Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zbudować ładny domek w stylu RPG

Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

Witam.

Gram sobie ostatnio z kumplami na prywatnym serwerze, oni wszyscy mają jakieś wyje*ane w kosmos domki a ja mieszkam w jaskini ;c

Jednak chce z tym skończyć i też się wybudować.

Podeślijcie mi jakieś fajne projekty domków w stylu RPG lub ew. domki ''opuszczone''. Najlepiej aby był download do tego domku, to go zbuduje klocek po klocku.

Bardzo prosze nie pisać mi postów typu: Zbuduj swój domek jak ci serce podpowiada, będziesz dumny że wybudujesz coś sam.

NIE UMIEM BUDOWAĆ I KONIEC !.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Ale taka jest prawda. Przebudować to każdy umie. Wejdź sobie na płaski świat + gm i jazda. Tylko nie miej ograniczeń. I buduj z materiałów ładnych i "łagodnych" a nie z diaxów, złota czy z nie wiadomo czego... A jeżeli dalej nic to masz tutaj co nieco:

<http://mycraft.pl/wp-content/uploads/2011/08/budynki-xvwiek-eu-512x392.jpg>

Edit:

Albo <https://www.google.pl/search?safe=off&q=%C5%9Bredniowieczny+dom+minecraft&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.45960087,d.bGE&biw=1360&bih=677&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=LL2GUeixLoaK4AS-4YDoCA>

ppppub.png

Znawca
Opublikowano

Mi chodzi o linki do ściągnięcia. Tak nie dam rady wybudować za bardzo.

A ten 1 nie podoba mi się.

-----------------------

Opublikowano
planetminecraft.com[/

code]

To jest kopalnia wszelkich projektów minecraft, wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarke rpg, rpg, medieval czy jakoś tak, możesz sciagnac dużą mapę i wybudować wybrany

PS. Ja swoje największe projekty robiłem w oparciu o projekty z tamtąd

Opublikowano

Najlepsza stronka z projektami wg. mnie to www.planetminecraft.com wchodzisz sobie w zakładkę Projects, i szukasz czegoś co ci odpowiada ;)

@EDIT jeżeli nic tam nie znajdziesz, to wejdź na youtube, i wpisz Keralis(Kanał Angielski) Albo KeralisPolska(Kanał Polski). Tam są poradniki jak budować domy itp.

rh3w6Rm.png

by squah

Znawca
Opublikowano

Najlepsza stronka z projektami wg. mnie to www.planetminecraft.com wchodzisz sobie w zakładkę Projects, i szukasz czegoś co ci odpowiada ;)

@EDIT jeżeli nic tam nie znajdziesz, to wejdź na youtube, i wpisz Keralis(Kanał Angielski) Albo KeralisPolska(Kanał Polski). Tam są poradniki jak budować domy itp.

Wkońcu jakiś fajny komentarz. Łap like i prosze o cls

-----------------------

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby zacząć naprawdę świetnie budować, polecam Ci obejrzenie jak robią to inni ludzie, najlepiej na youtube. Zobaczyć na czym się wzorują, co uwzględniają gdy budują domy lub inne budynki. Ja włączam sobie filmy typu "Zagrajmy w", zauważę jakiś fajny budynek to staram się go przerysować do minecrafta, lub wzoruję się na nim tworząc wzór jakiegoś domku czy czegoś. Najważniejsze to mieć świetną inspirację i dobrze jest wziąć się za jakiś większy projekt, typu miasto czy jakiś duży zamek. Ale nie kopiuj obok siebie takich samych budynków, tylko rób nowe, patrz jak różne bloki sprawdzają się w różnych projektach. Może kiedyś twoi znajomi pozazdroszczą Ci budowli. :) Zapomniałem jeszcze napisać, żebyś się nie odpychał początkowo swoją budowlą, ale oceniaj dopiero efekt końcowy, po poprawkach. Jak coś ci nie pasuje, to zmieniaj to aż będzie dobrze.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Znawca
Opublikowano

Napisałem 10dni dni temu, że prosze o close. Nie spamić mi tutaj i nie odkopywać tematu

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...