Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Fiora adc wtf?

linek100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można w sumie powiedzieć, że należy do grupy ADC, bo w sumie można ją zbudować pod full AD i będzie wtedy carry.

Nie koniecznie ADC to zawsze ranged bot ad.

Opublikowano

Czemu all mówią że fiora należy do adc nie kapuje tego kompletnie

Bo ma straszne sterdydy do attack damage i attack speed, za to nie ma nic do survi. Dodatkowo budowana pod offtanka jest mało tankowat i nie bije dużo dmg, jedynie pod build adc może coś zrobić.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja nie wiem, po co ci 3k hp na fiorze, jak ona zabija przez samo Q > Q z full buildem, fiora jest bruiserem, ma zadac jak najwiecej dmg i uciec~bynajmniej tak mi na mpc dawno temu wmawiali

Opublikowano

Ja nie wiem, po co ci 3k hp na fiorze, jak ona zabija przez samo Q > Q z full buildem, fiora jest bruiserem, ma zadac jak najwiecej dmg i uciec~bynajmniej tak mi na mpc dawno temu wmawiali

Bo tak jest, ma miec duzo lifesteala i przebicia bo ulti zadaje totalnie duzo dmg + w i e. Q to takie scalenie wszystkiego, dopracowana postac po late jak dla mnie. Mozna nia spokojnie samemu wykierowac gre jezeli umie sie nia dobrze grac bo ta postac wcale nie jest taka latwa, a widac to po ludziach grajacych nia.

sstwc.jpg

Opublikowano

Netrodal dobrze mówi. Grałem na koncie mojego brata w Silver III. KAZDA, ALE TO KAZDA Fiora to był taki shit. Nikt nie potrafi nią grać. Budowanie jak budowanie, ADC + Hydra, ale idziesz nią na topa, a nie na tym S III mi gościu pickuje Fiore na ad carry, z rzesztą kiedy mamy już Ezreala. Grają nią same dzieci do max. 15lat, nie wiem dlaczego, ale tak jest.

Opublikowano

Netrodal dobrze mówi. Grałem na koncie mojego brata w Silver III. KAZDA, ALE TO KAZDA Fiora to był taki shit. Nikt nie potrafi nią grać. Budowanie jak budowanie, ADC + Hydra, ale idziesz nią na topa, a nie na tym S III mi gościu pickuje Fiore na ad carry, z rzesztą kiedy mamy już Ezreala. Grają nią same dzieci do max. 15lat, nie wiem dlaczego, ale tak jest.

Nie koniecznie. Fiora jest bardzo dobrym championem, niekoniecznie jako AD ale również jest bardzo dobra chociażby na jungle.

Wydaje mi się, że jest to jednak postać trochę niedoceniona ;)

Opublikowano

Jungler w tej chwili powinnien pełnić rolę drugiego supporta w drużynie - na Fiorze złożysz Solari, Randuina, i nic nią nie robisz.

Opublikowano

Jungler w tej chwili powinnien pełnić rolę drugiego supporta w drużynie - na Fiorze złożysz Solari, Randuina, i nic nią nie robisz.

No właśnie, wydaje mi się że mało osób nią gra, ponieważ nie wiadomo na jaką linię iść.

Zanim zacząłem grać rankedy, fiore widziałem tylko na solotopie która budowała się pod DPS / Hybryd.

Gdy zacząłem grać rankedy, spotkałem również fiore na jungli, a teraz ten temat, że może robić za AD.

Odbiegam od tematu. Uważam że fiora powinna zadać w miarę duży dmg w tf, ale po części masz racje - są dużo lepsze championy do tego.

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Jeżeli ma na bocie support który zapewni jej początkowy sustain lub ułatwi oddanie ciosu to po 4/5 lvlu jak wskakuje na wrogiego adc to nie ma co zbierać.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Czemu all mówią że fiora należy do adc nie kapuje tego kompletnie

Fiora to ad carry jako rola, nie jako linia. Jest bardzo mocna i grę może z łatwością wycarrować wbijając do teamfightu ultem a potem waląc AA ze zwiększonym atack speedem z e.

Opublikowano

albo dlatego, bo ma napisane w opisie postaci "carry" o,o ? tak samo Gankplank oraz Yi.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

albo dlatego, bo ma napisane w opisie postaci "carry" o,o ? tak samo Gankplank oraz Yi.

Yi się zgodze , ale GP?! Really? Rozumiem w pierwszym sezonie i na początku drugiego ,ale teraz moim zdaniem jest słaby pod AD lepiej robić go pod off tanka lub pod AP jeśli chcesz potrollować :D.

Opublikowano

Fiora to fajny champion ;) I jest nastawiona na zadanie full dmg, ale ja lubie troche dac jej survi, troszke hp, armora/ m. resistu. Full ad to moim zdaniem troszke głupie budowanie, wystarczy że enemy team sfocusuje cie gdy nie masz ulti ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...