Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO]Zmiany w nadchodzącym patchu 3.07

mario22455

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmniejszenie obrażeń zdawanych przez miniony

Miniony zadające obrażenia na odległość będą miały zmniejszone obrażenia z 23 do 22.

Chodzi tutaj głównie o fakt, że postacie opierające się na autoattackach były na topie mniej skuteczne, niż casterzy (np. Rumble czy Renekton). Miniony znacznie utrudniały dłuższe wymiany i miały na nie zbyt duży wpływ – postanowiliśmy to ograniczyć.

Akali

Twilight Shroud daje wizję w obrębie działania.

Essence of Shadow ładuje się teraz nieco szybciej : z 35/25/15 s do 30/22.5/15 s.

W ostatnim patchu nieco osłabiliśmy dominowanie Akali na linii, mimo to czujemy się niezbyt usatysfakcjonowani faktem, że nie ma ona zbyt wielu opcji defensywnych.

Nie powinno to uczynić tej postaci zbyt OP, za to da większe możliwości gonienia bądź uciekania.

Nunu

Consume leczy nas teraz za mniej (z grubsza 75%),

Consume zadaje więcej obrażeń z niewiele większym CD,

Consume będzie dawało teraz bonusy zależące od tego czy w ciągu ostatnich 2-4 minut został użyty na potworze z jungli

Potworki a la Lizard (Red Lizard / Dragons / Nashor / Mini Lizard) będą dawały Nunu bonusowe obrażenia od ataku oraz obrażenia magiczne w postaci 1% ich maksymalnego życia,

Potworki a la Golem (Blue Golem / Golem / Mini Golem) będą dawał Nunu zwiększone tekstury oraz o 10% więcej maksymalnego życia,

Potworki tj. wilki czy zjawy będą dawały Nunu : „po zabiciu jednostki, dostaje 15% buff do prędkości poruszania się na 3 sekundy”.

Seria buffów w jungli, ale nerfów na linii spowodowana głównie faktem, że top lane Nunu bez problemu wygrywał linie, lecz przegrywał grę. Dlatego teraz nadchodzi z odsieczą jungle Nunu!

Buffy będą sprawdzeniem tego czy gracze będą chętnie przestawiali się z „laning Nunu” na „jungle Nunu”.

Warwick

Czas castowania ultimate zmniejszony z 2.1 do 1.5.

Infinite duress stawia Warwicka z przodu championa, zamiast w przypadkowym miejscu.

Powodem tej zmiany jest, fakt, że Warwick dłużej castował ulti, niż przeciwnik tkwił w stunie.

Postawienie Warwicka frontem do celu pozwoli na „blokowanie” przeciwnika przez uciekaniem bezpośrednio po ulti.

Caitlyn, TF, Varus, Zed, Zac i Rumble

Brak szczegółów, jednak Xypherous zapowiada ich nerfy/buffy, a głównie nerfy ze względu na zbyt dużą dominację i wpływ na grę.

Diana i Lux

Nerfy wartości tarczy na każdym poziomie

Shield Diany i Lux zamiast odświeżania, stackuje się.

Obie te tarcze były po prostu za silne, dlatego zostaliśmy zmuszeni do ich lekkiego znerfienia.

Próbujemy teraz przerzucić się na system nakładania się różnych tarcz, a nie zastępowania jednych przez drugie.

Cassiopeia

Twin fang jest teraz kwalifikowany jako spell single-target.

Da to możliwość tworzenia na Cassio większej ilości buildów jak zapewnia RIOT.

Da jej to dostęp do używania takich itemów jak : Rylai’s Crystal Scepter, Muramana oraz Furor Boots.

Galio

Jego zmiany powróciły.

Galio został stworzony do niszczenia postaci pod AP, a nie bycia AP carry. Podczas testowania go, skupimy się na nadaniu mu mniejszych CD, co da możliwość częstszego używania jego umiejętności, a zwłaszcza Resolute Smite.

Itemy

Mana Manipualtor.

Recepta : Faerie charm + 120 G = 300 G

Aura MP5 zmniejszona z 6 na 5.

Shard of True Ice – całkowity koszt zmniejszony o 100 złota.

Mikael’s Crucible

Recepta : Philosopher’s Stone + Chalice of Harmony + 920 G = 2500 całkowitego złota.

