Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa mATX a zasilacz ATX

mitrix179

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie. Zaraz zakupię zasilacz Corsair VS 550W, tu macie link do tej aukcji w razie czego: allegro.pl/zasilacz-corsair-vs-550w-atx-80-plus-120mm-went-i3197609110.html

Czy zmieści się w mojej obudowie ? Wymiary tego zasilacza to:

szerokość [mm] 150 głębokość [mm] 140 wysokość [mm]

86

A to opis mojej obudowy:

mATX, kolor "piano
black", neonowe podświetlanie, zewnętrzne 5,25"x2, zewnetrzne 3,5" x2,
wewnętrzne 3,5"x1, 2xUSB, audio, 50x175x350mm bez panelu frontowego
Więc ponawiam pytanie, czy zmieści się ten zasilacz w mojej obudowie? Proszę o szybkie odpowiedzi.
Opublikowano

A po co ci taki zasilacz aż jak matx to jest mikro obudowa tak samo jak płyta wiec zapewne jakiś gotowiec wiec 400w starczy chyba ze jesteś jednych z tych którzy w micro obudowę wciskaj titana

Opublikowano

nie mowie ze nie wejdzie ale po co aż mu taki silny? jak może jakiś za 100zl i kupić se coś za te 69zl

a zresztą autor proszę o podanie reszty komputer

Opublikowano

@UP

Athlon II x2 270 3.4Ghz

MSI 760GM-P21 (FX)

4GB 1333Mhz

Gigabyte Radeon HD6670 2GB DDR3

Akyga 450W

Kupuje ten zasilacz, ponieważ został mi on polecony przez TrueFaith i będę wymieniał procesor na AMD Phenom II x4 955 Black Edition.

Pytałem się czy mi wejdzie i czy nie będzie niczego dotykał, a ty już dążysz do tego po co mi taki silny. A po to, żeby był na "potem" jak będę wymieniał podzespoły na lepsze.

A i nie jestem taki co wkłada titana do mATX ;)

Opublikowano

No wiesz nie raz było tak ze ktoś kupował za mocny zasilacz :P no ale fakt 955 BE + 6670 dużo bierze wiec zasilacz git ;d tylko to nie moja wina bo mogłeś podać od razu informacje ;d

Opublikowano

Zasilacz zamówiony :D Nie chce mi się zakładać nowego tematu, więc jeszcze się tu spytam. Do ilu Ghz podkręcę na Corsair VS 550W i płycie MSI 760GM-P21 (FX) i boxowym chłodzeniu tego 955 BE ?

Opublikowano

Chwila chwila, Corsair VS to nie jest zasilacz do podkręcania w szczególności takiego Phenoma, to coś pokroju Chiefteca więc spokojnie wystarczy bez OC ale tak to nie ma sensu. Weź Deusa 500W w takim wypadku

Opublikowano

@UP

Sam mi go miesiąc temu poleciłeś i mówiłeś, że do OC jest dobry. I czy widziałeś już mój post??? Napisałem, że już zamówiłem tego corsaira.

Opublikowano

Tego Athlona może jeszcze tak, ale nie wiem jak będzie z obciążeniem linii i stabilnością po OC takiego Phenoma. W nieco wyższej cenie masz Deusa 500W którego polecam.

Opublikowano

@UP

A do ile podkręcę tego athlona na tym corsairu i boxowym chłodzeniu? A do ilu podkręcę mhz Radeona HD6670 2GB DDR3 Gigabyte? I czy AMD Athlon II x2 270 da się odblokować, a jak tak to czy jest taka możliwość na płycie MSI 760GM-P21 (FX) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...