Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia dla mnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam 15 lat i chce zacząć trenować ciało. Mam 186 cm wzrostu, około 64 kg [wiem, że mało ale nie mogę przytyć :huh: ] Chciałbym się dowiedzieć jakie ćwiczenia robić i ile razy dziennie bo chce

zadbać o swoje ciało.

1365425281-U294119.png

Opublikowano

Na klate to pompki zwykłe, pompki na poręczach (triceps) na drążku, trzepaku czy na czym kolwiek możesz się podciągać, wąsko i szeroko.

Na bica to tak:

Naładuj książki do plecaka, tyle ile dasz rady i rób sobie serie ;D

skpUo.png

Opublikowano

Chłopie ja jem bardzo dużo ale mam pewnie bardzo dobry metabolizm. Noto będę robil tego ABS II. A ile brzuszków, pompek, podciągnięć na drążku robić?

1365425281-U294119.png

Opublikowano

Chłopie ja jem bardzo dużo ale mam pewnie bardzo dobry metabolizm. Noto będę robil tego ABS II. A ile brzuszków, pompek, podciągnięć na drążku robić?

Rób najpierw tyle ile możesz i co kolejna pompka to dodawaj sobie kilka więcej.

Opublikowano

Co Ty niby chcesz osiagnac bez dobrej diety?

Jestes ektomorfikiem, fakt tacy ludzie maja szybka przemiane materii ale to sie da obejsc dobra dieta (uloza Ci ludzie na forum sportowym lub po prostu dobry dietetyk)

Reasumujac, dieta to 50% sukcesu, ty potrzebujesz takiej lecz na mase.

Czytaj to i się edukuj !

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Opublikowano

Za pierwszym razem sprawdź ile robisz max przypuśćmy 20 pompek i przy 21 nie możesz się podnieść < po prostu już czujesz że mięsień nie daje rady>

To serie robisz 15 x2 ( z odstępem 30sek-1minuta) co 2 dni

Brzuszki max robisz 100

to serie robisz 75 x2-3 z odstępem minutowym codziennie

Podciąganie tak samo jak z pompkami czyli co 2 dni

Opublikowano

Co Ty niby chcesz osiagnac bez dobrej diety?

Jestes ektomorfikiem, fakt tacy ludzie maja szybka przemiane materii ale to sie da obejsc dobra dieta (uloza Ci ludzie na forum sportowym lub po prostu dobry dietetyk)

Reasumujac, dieta to 50% sukcesu, ty potrzebujesz takiej lecz na mase.

Czytaj to i się edukuj !

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Powiem Ci Na h*ja mu ta dieta ?? Ma dostarczyć więcej kalorii i białka w twoim wieku żadna dieta tylko masz więcej i zdrowo jeść .

Co to ćwiczeń , wszystko albo nic wybieraj ??

MYślisz że urośnie Ci biceps czy triceps ? bez nóg ? To chłopcze jesteś w bardzo dużym błędzie .

Masz jakiś sprzęt

Od a6w ABS uciekaj jak najdalej

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Powiem Ci Na h*ja mu ta dieta ?? Ma dostarczyć więcej kalorii i białka w twoim wieku żadna dieta tylko masz więcej i zdrowo jeść .

MYślisz że urośnie Ci biceps czy triceps ? bez nóg ? To chłopcze jesteś w bardzo dużym błędzie .

Masz jakiś sprzęt

Ale On przy wzroście prawie 1,9m ma tylko 64kg.

Musi coś z tym zrobić...

Opublikowano

No pasowało by przytyć ale mysle, że jak przestane rosnąć to już nie będę miał tak dużego metabolizmu i wreszcie przytyje do dobrej wagi.

Masz jakiś sprzęt

To jakie ćwiczenia polecasz dla mnie?

1365425281-U294119.png

Opublikowano

No pasowało by przytyć ale mysle, że jak przestane rosnąć to już nie będę miał tak dużego metabolizmu i wreszcie przytyje do dobrej wagi.

To jakie ćwiczenia polecasz dla mnie?

ale ja mówię żeby nie jadł ?

Masz jakiś sprzęt

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

No i jako ektomorfik ograniczaj takie sporty jak piłka nożna, koszykówa , czy wyżej wspomniana jazda na rowerze. Masz bardzo szybką przemiane materii, a przez dodatkowy wysiłek będziesz musiał więcej kalorii dostarczać do swojego organizmu, więcej niż twoje zapotrzebowanie, dużo więcej. Co do polecanych ćwiczeń na mięśnie brzucha, to uwierz mi, przy 64kg brzuch to najmniejszy twój problem, więc nie katuj się milionami brzuszków. Zrób sobie masówkę, kup gryf/hantle i trenuj z ciężkimi ciężarami + dieta na masówkę. I jakoś powinieneś iść do przodu. Poszukaj sobie szczegółowych informacji na forach sportowych/kulturystycznych , nawet na yt masz dobre wskazówki. Pis joł.

Jeśli twoim jedynym celem jest natomiast kaloryfer przed początkiem wakacji, to twój wybór. Pamiętaj tylko że kaloryfer u patyka to jak duże cycki u grubej kobiety.

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Jak będzie robił serie pompek, codziennie to tak za 3 lata będzie dobrze wyglądał. Ciężka sprawa, bo młody jesteś, ale nad masą musisz popracować. Sam jestem chudy i wiem że to wcale fajnie nie wygląda. Najlepiej będzie jak sobie na yt wpiszesz, ćwiczenia dla ektomorfików, znajdziesz i ćwiczenia i diete ( nie musisz wcale odżywiać się jak kulturysta po prostu kalorie zacznij liczyć.) Pamiętaj też że wciskają Ci ćwiczenia na rzeźbe, a zawsze przy takich ćwiczeniach spalasz troche masy, przez co będziesz jeszcze bardziej chudy, będziesz żałował uwierz mi na słowo.

1367691812-U475005.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...