Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Piekielny Imp

Gość dordo12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vtfd.jpg

no właśnie, z opisu widać, że jeśli przeciwnik zagra kartę musi też jedną odrzucic i teraz pytanie, jeśli postawiłbym na polu 2 takie impy to przeciwnik musiałby za użycie jednej karty wyrzucić dwie swoje kart? wiem, ze najprawdopodobniej zabiłby te impy jakąś magią ale czysto teortycznie jak to wygląda?

wgl wstawiał ktoś impy do tali? grał nimi? uważacie, że warto ich wgl używać?

a i jeszcze taki typowy przykład, stawiam impa, kończe turę, przeciwnik zabija go jakimś zaklęciem, odrazu po tym zaklęciu musi wybrać karte do wyrzucenia? czy jeśli zabił mojego impa pierwszą zagraną kartą to ten efekt już nie działa i nie musi odrzucać karty?

Opublikowano

Kartę musi odrzucić, bo przed jej użyciem wybierana jest karta do wyrzucenia :) Imp zostanie zabity, ale przeciwnik traci kartę zaklęcia + tą drugą.
Ze stackowaniem impów się nie spotkałem, więc nie wiem czy to zadziała.

Powiem tyle, że grając przeciwko inferno, gdy zostaje rzucony imp szlak mnie trafia :>

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Imp jest słabą kartą jak na takie koszta, nie polecam używania jej bo za takie koszta są o wiele lepsze karty od tej :)

Maruusek.png

Opublikowano

Z panami wyżej się nie zgodzę w 100%. Czasami rozgrywka trwa nawet 16 tur (tak jak w moim przypadku, bo czasami gram Nekropolią) i wtedy nie ma na co wydawać surowcy... czy jak to tam się odmienia... (naszych pkt. które wydajemy na karty). Potrafi być przydatny, ale trzeba go umieć wykorzystać.

Co do tego zaklęcia i zabicia Impa, to możesz w kampanii przetestować deck z nim i nic nie stracisz.

Opublikowano

Odpowiadając na pytanie. Tak za 2 impy chaosu na polu gry przeciwnik musiał by wyrzucić swoje dwie karty z reki.

Dodatkowo jeżeli wystawisz kartę Dom szaleństwa łączy się ona z impami.

Np. 2x imp chaosu + 2x dom szalenstwa = 4 karty wywalone za jedna zagrana przez przeciwnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...