Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Optymalizacja komputera.

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Znacie jakieś sposoby by zmniejszyć lagi w grach? Ustawiłem już w grze wszystko na minimum, używam razer Gboostera,a gdy coś nagrywam(nawet gdy nie dzieje się akcja)lagi i tak są. Mam 4Gb ramu i nvide 410M 512 MB. Znam osoby, które mają gorsze kompy o wiele i nie mają lagów. Formata już robiłem,a i tak niewiele dał. Dodam jeszcze, że gra nie jest zbyt wymagająca bo potrzebuje tylko 1GB ramu i niezbyt dobrej karty graficznej.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

jaka to gra ? i czemu nagrywasz gry na tejże zajebistej karcie ? : O

Combat Arms. Nie jest to wymagająca zbyt gra. A co chce nagrywać? Czasem w roomie jak jest jakiś hacker to włączam nagrywarkę na chwilę żeby bana dostał np. A gdy włącze ją chociaż na sekunde od razu lagi. Znam osoby, które mają 2GB ramu co wiąże się ze starszym kompem i oczywiście gorszą kartą i lagów nie mają.

Opublikowano

Combat Arms. Nie jest to wymagająca zbyt gra. A co chce nagrywać? Czasem w roomie jak jest jakiś hacker to włączam nagrywarkę na chwilę żeby bana dostał np. A gdy włącze ją chociaż na sekunde od razu lagi. Znam osoby, które mają 2GB ramu co wiąże się ze starszym kompem i oczywiście gorszą kartą i lagów nie mają.

Wcale nie, jest wiele starszych komputerów, które posiadają wydajnieszą grafikę.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Znam osoby, które mają 2GB ramu co wiąże się ze starszym kompem i oczywiście gorszą kartą i lagów nie mają.

GT410M jest słabsza od 8800GT, więc o czym tutaj mowa. Nie porównuj laptopów do komputerów. Obecne laptopy za 8k-10k zł odpowiadają możliwościom komputera za 2.5k zł.

Opublikowano

GT410M jest słabsza od 8800GT, więc o czym tutaj mowa. Nie porównuj laptopów do komputerów. Obecne laptopy za 8k-10k zł odpowiadają możliwościom komputera za 2.5k zł.

To jest oczywiste, że laptop nigdy nie będzie lepszy od zwykłego komputera. Ja tylko się pytam czy da się jakoś wyłączyć zbędne programy lub jakiś program itd.

Opublikowano

Jak po formacie to śmieci nie ma, możesz usługi zoptymalizować jedynie (zawsze więcej ramu będzie)

No ok. Tylko co mogę wyłączyć itd?

Opublikowano

a co ma ram do tego ?

zrób screena z procesów to ci powiemy co możesz "wyłączyć" ^^

@down

może wgrał jakiś syf ?

Opublikowano

wpisz w google optymalizacja usług win 7 czy jakiego tam masz, dużo poradników jest

@UP

a co mu da wyłączenie czegokolwiek, po formacie syfu raczej nie ma

tak ogólnie to za słaby lapek na nagrywanie nawet takich gier, raczej nic nie dadzą kombinacje tego typu

Opublikowano

Dobra. W takim razie nic nie pozostało mi do zrobienia jak kupić lepszego kompa. Póki co muszę zadowolić się tym. Dziękuje wszystkim za pomoc. A topic Close.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...