Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pisanie] quest na resp żył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje i poszukej i nie moge znaleść nigdzie takie questa który respi dane żyły w losowych miejscach na mapie. Prosiłbym aby ktoś mi napisał takiego questa. Wynagrodze :D

Opublikowano

Nie jestem pewien, bo nie mogę teraz sprawdzić, ale zerknij do FTP do ścieżki /.../map/ i wybierz mapę np. Shinsoo M1, czyli metin2_map_a1 i zerknij czy jest tam plik .txt z respem żył (jest resp mobów, bossów, metków więc może i żył jest, nie zwracałem na to uwagi, więc nie mam 100%) :)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Sprawdzalem juz nie ma tam tego. Ani w boss ani w stone ani w regen ani w npc. Dlatego własnie prosze o questa na to. Bo jak dodaje żyły w któryms z tych plikow to sa one widoczne na minimapie.

Opublikowano

Boss - bossy

Stone - kamienie metin

Regen - resp mobów, w tym przypadku M1 (psy, wilki etc.)

Skoro nie ma tam pliku .txt z żyłami, to zostaje właśnie zrobić jakiegoś questa, choć nie wiem, czy to w takiej formie są te respy.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

możesz dodać do regenu żyły... i czas respu ustawić co 1800s np ;) nie potrzeba questu. po co utrudniać sobie życie?;p

żyły będą widoczne na minimapie nawet jak dodasz je questem... po prostu....

sygnampc.png

Opublikowano

Żyły są w stone (kamienie). Są one w wrzucone pod group_group z numerami grupy od 2001. Zobacz sobie w m1 shinsoo (a1), że masz np. taki wpis:

r 76 70 100 100 0 0 3555s 100 1 2001

r - group_group

76/70 - kordy

100/100 - zmienne kordy

0 - wysokość

0 - pozycja

3555s - czas respu

100 - szansa na resp

1 - ilość

2001 - nr grupy w group_group.

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Żyły są w stone (kamienie). Są one w wrzucone pod group_group z numerami grupy od 2001. Zobacz sobie w m1 shinsoo (a1), że masz np. taki wpis:

r 76 70 100 100 0 0 3555s 100 1 2001

r - group_group

76/70 - kordy

100/100 - zmienne kordy

0 - wysokość

0 - pozycja

3555s - czas respu

100 - szansa na resp

1 - ilość

2001 - nr grupy w group_group.

Masz racje. Trafiles w 10 :D Jeszcze tpo sprawdze dokladnie ale prawdobodobnie to jest to.

Opublikowano

Masz racje. Trafiles w 10 :D Jeszcze tpo sprawdze dokladnie ale prawdobodobnie to jest to.

Na pewno jest to :) Tylko jak będziesz dodawał nowe żyły to nie dodaj ich przez "m", bo chyba będzie je widać na minimapie, ale pewności nie mam tutaj. Lepiej przez "r" lub "g" dodaj.

//nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...