Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerobiona Komnata Pająka (v3)

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

wpisy są dobre. ja wgrałem i działa.

Opublikowano

W tej paczce są bodajshe złe wpisy do mob_proto (server) - po prostu kilka mobów w regenie nie istnieje (może przez to nie chce się wczytać).

Sprawdzałem pod tym kontem również i nawet jeśli pliku z regenem brakuje to mimo to quest rusza jedynie nie ma mobów. O ile dobrze pamiętam poza tym w regenie jest 1 rodzaj mobów - Czarne Szpony. Zaś te małe to obstawa metków aczkolwiek mogę się mylić gdyż nie korzystałem z tego od jakiegoś czasu a tylko leżało mi na dysku więc uznałem że się podzielę jeśli i tak ma go cześć osób która nie powinna :)

Opublikowano

Mnie coś nie tepa :)

Jeśli Cie nie teleportuje na mapę jest to zapewne wina funkcji d.join(index_mapy) lub mapa dodana jest na innym channelu niż npc od którego starasz się przenieść na mapę. Sprawdź channele oraz czy indexy są te same.

Rekrut
Opublikowano

Up@

Nie ucz mnie bo wiem co i jak.

Po prostu quest wadliwy /private index działa :) A questem nie tepa i tyle ^^

EDIT@

A tak na marginesie naprawiłem ..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie.

Gdzie wgrać group.txt i spider_dungeon_regen.txt (serverside) i czy trzeba jakieś pliki ręcznie uzupełnić?

zależy jakich plików uzywasz

group.txt

usr/home/mt2/share/locale/poland i tam masz , otwierasz dopisujesz na samym koncu grupe.

regen txt wgrywasz do folderu z mapa.

Opublikowano

Mam pytanie.

Gdzie wgrać group.txt i spider_dungeon_regen.txt (serverside) i czy trzeba jakieś pliki ręcznie uzupełnić?

Wejdź w ścieżkę

/usr/home/ xxx1 /share/locale/ xxx2

* tam gdzie jest "xxx1" to jest nazwa twoich plików (nie którzy mają mt2, nie którzy rw3, a jeszcze inni mają inaczej)

* tam gdzie jest "xxx2" to jest nazwa folderu, możesz mieć np. german / poland itp.

W tym xxx2 powinieneś mieć (mniej więcej na samym dole) plik group.txt, skopiuj go na pulpit, otwórz edytorem ten pobrany group.txt skopiuj zawartość i wklej do swojego z serwera, zapisz i ponownie wrzuć na serwer (podmienić musisz)

Plik spider_dungeon_regen.txt tak jak UP, wklejasz do folderu z mapką, (czyli w tym folderze "xxx2" masz zapewne folder "questy" oraz "mapy" (bądź inaczej), wchodzisz do folderu mapy, odszukujesz Swoją mapkę którą dodałeś, i po prostu wrzucasz ten plik do tego folderu.

Opublikowano

Czy trzeba coś dodawać do settings.lua ?

Bo jak klikam na quest dalej>dalej to nie teleportuje mnie.

Jeżeli tak to co i gdzie.

Teraz nowa

:)

sygnays.png

Opublikowano

Quest pisany na podstawie jakiegoś innego. Widać w kodzie brak zrozumienia niektórych instrukcji, czego efektem jest zwiększenie kodu o 1/3 objętości. 5 min notepad++ i ma się dużo lepszą wersję, bo ten dungeon to chyba przedszkole jeśli chodzi o trudność.

timer("Exit", 60*20)

Jeśli to jest timer na 30 min to chyba oblałem maturę z matmy albo to autor nie potrafi liczyć.

Plagiat .
Ofiarowalem go 3 osobom i sie rozeszlo ...

Co do komnaty malo rozni sie ona od oryginalu , brzydko wyszla ,a poza tym w quescie jest bug .
Jak nie ubijesz jajek i wywali do m to nastepna grupa ma dwa razy wiecej dodaj funkcje kill.all()

@edit
Zmieniles napisy w quescie i sa bledy ort oraz nie moze byc polskich liter .

Polskie litery mogą być, tylko trzeba wiedzieć jakie są zasady ich używania. Skoro tak Ci źle, że ten kod się rozszedł, to uważaj na przyszłość komu go dajesz. Uwierz mi jednak, że ten nie ma najmniejszej wartości.

Opublikowano

Czy trzeba coś dodawać do settings.lua ?

Bo jak klikam na quest dalej>dalej to nie teleportuje mnie.

Jeżeli tak to co i gdzie.

Proszę o pomoc.

Quest nie teleportuje mnie.

Teraz nowa

:)

sygnays.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

mozna całą mapke do downloadu??

dobra niechce bo niezobaczylem tego client i serwerside ;D

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...