Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Diana

dsg2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtedy przeciwny ap carry zrobi to samo ale lepiej, w lategame utility>dmg którego dianie brakuje, poza tym ona jest melee i musi wbić się w enemy team gdy większość ap carry ma range +700.

Ty weź ogarnij wpierw build na Diane, bo pierdolisz tak nędzne głupoty, że żal to czytać... Diana to nie APC, to AP Offtank

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Ty weź ogarnij wpierw build na Diane, bo pierdolisz tak nędzne głupoty, że żal to czytać... Diana to nie APC, to AP Offtank

Dobra, widzę że z wami nie opłaca się wdawać w kłótnie, pewnie dlatego na turniejach składają ją pod typowego apc z nashorem(abyssal to typowy item na apc) ;)

Widać że brakuje wam argumentów to zaczynacie wchodzić na kogoś.

Diana to APC.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Zatrzymałeś się w drugiem sezonie?

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Widzę, że dyskusje wrze, a zdania są podzielone.

Czekam dalej, wszystkie komentarze biorę pod uwagę.

Podkreślam. Chcę ją robić pod offtanka z Rylai oraz Różdżką Wieków ! ; )

Opublikowano

Radziłbym CI zrobić tylko Rylaia, możesz zrobić ząb nashora ( fajnie to się kumuluje z pasywą, bo szybko się wbija) jakiś rabadon i zależy od gry co będziesz potrzebował.

Opublikowano

Po nerfach to już nie offtank, zrozumcie..

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Jak dla mnie ta postać jest za mocna, zawsze gdy ja mam ją w swoim teamie co zdarza się rzadko, częściej w przeciwnym to ja już w 1 minucie pisze gg... bo to jest nierealne że postać ze statami 0/7 potrafi wyjść na 17/7 i wygrać grę

Opublikowano

Nie uwierzyłem, póki nią nie zagrałem :D. Sądziłem, że postać średnia, pocisnę ją na midzie Kassadinem normalnie. Heh, myliłem się. Gdy grałem vs Diana, jechała mnie jak szmatę, nie to że nie umiem grać Kassadinem, bo umiem, ale ta Diana też umiała grać ^^. Jak była w rotacji, wycisnąłem nią staty 34/0. Przeciwnego ADC jechałem na combo.

Tarcza + to ulti i Q to jest masakra. Pasywka dobra do jungli. Ogólnie postać OP, po nerfach nie da się jej rozwalić. .

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Nie ap offtank, tylko ap tank

I ap tank nadal jest dobra. Roa rylai abyssal zhonya i ofc wczesniej rabadon. Mozna zastapic rylaia Liandrys tornmentem, bo ma sie wiecej mpen i tankow masz w dupie.

Btw nerfy nic nie zrobily dianie ;-)

Opublikowano

Nie ap offtank, tylko ap tank

I ap tank nadal jest dobra. Roa rylai abyssal zhonya i ofc wczesniej rabadon. Mozna zastapic rylaia Liandrys tornmentem, bo ma sie wiecej mpen i tankow masz w dupie.

Btw nerfy nic nie zrobily dianie ;-)

Pewnie dlatego po nerfie miała 38% winrate ;)

Btw. Zanim zrobisz taki build to przez pół gry jesteś uselles.

652601399840421198520.png

Opublikowano

KidMod :)

wiesz dlaczego ma taki win rate? Ty chyba inteligencją 5latkowi nie dorównujesz.

Porównaj win rate Diany i Rumble.

Czy diana jest łatwa? Tak.

Czy rumble jest łatwy? Nie.

Czy dianą gra większość idiotów? Tak, bo myślą że ogarniają a nawet jak wygrają lane to nie potrafią ogarnąć teamfightów :)

Czy rumblem gra większośc idiotów? Nie, bo jest po pierwsze trudny, po drugie mało popularny i zdecydowana mniejszość (lepsza) gra rumblem na rankedach.

I tak, jak nie umiesz farmić, to się nie dziwie że jesteś przez pół gry useless.

Opublikowano

Zamiast roa i rylaia zrób warmoga, polecam taki build:

sorcki,nashoor,rabadon,warmog,zhonya,abysall

ressisty hp ap są, w late można sprzedać tego nashoora i kupić lich bane który znacznie zwiększy nasz burst, bo nashoor to tylko w early się przydaje do last hitowania bo w late i tak nie będziemi mieli czasu bić z AA i nie wykorzystam za chiny tego 50% AS, a cały jeden AA z lich bane da nam +400-500 dmg z AA z naszą pasywką

Większość postaci niszczy diane do 6 lvla, jeśli nie potrafisz nią grać przed 6 to w ogóle nie graj bo nafeedujesz przeciwnika.

Opublikowano

chciałbym cię uświadomić że offtank to postać typu garen, Darius, Lee sin, moim zdaniem to raczej chcesz ja robić pod AP tanka :)

Opublikowano

Powiem ci tyle ze jest zajebista postacia jak ja ogarniesz to bedziesz carrował cała gre :P

Opublikowano

Ci co nie lubią i nie doceniają postaci to zawsze będą mówić ze jest do dupy , słaba itp. A ci co nią grają to wiedzą co potrafi ona zrobić , jeśli ją kupisz to nie licz na to ze będziesz nią all mecze wygrywał dlatego ze nie masz opanowanej tej gry nią. Dobra jest na midzie z odpowiednim buildem adc pada w chwile przewaznie jak masz full feed to piszą wtf jak pada w niecale 1-2s. Postać godna uwagi jeśli poprostu ją chcesz to kup. Każdy ma swoje zdanie . Według mnie jedna z lepszych postaci dlatego ze ma dmg , tarcze , możliwość ucieczki oraz łatwego dojścia do adc lub apc i zabicia go bez problemów, przyjemna farma, passywka która ratuje dupe. I na dodatek jest jak to mowie z kolegami gruba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...