Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4story uzależnia! - dyskusja

Xinap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prawda jest taka...

4story to największe "gówno" w internecie, uzależnia was i każe grac i grac i grac...

Grałem w to 4lata aktualny mój nick na Aderiaa Valorian to xMrDealer

Powiem tyle, wydawac na ta gre choc by 10zł to największe gówno...

Lepiej pograc w minecrafta, oczywiscie jako Pirat^^

Także jeśli potraficie myślec w co nie wątpie u 0.1% ludzi to nie grajcie w to...

Pozdro

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Haha, to chyba wielkim gównem musiałeś być w tym 4story, bo ja bez wydawania hajsu w ciagu roku dorobilem sie setu wetka +20 i kuszy +22. Teraz co miesiac wyciagam kolo 450g z samych p92. Na 4story nie trzeba juz wydac ani grosza zeby dorownywac tym koksom z eq 20/22 i wyzej bo z kuszy 22, burzawe z mortala ktory ma eq 23/24 jak byl full nabuffany szarpalem po 500-700, a bez buffow mu ponad 1,1k wchodzilo. Raz załadowałem smsem za 11zł na kk aby miec na obnizajki bo rok temu jeszcze nie mozna bylo sprzedawac itemow z is.

Opublikowano

Nie prawda, 4story to gra bardzo fajna gdy masz trochę czasu. Ja osoboscie miałem set 20 i lage pvp 20. Robiłem to przez rok...? A wcale tak nie nolifiłem ;) Liczą się chęci do zdobycia eq :) Ja osobicie skończyłem z 4s i zaczynam pogrywać w LOL"a ;) Polecam, gierka nie wymaga dużej kasy aby być dobrym graczem, liczy się skill. Pozdrawiam

Brak sygny :)

Opublikowano

4story nie mozna z lollem porownywac bo to dwie zupelnie inne gry, lola mozna porownac do doty, 4story do wow'a. Bo lol to np. nie moje klimaty, jakbym skonczyl z 4story to bym przeniosl sie na gierke podobna do 4story ;p No ale tak jak mowie na 4story nie trzeba juz grosza wydac tylko ociupinke czasu i cierpliwości, ja w wakacje bede farmił goldy na kolejna bron +22 :p

Opublikowano

Ja grałem 4lata dorobiłem sie eq o łącznej wartosci 6x 24pvp/2bronie 40pzm pvp +24

Troche wiem i mówie jako sonczony od uzależnienia, nie grajcie w to...

Opublikowano

Hehe, no jasne, najlepsze jest to, że na serwerze jest jedna laga bron pvp 40 a ma ja burzawa, tylko on ma z calego 4story.pl pvp 40 +24. :) 6x24 pvp heheh, niezle sciemniasz, pewno zaraz podasz nick ktorego nikt nie kojarzy i nikt nie zna a raczej takich koxow kazdy znal. Wracaj na to minecraftowe-gowno, ono tez uzaleznia uwazaj. A jesli czlowiek ma jakies bariery to sie nie uzalezni nigdy.

Opublikowano

Na gre w minecrafta jestem za stary.

Druga sprawa, naucz sie czytac ze zrozumieniem pisałem że posiadałem itemy z równowartoscia 6itemków +24 pvp z eq które były warte tyle co 2 bronie pvp +20 40pzm.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Haha to niezle ty musisz byc obeznany w cenach, mogles napisac, o lacznej wartosci 20itmx22 jakbys mial takie eq watpie, ze bys konczyl. Na aderii znam najstarsze legendy, pochwal sie nickiem. Jestes pewno placzkiem, ktory wydal hajs na ta gre, nic ci nie wbilo I placzesz.

I pisales, ze z rownowartoscia rowniez 2x24 bron PVP 40poziom, a teraz piszesz,ze 6x24pvp warte tyle co 2x20 PVP 40 hah czlowieku gubisz sie. Wracaj na minecrafta, pixelom sie wyplakac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Xinap każda gra na internecie to strata czasu :)... nie tylko 4story

Ja powiem tylko jedną rzecz nie opłaca się wydawać realnej kasy bo prędzej czy później wszystko pójdzie się je*ać.

Ja w 4s gram 3/4 lata z przerwami (ok.1 rok)

Dorobiłem się eq pvp +20 pz, 38 oraz teraz klaty +22 pz,40 i broni pz,40 +22

I Świetnie się bawię

A na tą gre niestety ale przeznaczyłem ok.400zl za czasów kiedy byłem młodszy :)

Teraz mogę to konto sprzedać z niezłym zyskiem ale raczej się pobawie jeszcze z 1 rok

@Dodam jeszcze że w patch'ach 1,6 + zanim nie weszło 3,6

to eq + 16/17 to było coś i wtedy exp w pt to był priorytet

Teraz to w eq+16 można spokojnie dobić 93 :)

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

Spójrzmy prawdzie w oczy - każde MMORPG to naprawdę jedno wielkie GÓWNO.

