Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystko o Systemie Energii.

KolizeR1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W tym poradniku napisze wszystko o systemie energii w Metin2.

Więc zaczynamy.

Czym jest System Energii ?

Kryształ Energii25px-Kryszta%C5%82_Energii.png podnosi bonusy Waszego uzbrojenia o 10% na 2 godz. gry. Czas ten będzie odliczany, tylko gdy jesteście zalogowani. Pasek Energii 50px-Pasek_Energii.png nad obracającą się monetą 25px-Item-Shop.png ukazuję Wam pozostały czas trwania dopalacza bonusów.

Czy ten system jest płatny?

Otóż tak. Jest on płatny. Wytworzenie takiego kryształu25px-Kryszta%C5%82_Energii.png, kosztuje, lecz nie wiem, jak to jest na innych serwerach.
Są różne ceny.

Od którego poziomu postać będzie mogła używać System Energii ?

Nasza postać musi osiągnąć co najmniej 35 poziom.

Jak można zdobyć Kryształ Energii? 25px-Kryszta%C5%82_Energii.png

Alchemik demontuje część uzbrojenia, np. zbroja, i otrzymamy
z tego max 15x takich25px-Od%C5%82amek_Energii.png Odłamków Energii. Jak uzbieramy takich co najmniej 30x, idziemy do Alchemika i można je przetopić na25px-Kryszta%C5%82_Energii.png Kryształ Energii. Aby aktywować Kryształ musisz nacisnąć na niego prawym
przyciskiem myszy (PPM). Gdy to już zrobisz, Pasek Energii 50px-Pasek_Energii.png załaduję się i zaświeci na niebiesko.

Alchemika można znaleźć:

Po%C5%82o%C5%BCenie_Alchemika.png

Przedmioty jakie możemy zanieść Alchemikowi to wszystkie przedmioty uzbrojenia (broń, biżuteria, zbroje).

Czy demontaż przedmiotu może się nie powieść ?

Istnieje pewne ryzyko, że proces ten się nie powiedzie. W tym przypadku stracisz dany przedmiot oraz wyłożone yangi. Im lepszej jakości jest Twój przedmiot, tym wyższa szansa na powodzenie. Wytworzenie 25px-Kryszta%C5%82_Energii.png Kryształu Energii też może się nie powieść, a następnie stracimy 30x 25px-Od%C5%82amek_Energii.png Odłamków Energii, oraz wydane yangi na ulepszenie.

Kolory na pasku? Co to znaczy. :

Pasek_Energii_-_Niebieski.png-----> Pasek Energii jest pełny.

Pasek_Energii_-_%C5%BB%C3%B3%C5%82ty.png-----> Z Twojego Kryształu spadło poniżej 15%

Pasek_Energii_-_Czarny.png-----> Pasek nie jest naładowany.

To tyle, jeśli czegoś zapomniałem, proszę pisać poniżej.

Dziękuje za uwagę.

Zakaz kopiowania na inne fora, bez mojej zgody !

Kiedyś coś tu będzie.

<333

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ref . !

Dodane

Czy demontaż przedmiotu może się nie powieść ?

Kiedyś coś tu będzie.

<333

• 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

System energii jest sam w sobie świetnym pomysłem, lecz teraz zbrzydł mi on, ponieważ jest praktycznie na każdym prywatnym serwerze.. :(

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...