Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Diana

dsg2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co sądzicie o Dianie?

Mam zamiar ją kupić, ale najpierw pokuszę się o kilka opinii na jej temat.

Chcę ją robić głównie pod offtanka. Różdżka wieków > Rabadon > Rylai

Na takim buildzie sporo straci na mocy ?

Jakie są wasze uwagi podczas gry nią i przeciwko? Kogo kontruje, a kogo nie? :)

Opublikowano

Jeden z najmocniejszych midów. Nie ma prawdziwej kontry, oprócz Mordekaisera. Łatwo carrować do Golda. Kupuj jak najbardziej.

Opublikowano

Opłaca się, bardzo dobry middler.

Potężny burst, znakomity escape system, do tego tarcza+slow, mm..wszystko czego middler potrzebuje.

Kupuj.

279981407253602336505.png
Opublikowano

A co sądzicie o moim buildzie na nią?

Różdżka, Rabadon, Rylai ? Co dalej ? W ogóle sprawdzi się?

Opublikowano

Wypisze zalety i wady:

-harras

-slow i przyciąganie

-ulti które nie ma cd jak użyjemy na naznaczonym przeciwniku

-fajna pasywka

-farma

-możliwa jugla top i mid

-duży range doskoku, mobilna

-jak łapniesz feeda idziesz na inne linie i gg

-dobry laning

-sheld, łatwe dive

-sheld będzie znerfiony

-imo słaba w tfach, q i ulti, jak nie mamy zhyoni to nic nie zrobimy.

Oczywiście jak najbardziej się opłaca nią kupć

xxx

Opublikowano

Dobra postać mój main. Dobre dmg , robią ją pod full ap okolo 700 ap mam adc pada na q+w+r i auto atak dobra na midzie jak i w jungli. Grałem nią nawet na rankedzie na supie i dawała rade. Contruje wiecej postaci , nie lubie jedynie grac vs swain bo ciezko jak kolo ogarniety . Co do buildu po polsku to chyba zmora liczy to kup bardzo zwieksza dmg :) Polecam kupic

Opublikowano

Sorcery, 2x doran, Zhony'a, Rabadon, Nashor, Lich bane, Sprzedajesz dorany i kupujesz coś sytuacyjnie. Taki build chyba będzie dobry

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Na początku... ah co to byla za postac. Kontr jest na nia troche np. Kasadin albo Leblanc .

Szczerze nie za bardzo ci ja polecam . Zbyt duzo nerfow dostala zeby nadawala sie co wbijania golda. Ja przynajmniej jak zawsze spotykam ja na midzie to zawsze pada nawet przy papierowym veigarze.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

@up. Dokładnie.

Nie wiem co wy widzicie w tej dianie. Wystarczy potrafić grać i po problemie. Jeszcze nigdy nie przegrałem mida vs diana. Bardziej ci polecam swaina.

Opublikowano

Opłaca się, bardzo dobry middler.

Potężny burst, znakomity escape system, do tego tarcza+slow, mm..wszystko czego middler potrzebuje.

Kupuj.

KidMod -___________-

dash do wrogiego miniona to nie jest znakomity escape system.

co do tematu

w late robi rozkurw, chyba najlepszy potencjal do roamowania poza akali.

@up. Dokładnie.

Nie wiem co wy widzicie w tej dianie. Wystarczy potrafić grać i po problemie. Jeszcze nigdy nie przegrałem mida vs diana. Bardziej ci polecam swaina.

:D pozdrawiam diany z bronzu i silvera! :) Kazda nawet srednio ogarnieta diana wygrywa gry, chyba ze to diana 24/7 na midzie bez roamu i feeda.
Opublikowano

KidMod -___________-

dash do wrogiego miniona to nie jest znakomity escape system.

co do tematu

w late robi rozkurw, chyba najlepszy potencjal do roamowania poza akali.

:D pozdrawiam diany z bronzu i silvera! :) Kazda nawet srednio ogarnieta diana wygrywa gry, chyba ze to diana 24/7 na midzie bez roamu i feeda.

Diana w late jest średnia lub słaba przez to że musi się wbić w enemy team, ona najmocniejsze ma midgame.

@Top

Diana jest mocnym championem, łatwy snowball, dobry roam, shield, doskok x2, przyciągnięcie.

Pod taki build na początku będziesz tylko smyrał ale za to będziesz mógł robić dps z pasywa. Burst kosztem dps'u.

652601399840421198520.png

Opublikowano

God tier obecnie ( moim zdaniem ), banalne carrowanie gier. Sam nie wierzyłem, a potem zagrałem i uznałem że jest op :) Niestety nerfa dostaje niedlugo na tarcze.

Krótko mówiąc taka bardziej tankowata akali.