Mówię to jako stały gracz tego gatunku. Od 6 lat gram tylko w MMORPGi, żadna inna gra mi nie podchodzi, prócz tego gatunku oczywiście. Żałuję bardzo tych straconych lat.. Rozumiem Cię doskonale kolego.

@imixiu

Tekstem 'jakbys mial takie eq watpie, ze bys konczyl' śmiesznie dowaliłeś. Czuję, że osoba która stworzyła ten temat nie ma 13 lat i wie kiedy ma skończyć a kiedy ciągnąć to dalej. Porzucenie gry w chwili gdy ma się wiele osiągnięć jest wielkim sukcesem, naprawdę.

Ale jeśli już pieprzymy o tych MMORPG.. 4Story ciężko porównać z WoWem.. Bo WoW jednak ma świetlaną przyszłość w świecie MMO. To na nim się wszystko wzoruje, twórcy gry muszą utrzymywać wszystko co robią w tajemnicy by nikt ich nie ubiegł.. Osoby z firmy Blizzard, które opublikują coś typu "w nowym dodatku prawdopodobnie będzie to to i to" momentalnie mogą się tam żegnać z posadą. Nie mówcie teraz, że to co tu piszę jest 'żałosne', bo to jednak jest prawdziwe :)

urechisyg.png

Opublikowano

Mrdevix, założyciel tematu pewno był uzależniony od wydawania hajsu na ta grę. Bo jeżeli ktoś panuje nad sobą to nigdy się nie uzalezni od tej gry i będzie potrafił powiedzieć stop, jednak nie zapomnijmy o tym, że w końcu to przysparza nam sporo rozrywki, inni mają zabawę dorabiajac się miesiąc na jakis ładny item a ten drugi ma radoche przelewajac 1000zl na kk i mieć 4x więcej niż ten co męczył się miesiąc. W rozrywke można i nie trzeba wydawać kasę, przykładem może być kolekcjowanie replik asg, bądź poprostu dokupowanie kolejnej aby na polu bitwy być lepszym od tych co mają kupiona podrobke za 200zl.

A samo polecanie minecrafta zamiast 4story, świadczy o jego dziecinnym podejściu do sprawy. Ej xxx nie graj w 4story, graj w bf3.

Opublikowano

4story do WoWa? Realy? Wez mnie nie rozśmieszaj. 4story to najgorsza gra MMORPG. Juz lepiej grac WOWA na prywatnych serwerach nic w 4story. W 4story sa beznadziejne rasy,beznadziejna grafika,maly swiat,tylko dwa sliniejsze bossy,0 rajdów i instancji.W wowie po pierwsze szybciej sie expi,po drugie za nic nie musisz płacić,po trzecie nie trzeba placić za monty(konie itp.)po czwarte szerszy wybór klas i ras (nie taka jak w 4story ze kazda rasa może byc każdą klasą).Po piąte dużoooooooooo większy świat.Po szóste latające wierzchowce i możliwości "wydropienia" specjalnych(pod względem wygladu np.fenix),po siódme w wowie istnieje cos takiego jak profesje np.alchemia albo metalurgia(nie pamietam czy tak to sie doslownie nazywalo) w 4story 0 profesji. Dobra nie chce mi się juz "po pierwsze" po prostu bede pisac co mam jeszcze do napisania. W wowie: obecna rozbudowana fabula,istnienie dwóch frakcji(horda i przymierze) z innymi rasami(nie tak jak w 4story),6 ras w hordzie,6,w przymiezu + jedna,neutralna która dopiero po osiagnieciu jakiegos lvl decydujemy do kogo chcemy należeć,10 klas, kazda,klasa zaczyna gdzie indziej,duzoooo wiecej rodzajów broni i zbroi i duzooo wiecej tych ze o to rzeczy.Wysmienita grafika terenów.Kazda rasa ma swój wlasny"skill rasowy",wiecej skili do każdej klasy. Nie tylko wybór włosów i ich koloru jak w 4story. Takze chyba warto poświęcić te kilkanascie Gigabajtow na WOWA i grac na prywatnych serwerach nic,w 4story które moim zdaniem jest najgorsza gra MMORPG . Przypomne jeszcze raz ze w WOWie nie trzeba za nic placić jak i za granie na prywatnych się nie placi. Jezeli w mojej wypowiedzi bylo parę błędów ortograficznych lub innych to wybaczcie ale pisalem na komórce Pozdrawiam i radze wam przestac grac w 4story

