Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Adminujemy z Ernestem - dla początkujących #14 Jak zabezpieczyć atak botów na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adminujemy

z Ernestem

Atak botów na serwer!

Ataki botów są to ataki przez ludzi, którzy wprowadzają na nasz serwer boty, które lagują i serwer i konsolę. Wiele ludzi ma problemy jak się z tym uporać. W tym TuTorialu przedstawię wam 2 niezawodne sposoby. Sam miałem 3-krotny atak botów na własny serwer, lecz go właśnie tymi sposobami pokonałęm.

Sposób 1

Boty, które wbijają nam na konsolę mają niby różne IP oraz porty. Nie jest tak naprawdę, jest to Fake IP. Jednym ze sposobów pokonania takiego ataku jest po prostu zbanowanie jednego z botów na IP (pamiętaj nie banuj z portem!)

Przykładowo:

Wchodzi na nasz serwer bot z IP:

153.51.4.125:1562

(Jest to wymyślone, przykładowe IP)

Kolejnym krokiem jest wpisanie do naszej konsoli:

banip 153.51.4.125

W ten sposób wszystkie boty wychodzą z naszego serwa i zostaną zbanowane ( niezależnie jakie miały IP).

Sposób 2

Drugim ze sposobów jest zainstalowanie pluginu, który blokuje nam wchodzenie botów na nasz serwer. Sposób ten nie zawsze się sprawdza (w przypadku zaawansowanego ataku) lecz, gdy będzie nas chciał zaatakować ktoś kto nie ma zabardzo pojęcia o DDOS sposób ten może nam pomóc.

Pluginy, które blokują ataki botów.

Działają z wersją o najnowszym numerku - 1.5.2!

http://dev.bukkit.org/server-mods/antibot/[code]
[code]http://dev.bukkit.org/server-mods/easy-anti-join-bot-proxie/

Jeżeli zastosujecie się do tych rad, wasz serwer będzie w miare bezpieczny przeciwko atakom nowych botów. Osobiście polecam sposób nr1.

Zapraszam do komentowania i lajkowania :)

Opublikowano

Przyda się, zwłaszcza dla początkujących Adminów, ale mam kilka uwag co do wyglądu poradnika :>

Używasz za dużo kolorów, zmień to xD

I nie zmieniaj czcionki (zostaw normalną) oraz jej wielkości, bo nie wygodnie mi się czyta - nie wiem jak innym.

surprise motherfucker

Opublikowano

Osobiście używam AntiJoinBot i jestem zadowolony z działania :) a poradnik przyda się początkującym :)

Pomogłem? Nie bądź skąpy, daj Like:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hahahaha bardzo śmieszne ,czy ty kurwa odróżniasz atak DDos od wchodzenia botów?Jakos boty 1 po 2 wbijały serwer stał, jebali DDosa leżał .

1379958827-U247153.png

Opublikowano

No chyba jesteś śmieszny :)

Wiesz na czym polega atak DDOS?

Nawet jak zrobisz sobie głupiego bana na ip to i tak ci to nic nie pomoże, bo serwer nadal będzie obsługiwać ich zapytania, żeby stwierdzić czy mają bana czy nie, więc DDOS się uda.

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

DDos - spam botami na serwerze ? HAhahaha ... Śmiech z kida. Daj ip serwera, mój kolega ma akurat neta 100 mb/s i z łatwością crashowaliśmy serwery 150 slot. Nie sądze, aby twoje "zabezpieczenia" zadziałały. -.-

Opublikowano

Dobry poradnik wszystko elegancko działa nawet sam sprawdzałem robiąc atak na swój serwer ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...