Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakimi postaciami najlepiej carrowac gre

Inmtaeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tą co umiesz grać

Dobre, dobre. Ale normalnej odpowiedzi to udziel. Jak się pyta to napisz coś lepszego.

@top

Z adc:

Według mnie mf'ka jest dobrą postacią do carrowania gier. Ma bardzo dobry dmg w early jak i late. Harras z "e" (tam 60 dmg, ale zawsze coś ; P)

Jej "q" robi miazge, a "w" które daje attack speed i ulti to już nie wspomne bo w teamfight te dwa skille robią dużo, więcej niż ulti morgany (dla przykładu): P

Ew. Twitch. Stacki trutki tak jak u vayne, tylko trzeba nacisnąć potem odpowiedni guzik od skilla (w tym przypadku "e") Przy wymaxowaniu tego potrafi sporo namieszać z tą trutką i jej dmg. Ulti też dobre ponieważ przenika przez wszystkie jednostki wroga i też stackuje trutke. Więc...

Z postaci na topa:

Możesz jeszcze grać riven na topie. Jak zdobędziesz ze 2-3 kille na początku to juz jest gg. Stun na "w", dobry escape system z "e" i "q". Ulti zwiększające dmg oraz cięcie na ulti. Miazga.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Nie ma takiej postaci..Wszystko zależy od tego kim umiesz grać i gdzie lubisz gra.

Opublikowano

Wedlug mnie carrowac najlatwiej mozesz offtankami. Ad carry moze i maja dmg ale sa papierowate wiec ciezko sie nimi caruje gry. Off tankiem takim jak Garen podolasz temu zadaniu:) Wpierdzielasz sie na wszystkich, oni ci nie zadaja prawie w ogole obrazen zabijasz kilku i uciekasz:)

u1lc.png
Opublikowano

fiddle w jungli,jesli opanujesz go do perfekcji to bedzoe unstoppable.

lol nie prawda. wystatrczy para wardów i nici z ganku :P chociaż ogarnięty fiddle sam sie wpierdziela w TF i zazwyczaj wychodzi z niego przynajmniej z połową HP'a i 2-3 killami przy dobrze castowanym ulcie :)

Opublikowano

A więc.. coś wam powiem o carrowaniu.

Ryze/Swain to świetne carry. Swaina osobiście nie sprawdzałem ale kiedyś mi selex to mówił. Ryzem gram strasznie często, jak mam chęć to jest full history.

Oczywiście.. jak nie wygrywasz linii, zostaw go.

Potem oczywiście znana nam pozycja ADC. Obecnie do większych carry należy twitch/vayne oraz varus. Potem stawiamy cait, ez'a mf'ke itd. Twitch mając już 2/3 itemy ściąga enemy ad/ap na ~3/4 hity z ultem.

Czas na APCarry. Tutaj koncetrujesz się głównie na dmg, pomaganie w early, duży roam chyba że easy winy na pozostałych liniach. TF, Lux, Diana, Kha to świetnie picki na carry. Coś sobie wybierz, i 'ogarnij' na normalu czy gdzie tam chcesz, lecz zdaje mi się, że sam w kha w sobie żadko linie przegrywa.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@zafiriusz

A co ja napisalem ? ogarniety fiddle do perfekcji. Czasem jak ogladam streama ocelota to gra tam gracz o nazwie Hommelwomb. jego fid jest niesamowity, jak oce widzi jak on rozpierdziela to sie za glowe chwyta a ja razem z nim

Opublikowano

Diana, Kha zix na mida jak ogarniesz te postacie to łatwo sie wygrywa. Na adc preferuje Cait sam nią gram i jest wysmienicie

Opublikowano

Najlepiej carrować grę postaciami, np Riven, Darius, Warwick. Po prostu postacie które robią DMG ale są też tankowate.
Jak chcesz to zaraz dodam spis postaci którymi dasz rade wycarrować gry. :)

Traktuję cziterów tak jak oni traktują nas :)

Opublikowano

Ja odkad jestem na rosji gram adc, glownie caitlyn(dobry harras.ten range) poniewaz jak juz wygrywam linie to i support na tym korzysta przez co pomaga innym liniom i jest wieksza wizja na teren (wardy) W:L adc mam 10/1 , a w tf jest lepiej jak masz adc ktory zada od chooya dmg

graphic.png

Opublikowano

Swain, Diana, Ahri, Kassa, Sydnra.

