu ? A id rubinu obojetnie jakie ?

50601 to id rudy diamentu a nie żyły. Chodzi o rude ?

Opublikowano

Jeśli wgrasz difa, jakiego Ci dałem i ustawisz żyłę rubinu na 50615 to będzie Ci dropil item też z ID 50615.

Opublikowano

Chodzi o tego z epvp ?

This difference file is created by -TURK- @ *EPVP

game_2089M_32,game_2138,game_2166

# NOPs for ITEM_MANAGER::CreateItem(uint,uint,uint,bool,int) #
000254D2: E8 90
000254D3: 29 90
000254D4: DE 90
000254D5: 0E 90
000254D6: 00 90

# NOPs for mining::mining_event check #
0011393C: E8 90
0011393D: BF 90
0011393E: F9 90
0011393F: FF 90
00113940: FF 90

Opublikowano

# NOPs for mining::mining_event check #

0011393C: E8 90

0011393D: BF 90

0011393E: F9 90

0011393F: FF 90

00113940: FF 90

ten podobno nie dziala

Opublikowano

Tylko probelm polega na tym że ja nie moge dodać żyły z id 50615 bo mi jej nie widać. A innego id nie moge dac bo rude mam na 50615 i musi tak zostać.

Edit: jak dam inne id np. 20100 to zyla jest ale nie moge jej kopac. Jest jako zwykly npc.

Opublikowano

Tylko probelm polega na tym że ja nie moge dodać żyły z id 50615 bo mi jej nie widać. A innego id nie moge dac bo rude mam na 50615 i musi tak zostać.

Edit: jak dam inne id np. 20100 to zyla jest ale nie moge jej kopac. Jest jako zwykly npc.

Nie widać, bo źle model dodałeś. A kopać nie można bo w queście mining nie dodałeś ID żyły.

Opublikowano

Id do questa rzeczywiście nie dodałem :) ale model jest dobry dlatego ze jak dałem 50615 copper czyli miedz to tez nie bylo widać. Wydaje mi sie ze cos z tym id jest nie tak ale jeszcze spróbuje.

Edit: Daje 50615 z modelem copper i nie działa. Daje identycznie to samo tylko zmieniam id na 20100 i działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...