Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna sytuacja [otl]

natan1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem... mianowicie kiedy wróciłem do domu i chciałem wejść na kompa zobaczyć coś no ale co widzę windowsa 7 w stylu xp comod agent przestał działać i nie chce się naprawić dźwięk tak samo nie działa a co bardziej mnie zdziwiło to ze security center service jest wyłączy no dobra to chce włączyć no ale co ja widzę blad : The Windows Security Center can't be started. + do tego net nie działa

Ogl było to tak ze windows ładnie wszystko działa itp no ale CCC ( ati ) mi nie działało wiec próbowałem unistallowac installowac x2 i nic wiec się wkurzyłem wyłączyłem kompa i poszedłem coś zjeść a potem go znowu włączyłem i wyszedłem z domu a jak wróciłem stało się to co wyżej napisałem ale jest to bardzo dziwne gdyż co ściągałem to było CCC od producenta strony no i przed tym miałem wszystko czyste robiłem tez 1 dzień temu full skan kompa za pomocą comodo internet security premium no i all co nie znalem dodał do kwaratany. nie wiem wirus czy ktoś z rodziny się bawił ale wątpię zęby siostra 8 letnie która nie ma wgl pojęcia o kompie by narobiła tyle problemow w ledwie 20 min no ale jak mowie system był czysty chyba ze jakiś mały skurwiel się chował i dopiero teraz się uruchomił

otl + extras :

http://www.multiupload.nl/M2HS2XOS00

Opublikowano

W logach nic nie ma .

Możesz przedstawić kiedy mniej więcej to było .

Co to znaczy CCC nie działało jakiś błąd wyskakiwał ?

Do tego w OTL notuje jakiś dziwny wpis który nie może odczytać dziennika zdarzeń ..

[color=#E56717]========== Last 20 Event Log Errors ==========[/color]

[ ACEEventLog Events ]
OTL encountered an error while reading this event log. It may be corrupt.

W usługach dziennik zdarzeń jest ustawiony na typ uruchomienia Automatyczny ?

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

sorry ale za bardzo nie wiem o której godzinie to było ale tak 1h przed zrobieniem logow a co do CCC po prostu nie chciał się włączyć a musiałem ustawić ekran itp a bez tego to lipa.

jeżeli chodzi o Event viewer ( po polsku dziennik zdarzeń ) to mi nie działa tak samo Event Log service is unavailable verify that the service is running

dodam tez ze przywracanie systemu mi nie działa.

System restore does not appear to be functioning correctly on this system

A volume shadow copu service component encountered an unexpected error.Check the application even log ( no a właśnie mi to nie działa .... ) for more information ( 0x80042302)

@edit naprawiłem event log wszedłem w service i dałem go na manual i start no ale gdzie teraz zobaczyć czy jest na auto?

a wiec jeszcze w service jest wszystko na disable.....

już pamientam ! CCC mi nie chciał się odinstalować bo miałem jakiś błąd msi....... to w google jak szukałem to kazali coś włączyć jaki service na manual i start ni zapewne po tym się to zrobiło ale wątpię a po 2 nie pamientam co a błędu tez nie pamientam

Opublikowano

Narazie daruj sobie z przestawianiem.

Wejdź w eventvwr.msc i w zakładce aplikacje i system zobacz czy tam jest coś niepokojącego .

Co do braku internetu najpierw to odinstaluj całkowicie Comodo z systemu ,być może on ingeruje się w sterowniki sieci oraz działaniem systemu .

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Wchodzę w zakładkę po lewej Applications and services logs ale nic tam nie ma

@edit jest to ale to jest chyba norma

ACEVENTLOG

doctor web

hardware events

internet explorer

key management service

media center

microsoft

windows power shell

Opublikowano

Najwidoczniej miałeś wcześniej dziennik zdarzeń ustawiony na tryb manualny .

Spróbuj na początek COMODO odinstalować .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

zrobiłem to i podpiąłem kabel do kompa no ale wgl nie ma ikonki tego małego komputera tzn ikonka od neta i net tez nie działa

All już naprawiłem dla tych którzy kiedyś to znajda może w google naprawiłem to przez wchodzenie do msconfig i w zakładce services i dałem enable all ( włącz wszystkie )

Tobie fresh dziękuje za próbowanie pomóc :) ale mam jeszcze jedna sprawę do ciebie czy mógł byś sprawdzić te logi? tzn w skasowaniu smieci itp bo jest to laptop ojca i strasznie wolno chodził ( uzylem ccleaner, iobit advanced system care ultimate i adwcleaner) bo mial pelno reklam na necie i dużo śmieci laptopa miał ponad pol roku + i przez ten czasz ściągał pełno filmow kupował itp i instalował tez programy no ale jako ze ojciec używał kompa do sprawdzania auto neta ściąganie/kupowanie rzeczy nie odznaczył nie potrzebnych śmieci pad czasz instalowania wiec prosił bym cie jak możesz żebyś sprawdził te logi jeszcze:

Pulpit.rar

Opublikowano
Uruchom OTL i w Oknie Własne Opcje Skanowania :

:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\athuw.sys -- (AR9271)
O13 - gopher Prefix: missing
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} http://fpdownload2.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab (Shockwave Flash Object)
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: HonorAutoRunSetting = 1
O7 - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoDriveTypeAutoRun = 0

:Files
D:\WINDOWS\tasks\COMODO Update {A6D52E4F-569B-4756-B3D8-DF217313DA85}.job
D:\WINDOWS\tasks\COMODO Signature Update {B9D5C6F9-17D2-4917-8BD0-614BAA1C6A59}.job
D:\WINDOWS\tasks\GoogleUpdateTaskMachineUA.job
D:\WINDOWS\tasks\COMODO Cache Builder {0FB77674-7905-4F34-A362-C5A9A26F8CF9}.job
D:\WINDOWS\tasks\Adobe Flash Player Updater.job
D:\WINDOWS\tasks\GoogleUpdateTaskUserS-1-5-21-220523388-1644491937-1801674531-500UA.job
D:\WINDOWS\tasks\GoogleUpdateTaskUserS-1-5-21-220523388-1644491937-1801674531-500Core.job
D:\WINDOWS\tasks\COMODO Scan {F140D794-60B6-4F00-9235-D6457AA25B22}.job
D:\WINDOWS\tasks\ASC6_AutoClean.job
D:\WINDOWS\tasks\GoogleUpdateTaskMachineCore.job
D:\WINDOWS\tasks\SuperLyrics Update.job
D:\WINDOWS\tasks\ASC6_PerformanceMonitor.job

:Commands
[emptytemp]

I klik na wykonaj skrypt zatwierdź restart i pokazujesz log z usuwania .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...