Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bronze

Smiesne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powie mi ktoś jak mogę wyjść z bronzu ? słyszałem że najłatwiej jest wyccarować swój team miderem więc biorę miderów

i zawsze mid wygrywam przy okazji nie dając farmić przeciwnemu AP w 20 minucie ja mam 180 farmy a on zazwyczaj max 50

Często gankuje bot'a i top'a ale te linie i tak przegrywają

Najczęściej gram Zedem Talonem ew wezmę czasem jakiegoś ADC albo supporta

Tutaj macie link do lolkinga

http://www.lolking.net/summoner/eune/25921723#history

Nad czym mam popracować aby wbić ten silver 5 ?

Opublikowano

Po twoich statystykach widać, że już chyba nie musisz nad niczym pracować, lepiej się nie da.

Jedyne co musisz mieć to szczęście i dobrą drużyne, żeby wbić silver.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Graj dużo Talonem bo z tego co widzę to nieźle Ci nim idzie. Kupuj mobilitki, gankuj inne linie, nie dawaj miderowi żyć, a przedewszystkim nie flamuj. Nad niczym nie musisz pracować graj tak jak grasz teraz, byle się nie wkurzaj i nie flamuj.

Opublikowano

Ta... W ogóle...

Full AD Talon to nie build, trzeba budować go pod lekkiego tanka.

Graj z kimś duo, inaczej to niemożliwe.

Opublikowano

Najwiecej przegrywasz supportami. Jak masz iść na supporta, to weź coś, czym idzie wykierować, np. elise i bierz trochę farmy od adc.

Opublikowano

Ta... W ogóle...

Full AD Talon to nie build, trzeba budować go pod lekkiego tanka.

Graj z kimś duo, inaczej to niemożliwe.

AP carry typu lux i inne też budujesz pod offtanka ?

pierwsze słyszę żeby robić talona pod offtanka zdarzało mi się to gdy miałem słabą drużynę i nie było tanka no ale zadanie talona jest zabić AP i ADC a nie bić się z tankami...

Gram już od marca bodajże i raz spadłem do bronze 4 po czym wyszedłem i jestem w bronze 3 gram już 2 miesiące i zero postępu :/

@UP supportami gram bo muszę mam last picka piszę mid a first pick bierze mida a mi zostaje szrot w postaci supporta

i to nie jest tak że ja przegrywam tymi suportami bo jestem słaby wręcz przeciwnie ADC wszystko niszczy w 30 minucie 80 farmy -.- a ja jako support żadnego dmg nie zadam jedynie co mogę budować się pod tanka i dawać buffy :/

Opublikowano

Dobrze ci idzie graj talonem, a na pewno wyjdziesz z silvera.. Żeby mieć 100% pewność że dasz rade, zagraj od czasu do czasu z kimś duo, np. gdy już zdobędziesz te 100 pkt.

Opublikowano

No właśnie, jak masz grać na supporcie, to nie bierz typowego supporta, tylko coś z cc i dmg, czym możesz coś robić w tf i zabieraj farmę adc. Przecież w brązie adc przepuszcza 50% farmy. Też tak zawsze robię, bo nie umiem grąc normalnym supportem.

Opublikowano

No właśnie, jak masz grać na supporcie, to nie bierz typowego supporta, tylko coś z cc i dmg, czym możesz coś robić w tf i zabieraj farmę adc. Przecież w brązie adc przepuszcza 50% farmy. Też tak zawsze robię, bo nie umiem grąc normalnym supportem.

Tak, podpierdalaj dalej farme swojemu adc, a potem dziw się że w 30 minucie ledwo BT i butki złożone... Mnie szlag trafia jak support mi farme kradnie, a potem sapy że "nie mam dmg"...

@Top: Widzę rzadki przypadek iż ty ogarniasz wówczas gdy jest to wina teamu, po prostu musisz mieć cierpliwość. Pisać po udanej akcji "gj", doradzać, kogo bić pierwszego. Dosyć ważne są też invade, przez co zawsze można załapać 3:0 dla teamu. Nie flame'uj, stwarzaj miłą atmosferę, ganguj. I musisz pamiętać o wardach, jak i przypominać o nich reszcie teamu, bo na tym elo ludzie myślą że wardy musi stawiać tylko support.

Game Over

Opublikowano

Staty z meczy na lolkingu są dobre, jedyne co mogę poradzić to grę duo oraz wybieranie postaci uznanych jako "OP", bo takim czymś o wiele łatwiej wycarrować się w bronze/silver. Pilnuj swojego teamu, nadużywaj pingów jeśli to konieczne, utrzymuj komunikację z drużyną i staraj się stopować kłótnie/flame i będzie ok ;)

Opublikowano

Znajdź duo partnera.
Gankuj top/bot
Motywuj drużynę, nie flejm, pomagaj im słownie, dawaj wskazówki.
Odznaczaj focus w fightach

Generalnie fajnie Ci idzie, nie to co Victor11PL :P

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Po prostu jesteś za słaby, by być w lepszej dywizji. To przyjdzie z czasem, cierpliwość czyni mistrzów :D ( ta, wiem że sam jestem chujowy )

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...