Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karta Graficzna, Sterowniki

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wczoraj zakładałem temat o migotaniu monitora itp okazało sie, że wylał kondersator na karcie graficznej.

W nocy porobiłem troszke przy pc zrobiłem formata i tak miałem go zrobić i problem polega na:

Kiedy zainstaluje sterowniki ze strony producenta to obraz mi sie rozmazuje i migota jak miałem wcześniej, nic sie nie da zrobić, odinstalowałem sterowniki w trybie awaryjnym który normalnie działa i okazało sie, że bez sterowników wszystko działa, da sie www przeglądać filmy oglądać choć czasem złapie zacinke obrazu, da sie grać itp wogóle nie odczuwam braku sterowników.

I moje pytanie co mogło sie stać?, sterowniki zawsze instalowałem i wszystko działalo, jak dodałem wylal mi kondersator w karcie graficznej czy to może być powodem?

A może w karcie jest jakiaś sekwecja która za to odpowiada?

Oczywiście za odpowiedzi bd +

Oczekuje odpowiedzi od kogoś kto sie na tym zna.

Dodam, że moja karta ma już lata za sobą jest to GeForce 7900 GTX (512mb)

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Tak pobrałem ze strony producenta a lutego 2013 oraz miałem starsze na pendrive z maja 2012

http://www.nvidia.pl/object/winxp-307.83-whql-driver-pl.html

Wiadomo czasem jak jakieś onko przesuwam to bez sterowników ścina ale da sie normalnoie używać, jednak przydały by sie sterowniki dlatego chce rozwiazać ten problem.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Też właśnie myślałem zeby poszukać jakis z 2008r czy coś bd miał chwile czasu to poszukam i sprawdze.

Jakieś inne propozycje?

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

kondensator wylał się? wymień

wiem o tym narazie musze lutownicy poszukać i kupic odpowiedni kondensator

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Dobra jutro znajomy mi podrzuci karte ale wiadomo, że nie bd mogł ją trzymać w nieskączonośc wiec moje pytanie.

Jaką karte kupic? bo nowej nie chce kupować bo i tak przy moim 7letnim pc nic mi to nie da.

mam 2gb ramu procek 2,5ghz, niewidzi mi sie wymiana ram i ogolnie podzespołów bo i tak nie gram w zadne gry i mi to jest niepotrzebne.

Raczej bd kupował używaną karte też koło 512mb bo wiecej mi nie trzeba.

I chcałem zapytać na co zwrócić uwage przy kupnie używanej karty, jaki ok. bd tego koszt.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Przy kupnie zwracaj uwagę na architekturę w której wykonana jest dana karta graficzna. Jest to główny czynnik wyboru. Dochodzą podrzędne czynniki takie jak: ilość VRAM(1GB VRAM nie wyrabia na ultra detalach w FHD), częstotliwość takotwania zarówno rdzenia, jak i pamiątek. To się przyda, jak kupujesz nową GPU. Jeśli kupujesz używaną GPU pytaj sprzedawcę czy była podkręcana, czy była w serwisie, czy występowały artefakty, czy posiada gwarancję (ważniejszy czynnik), ile pracowala pod jego skrzydłami i w jakich warunkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...