Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Co robię źle?

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BUMB i sorry za niego, ponieważ jest spotlight Ashe i tu mam pytanie.

Czy te runy które zarekomendował Riot, mają racje bytu?

Opublikowano

Tak, mają, aczkolwiek ja wymieniłbym esencje na dodatkowe AD.

Game Over

Opublikowano

Polecam zajrzeć na strony typu solomid,lolking tam sa buildy i wszystko ładnie opisane

32zug69.png

Jeśli podoba ci się jakaś moja praca , post lub temat kliknij lubię to !

Zachęci mnie to do dalszej pracy(...)

Opublikowano

BUMB ponieważ mam problem.

Dziś grałem mecz, gdzie była LeBlanc i potrzebuje porady co do magic resistów.

Jak masz nafeedowaną LeBlanc w enemy, możesz złożyć Guardiana który helpnie ci i przetrwasz nim serię, w ostateczności można złożyć banshee żeby zepsuć jej pieczątke, ale to już ostateczna ostateczność i tylko jako szósty item. Z run też troszeczkę mres'ów wleci.

Mają, ale osobiście odpuściłbym lifesteal'a, zwłaszcza jak trafisz na supporta z healem, tak więc zamiast lifesteala wziąłbym flat ad. Oprócz tego można też alternatywnie zastąpić marki i quinty bonusem armor penetration, który też jest bardzo mocny zwłaszcza w late.

Opublikowano

<p>Long sword + 2 potki -> cutlass -> berserki - > botrk -> bt -> ie -> item sytujacyjny -> last whisper -> berserki zmieniasz na phantom dancera</p>

<p> </p>

<p>zwykle w item sytuacyjny leci warmog, jeśli jednak przeciwnicy mają masę CC można wpakować mercuriala, jesli wszyscy są AD to można dać omena, jeśli ktoś w teamie kupił u nas GA to też kupmy</p>

<p> </p>

<p>No i najważniejsze = jesteś adc, dopóki teamfight nie jest o wieżę/smoka/barona/blue buffa/red buffa to nie schodzisz z linii tylko farmisz bo inaczej to strata czasu dla ciebie, jak pójdziesz wcześniej np w 10 czy 15 minucie roamować czy coś. Na ADC musisz farmić ILE SIĘ DA.</p>

<p> </p>

<p>Jak przykładowo jungler gankował wam bota na jakimś 6 lvlu czy coś i poleciał za fragiem i potem pisze jakieś teksty typu wtf men itp itd to po prostu ignorujesz takich osobników i tyle.</p>

Opublikowano

Ja się Ashe buduję pod money makera :)

Z modyfikacją masterek bo mi sie nie podobają.

Quinty na gold per sec (tu bedzie flame ale daja dużo większą przewagę w late kosztem tych paru pkt dmg w early)
reszta runek typowo pod adc
Item build:
butki+3 potki>>vamp scepter>avarice blade>upgrade butków na berserki>BF sword/BT>zeal>IE (zaczynając od cloaka jeśli nie mam wystarczająco dużo golda)>guardian>phantom

Wplatam w to zależnie od sytuacji last whispera sprzedając przy okazji avarice albo upgraduje avarice na executionera jeśli gramy na mundo/swaina/WW czy inne świństwo które ma lifesteala/spellwampa dużo, ewentualnie zmieniam kolejność itemków - wszystko zależy od sytuacji.

Ze skilli rzecz jasna maksujemy E po drodze wrzucajac 1 pkt w W i reszte w Q

Kolejnosc maksowania E>Q>W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...