Mrdevix, założyciel tematu pewno był uzależniony od wydawania hajsu na ta grę. Bo jeżeli ktoś panuje nad sobą to nigdy się nie uzalezni od tej gry i będzie potrafił powiedzieć stop, jednak nie zapomnijmy o tym, że w końcu to przysparza nam sporo rozrywki, inni mają zabawę dorabiajac się miesiąc na jakis ładny item a ten drugi ma radoche przelewajac 1000zl na kk i mieć 4x więcej niż ten co męczył się miesiąc. W rozrywke można i nie trzeba wydawać kasę, przykładem może być kolekcjowanie replik asg, bądź poprostu dokupowanie kolejnej aby na polu bitwy być lepszym od tych co mają kupiona podrobke za 200zl.

A samo polecanie minecrafta zamiast 4story, świadczy o jego dziecinnym podejściu do sprawy. Ej xxx nie graj w 4story, graj w bf3.

Opublikowano

Applejack.. Dałem porównanie jak cs do bfa z tym 4story i wowem. Bo nie można lola porównać choćby dlatego, że jest to gierka 2D. A o gustach się chyba nie rozmawia applejack. Jak już 3lata grałem w 4story wykupilem, żeby poteatowac wowa na 3 miesiące i wyszło na to, że pogralem ,miesiąc i wróciłem do 4story. Przykro mi ale o gustach się nie dyskutuje.

I wgl od kiedy za mounty płacisz, haha jak na stale od początku masz.

Opublikowano

Po drugie w 4story się expi też bardzo szybko, 4dni-60lvl gdzie max jest 93. W 4story trzeba coś wydawać na grę? Hehe no chyba dawno tam nie grales, po drugie, żadna satysfakcją z gry na privie gdzie maxa wbijemy w killa dni. A w 4story jeżeli się gra 5-7h dziennie to koło 15dni i masz maxa. Tam bez wydania rl kasy leje tych co wydali tysiące na grę, ale ogólnie kto wydaje hajs to chyba jego sprawa, nie każdy ma posadę szefa banku.

Opublikowano

Każdy i tak wie, że król jest tylko jeden, i jest nim World of Warcraft, tu nie ma żadnego porównania. ;) Więc skończmy bezsensowną kłótnie. Każdy z nas ma swój gust.

urechisyg.png

Opublikowano

Za te lepsze sie placi

Po drugie w 4story się expi też bardzo szybko, 4dni-60lvl gdzie max jest 93. W 4story trzeba coś wydawać na grę? Hehe no chyba dawno tam nie grales, po drugie, żadna satysfakcją z gry na privie gdzie maxa wbijemy w killa dni. A w 4story jeżeli się gra 5-7h dziennie to koło 15dni i masz maxa. Tam bez wydania rl kasy leje tych co wydali tysiące na grę, ale

kto wydaje hajs to chyba jego sprawa, nie każdy ma posadę szefa banku.

W 4 dni 60lvl smieszne. Nagraj na youtube to moze uwieze. I pozatym nie kazdy priv w wowie to jest funn server

Każdy i tak wie, że król jest tylko jeden, i jest nim World of Warcraft, tu nie ma żadnego porównania. ;) Więc skończmy bezsensowną kłótnie. Każdy z nas ma swój gust.

Zgadzam sie ze WOW byl jest i bedzie najlepsza grą MMORPG
Opublikowano

Applejack naprawdę duży problem po patchu teraz wbić wysoki lvl w kilka dni.. Po patchu za misję dostaje się 4x więcej pd niż zawsze i dolicz sobie zadanko 1.5x. W jeden dzień tak koło 10h gry idzie wbić spokojnie 30lvl, następny dzień robienie koło 7h cały czas pieczątek i 40lvl jest, następny to samo. Widac, że dawno nie grales a maxa się wbija w około 14dni a jak nie jestes nolife to koło 30-35dni.

Ja wciągu 2 miesięcy na mentorze pomoglem wyexpic 4osoby na max level, po to aby mieć, 250-350g z jednego.

Opublikowano

No dobra moze sie po pachu troche szybciej expi ale nie zeby w 4 dni 60 lvl jak ktos mowil bo moze dawno nie gralem ale nie az tak. I mogliby dodac pare ras i klas bo juz sie nudne robia

Opublikowano

Mhm 130h filmik nieźle xD ale mówię ci serio, po patchu wbicie 60+, ogarnietemu graczu zajmuje 4-5 dni, to że nie ogarniasz gry nie moja wina. Ja np nie ogarniam wowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...