Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinanie sie metina

qba753i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z metinem. Gdy włączam metina strasznie się zacina.Tak laguje a czasem nawet tak na 5 sekund. Komputer mam dobry nawet. 6Gb ram procesor 4x3.6

Opublikowano

Zalezy. Może serwer jest za bardzo przeludniony.

Mozesz spróbowac wyśrodkować okno gry + pobrać GameBostera3 lecz on się sądzę nie przyda.

Wyczyścić procesy i dysk również możesz za pomocą Wise Skan Disk i Wise Skan Registry

Opublikowano

Komputer kupiony pół roku temu więc nie sądzę że jakieś wirusy są. Reinstall metka był robiony. Ja gram na solarze.

Opublikowano

Obczaj procesy, być moze wir ci żera cały procek, najlepiej zrobić formata i położyć sys od nowa , czysty ze sterami będzie ci idealnie działał. Miałem podobnie z mt2 , serwer norm , nie przeludiony ale lagowało , a mam kompa 8 Gb ram i procek 4x3,8. Zrobiłem formata , stery , antywir, i metek , wszystko idealnie działoało, bez zacięć , jak nie pomorze lub wykryjesz jakieś podejżany proces ściągnij i przeskanuj:

Malwarebytes Anti-Malware , Pozdro !

mhraed.png

Opublikowano

Ale ja nie chce formatowac. Nie ma innego sposobu? Cos przedtem bylo wspomniane o 3 GM ram.

Wątpie czy to pomorzę, kiedy włączysz metka dodaj w procesach piorytet na wysoki, ściągnij tak jak mówiłem Malwarebytes Anti-Malware, zrób pełny skan , i jak masz wirusy: usuń je , pobierz także ccclener i przeskauj rejesrty i napraw je.

mhraed.png

Opublikowano

A może być avastem czy avast to lipa? Bo skanuje całego kompa avastem

Nie rób tego avastem , od Malwarebytes dostaniesz premium wersje na około tydzień ? Chyba tak.

Avastem nie skanuj , jeżeli jest Free to i tak 90% wirów nie pokaże. Używaj ccclenera.

mhraed.png

Opublikowano

Przeskanowalem kompa całego cleanerem i naprawiłem to tam pousuwało śmieci. Game Boosterem próbowałem i nic, no może minimalna różnica i to nie wiem czy tym spowodowana. Pomocy!

Opublikowano

Wyłącz ipla, gg, skype itp.

To nic nie da.

W innych grach też ci się tnie grafika ? Zainstaluj netframeworka 4 i SP 3.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Gram np w csa i wszystko jest ok. W csie mam 10lko 100fps bo mi podobno ogranicza orientacja pionowa... Właśnie instaluje sterowniki najnowsze do karty, może to coś pomoże ...

edit: Jeśli dobrze to zrobiłem to nic to nie dało, bo dawno nie aktualizowałem ich. Zawsze jak loguje sie na serwer to mnie pierwsze wywala i musze 2 raz sie logowac.

Opublikowano

masz wirusy na kompie, sciagnij lepszego antywira, przeskanuj go. albo przywroc system

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

skanowałem cleanerem. a avastem free nie skanowałem bo powiedzieliście mi że to gówno da. Więc pytam czym mam przeskanować mojego kompa?

Opublikowano

BitDefender ew. Norton.

Spróbuj zmienić styl komponentów na klasyczny, ten pasek na dole co masz.

Zmienić w metinie opcje CPU/GPU.

Nowe sterowniki. Poszukaj czy nie masz żadnych starszych sterowników na kompie.

Jaką masz karte graficzną ? Zintegrowaną ?

Odpal ze zgodnością jako administrator.

To chyba wszystko, co ci powinno pomóc. Jeśli problem występuje nadal to niestety format kompa.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Mam karte graficzną AMD HD 6670. A oco chodzi z tym stylem komponentow bo nie mam zielonego pojeci... Zmieniłem na GPU i widać tylko krewmowy ekran i czasem się pojawia część stwora lub postaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...