300 Mana –> 0 Mana

0 HP/5 –> 7 HP/5

9 MP/5 –> 18 MP/5

Zmieniony aktyw uzdrawia za 10% całkowitego zdrowia celu zamiast 15% brakującego życia.

Prędkość pocisku została naprawiona i wynosi 0,2s.

wez to wrzuc do 1 postu a nie ze tylko dajesz linka :)

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

Kurde już myślałem że lux będzie do kitu, ale nerf tylko tarczy tzn zbytnio nie odczuje bo dosyż rzadko odczuwam :D Fajny buff akali na jej chmurkę, teraz z pewnością będzie więcej grana.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

powraca era akali -,- już to widzę, teraz jedyny sposób grania rankedów to instalock mid diana o.O

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

powraca era akali -,- już to widzę, teraz jedyny sposób grania rankedów to instalock mid diana o.O

Albo ogarnięty lee.

Tak czy srak najbardziej mnie boli nerf zeda;_;

Opublikowano

Dobrze ,że znerfili ulta WW bo wyłączał ad carry z gry na ponad 2 sekundy przez co był usless w tfach,

fajne to z nunu :) Chyba zacznę grać nim w jungli

"

Caitlyn, TF, Varus, Zed, Zac i Rumble

Brak szczegółów, jednak Xypherous zapowiada ich nerfy/buffy, a głównie nerfy ze względu na zbyt dużą dominację i wpływ na grę."

I bardzo dobrze! Szczególnie Cait i Zed, cait - 650 range i weź przeciwko temu graj na bocie, Zed da rade bo zabić ale straszny dmg ciśnie po kupieniu tłuczka

Arcymistrz
Opublikowano

Ciesze się z buffa dla Akali jest bardzo mocna, a teraz będzie jeszcze mocniejsza czyli w najbliższym czasie nerf.

Obawiam się buffów/nerfów na postacie Caitlyn, TF, Varus, Zed, Zac i Rumble, jednak oceniając możliwości, to wszyscy dostaną porządnego nerfa, a ktoś dostanie lekkiego buffa w ramach rekompensaty.

Opublikowano

Jakby akali dość OP nie była...

Zajebista zmiana odnośnie warwicka, coś czuje, że będzie grany :D

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Do lux nerf mnie nie boli bo i tak rzadko używałem tarczy chyba tylko jak jakiś ignate albo coś ;)

Modlić się żeby nie było nerfa do Zeda tylko buff ;) Bo nerf mojego 1 z 3 mainów jest ZŁY !

928011413476457403957.png

Opublikowano

Diana, Lux.. Czemu mi to robią :( Moje najczęściej grane postaci.

A, no i chciałbym, żeby Caitlyn dostała buffa a nie nerfa ;c

i Ty chcesz jeszcze dla Cait buffa ? jest to jeden z lepszych adc, to jeszcze jej range = immortal -,-

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

dlaczego TF? :( chociaż nie jest napisane że nerf czy buff ale pewnie nerf bo to op postać :/

pewnie zrobią jemu ult tak jak Pantheonowi. Kiedyś mógł skakać na całą mape, a teraz na 35%, tak pewnie będzie tez z TF
Opublikowano

Boshe po co oni chcą nerfić zeda ? nie dość że nie ma żadnych cc oprócz chyba slowa to jeszcze szybko schodzi mu energia

aż taki op to on nie jest ...

Opublikowano

pewnie zrobią jemu ult tak jak Pantheonowi. Kiedyś mógł skakać na całą mape, a teraz na 35%, tak pewnie będzie tez z TF

on tak ma -_-

Opublikowano

Bardzo jestem ciekawy, co zrobią z Caitlyn, TF, Varus, Zed, Zac i Rumble. Wczoraj kupiłem Caitlyn, ehh. Mam nadzieje, że nie będzie czuć tak wielkiej różnicy.

/ Co do Akali, krok do przodu. ;)

Opublikowano

Minionki - mala zmiana, ok

Akali - moze byc

Nunu - jungle? bez dasha watpie zeby sobie poradzil

WW- Nawet ok

Cass,Diana,Lux, Galio - nawet dobrze

Szalu nie ma, ale nawet podobaja mi sie te zmiany :)

Opublikowano

On tak ma, lol. Znerfią mu E(zabiorą cdr) i coś tam z W zmienia(bodajże blue card będzie zwracał manę tylko z przelicznika AP lub AD, nie jak teraz z obu)

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...