Opublikowano

Diana w late jest średnia lub słaba przez to że musi się wbić w enemy team, ona najmocniejsze ma midgame.

@Top

Diana jest mocnym championem, łatwy snowball, dobry roam, shield, doskok x2, przyciągnięcie.

Pod taki build na początku będziesz tylko smyrał ale za to będziesz mógł robić dps z pasywa. Burst kosztem dps'u.

Diana w late słaba lub średnia?

Człowieku czy my gramy w tą samą grę?

To jeden z najlepszy late game miderów :O

edit: haha spojrzałem na rangę i do tej pory się śmieję:D

Opublikowano

Będzie nerf na shielda, strasznie dużo zżera many oraz nie możesz już jej budować na offtanka. Po nerfie resistów albo heala, sam już nie pamiętam, to już nie ma sensu.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Będzie nerf na shielda, strasznie dużo zżera many oraz nie możesz już jej budować na offtanka. Po nerfie resistów albo heala, sam już nie pamiętam, to już nie ma sensu.

już miała "potężnego nerfa" i nadal jest jednym z najlepszych picków do carrowania w KAŻDEJ DYWIZJI.

nie sądzę żeby lekki nerf shielda wpłynął na jej potencjał.

Opublikowano

Diana w late słaba lub średnia?

Człowieku czy my gramy w tą samą grę?

To jeden z najlepszy late game miderów :O

edit: haha spojrzałem na rangę i do tej pory się śmieję :D

Lategame diana XDD, nadal się smieję.

Nie tyle słaba co przeciętna.

Podaj chociaż argumenty dlaczego według ciebie jest lategame championem x)

Opublikowano

Lategame diana XDD, nadal się smieję.

Nie tyle słaba co przeciętna.

Podaj chociaż argumenty dlaczego według ciebie jest lategame championem x)

Bardzo niski cd, pozwala praktycznie spamować skillami, ult ma 9s cd. Burst na tyle duży, że może zabić na combo adc/apc.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Bardzo niski cd, pozwala praktycznie spamować skillami, ult ma 9s cd. Burst na tyle duży, że może zabić na combo adc/apc.

W lategame gdzie są grupowe teamfighty? W late apc zazwyczaj ma zhonye+/-abyssal/ga, adc ma warmonga/ga i aurebulwarka&jeszcze inne aury od supporta.

W tak później fazie gry diana już nie oneshotuje carry, gdy tego nie robi przestaje byc tak useful jak w midgame. Poza tym diana to bardziej dps w late, nie burst.

Btw. Każdy ap carry ma podobne/mniejsze cd z podobnymi przelicznikami, jedynie ich ulty mają większy cd ale są bardziej gamebreaking(ori,gragas etc.).

Opublikowano

W lategame gdzie są grupowe teamfighty? W late apc zazwyczaj ma zhonye+/-abyssal/ga, adc ma warmonga/ga i aurebulwarka&jeszcze inne aury od supporta.

W tak później fazie gry diana już nie oneshotuje carry, gdy tego nie robi przestaje byc tak useful jak w midgame. Poza tym diana to bardziej dps w late, nie burst.

Btw. Każdy ap carry ma podobne/mniejsze cd z podobnymi przelicznikami, jedynie ich ulty mają większy cd ale są bardziej gamebreaking(ori,gragas etc.).

Czyli żadną postacią nie zabijemy przeciwnego carry bo mają warmogi/ga i zhonyie -,- Jeśli rzucimy się nawet na takiego ADC 2,5k HP to zabijemy go w kilka sekund, albo nam ucieknie i już nie dołączy do teamfightu :)

Opublikowano

Czyli żadną postacią nie zabijemy przeciwnego carry bo mają warmogi/ga i zhonyie -,- Jeśli rzucimy się nawet na takiego ADC 2,5k HP to zabijemy go w kilka sekund, albo nam ucieknie i już nie dołączy do teamfightu :)

Wtedy przeciwny ap carry zrobi to samo ale lepiej, w lategame utility>dmg którego dianie brakuje, poza tym ona jest melee i musi wbić się w enemy team gdy większość ap carry ma range +700.

Opublikowano

Według mnie diana jest dobra, dobre combo, podrzucenie, dmg, dash, kilka razy moze ulta uzyc, a Q ma maly cd, jedynie w team fightach wedlug mnie slabsza od reszty apc, bo bije z bliska i ta passywa na team fighty slabo sie przydaje, musisz sie budowac pod offtanka, bo latwo mozesz zginac

Opublikowano

Diana w s2 mialem 100% wygranych meczy było 14 i według mnie jest bardzo dobra szczegolnie na mida. Wbije 6 level trafi z 2-3 razy q i pozniej doskok i kill :) i przyjemna farma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...