Ja głownie midy carruję.

Najczęsciej gram Swainem. On sam wygrywa grę :D

OndteAw.png
Opublikowano

Ezreal - jeżeli wygra się early to late nie będzie problemem, szczególnie gdy już złożymy lodowe rękawice, wtedy wpadamy do TF'ów i harrasujemy ile się da.

Master Yi - bardzo łatwo wygrać linię, podchodzisz do bliskiego miniona i z odpowiednim użyciem Q jednocześnie zgarniasz całą farmę i harrasujesz przeciwnika, jak już się nafeeduje to gankować inne linie, na linię wracać tylko po to żeby bronić swojej wieży. W TF wbijamy z Q i atakujemy, jeżeli focusują to wciskasz W a jak się skończy medytacja to R + E i dobijasz resztę.

Opublikowano

Dobra gre ceruje suport, jeśli ogarniasz dobrze tą pozycję i wardy dajesz i starasz się jak najlepiej suportować na lini to gre masz wygraną . Ostatnio tylko na supie gram i to rankedy i odrazu pisze sup :) i all linie zdominowane :)

Najlepiej naucz się grać dobrze z 5 postaciami i nimi ceruj , wiesz co dana postać może zrobić i bawić się z przeciwnikiem często tak bawię się Swainem jak ktoś mnie ganguje u mam 2 fragi :)

Opublikowano

Aktualnie assasyni na midzie niszczą w okolicach brąz/srebro/gold, z gold'em troche ciężej ale też da rade. W większości przecwny mid lanner nie potrafi grać na assasyna ogarniętego. Polecam: Pantheon/Kha'Zix. Mają mistrzowski poke, w dodatku Kha'Zix się leczy na linii.

Opublikowano

APcarry: zdecydowanie Fizz (po prostu KOSA! w early, mid i late jest nieziemski), Katarina (fakt, że jej ulta łatwo zatrzymać w TF, ale jak wyczaisz dobry moment i wbijesz to wygrywasz każdy TF) i Kassadin (nastakowanym ultem można zdjąć praktycznie cały przeciwny team, a jeśli zostanie im trochę hp to pocisnąć z reszty skilli)

ADcarry: Ez (jego największą zaletą jest ogromna mobilność), Caitlyn (ten zasięg ataku mówi sam za siebie), MF (ult fajnie się stack'uje z BC)

OFFtank: Olaf (maszyna do zabijania w każdej fazie gry), Nidalee (osobiście nie rozumiem czemu ta postać jest tak rzadko wybierana do jungli... przeciwnicy bardzo często nawet nie widzą mnie na oczy, wystarczy 1 celny atak z Q w przeciwnika, który ma nieco mniej niż 50% hp i koleś zalicza deada), Mundo (to bardziej tank niż postać do carrowania, ale często jak nim gram wychodzę ze statami 10+/1-3, gdyż wbijam się w środek TF, odpalam ulta, płomienie + sunfire cape i zjeżdżam prawie wszystkim 50% hp), Garen (tankowaty i bez many)

Novum.png

Opublikowano

mid Ad jest teraz viable - do tego jesli ma skile ktorymi mozesz sie przez sciany przemieszczac to tez op teraz

Ichidai Sanzen Daisen Sekai

Opublikowano

1.MID: fizz, akali, talon, brand i diana

2. JUNGLE: xin, lee sin, hecarim, elise oraz fiddle

3. SOLO TOP: cho gath, riven, teemo, irelia oraz zac

4.ADC: kog maw, draven, miss, cait i corki

43754361846876289522.png

Opublikowano

kazda postacia mozna wygrac gre nie ma postaci co Ci nie wygra gry duzo przyczyniaja sie do tego przeciwnicy bo od nich zalezy jak CI pozwola grac bo nawet najwieksze postacie OP moga sobie nie poradzic ze zwyczajnymi postaciami.

To jest jak w pilce zalezy jak przeciwnik pozwoli grac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...