Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do 100zł

AszinoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam jakiś słuchawek do gier, cena tak jak w nazwie tematu do 100zł. Chcę aby było mikro, ale nie do jakiegoś nagrywania tylko do rozmów, ale żeby i na nich aż tak nie szumiło czy jakieś inne bzdety, jakość dźwięku żeby była też w miarę fajna :) Słyszałem ,że dobre są Creative Fatality HS-900 Ale czekam na wasze sugestie.

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Fatalitki dobre tylko nie do zintegrowanej karty dźwiękowej (tak słyszałem)

Niektorzy też mowią że są przereklamowane i grzeją się w nich uszy.

Jeśli nie jesteś jakimś pro-wymagającym graczem musi wszyściutko dokładnie słyszeć, tylko normalnym użytkownikiem to możesz brać spokojnie. ;)

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Fatal1ty świetne słuchawki tylko nie ma sensu jak nie masz zewnętrznej/wewnętrznej karty dźwiękowej lub jakiegoś wzmacniacza/głośników żeby pod coś je podpiąć.

Opublikowano

Ok poczekam jeszcze na inne komentarze, ale do 100zł to powinien być najlepszy wybór z możliwych? Bo nie chce brać też takich które padną po 2 tygodniach.

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

Opublikowano

Zaraz hejterzy wbiją to Ci je odradzą, jednak mam już chyba pół roku (?) i jedyne co mnie martwi to wejście od mikrofonu (jest wyjmowany) jednak to się zużywa nawet w corsairach za 5 stów. Nic nie pęka, pałąk dość elastyczny po intensywnym korzystaniu.

Jeśli o dźwięk chodzi, ciepła barwa, dobra jakość, świetne wyciszenie otoczenia.

Opublikowano

Ok poczekam jeszcze na inne komentarze, ale do 100zł to powinien być najlepszy wybór z możliwych? Bo nie chce brać też takich które padną po 2 tygodniach.

do 100 zł raczej tak.

Jeszcze do głowy przychodzą mi SteelSeries Siberia v2 ?

kolega ma i sobie chwali. Kupił je za ok. 130 zł. coś takiego ;)

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Senki HD201 + Zalman ZM1-MIC. Najlepsze combo jakie można sprawić sobie do 100zł.

TF nie kłóć się, bo już ci coś mówiłem w innym temacie. Fatalne słuchawki grają jak słuchawki z biedronki za 30zł, a od tego ucisku aż głowa boli.

Opublikowano

TF nie kłóć się, bo już ci coś mówiłem w innym temacie. Fatalne słuchawki grają jak słuchawki z biedronki za 30zł, a od tego ucisku aż głowa boli.

Fatalnie to grają Senki HD201 bo są pozbawione barwy dźwięku, grają płytko (użyję tutaj twojego porównania, jak słuchawki z biedronki za 30zł) i mają słabe wyciszenie otoczenia.

Opublikowano

Fatalnie to grają Senki HD201 bo są pozbawione barwy dźwięku, grają płytko (użyję tutaj twojego porównania, jak słuchawki z biedronki za 30zł) i mają słabe wyciszenie otoczenia.

Testowałeś równolegle HD201 i fatalne słuchawki? Jeśli nie to GTFO.

Polecam lekturę tej recki/poradnika:

http://www.techfanatyk.net/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/
Opublikowano

Testowałem, to ty mówiłeś że dopiero po jakimś czasie od urwania kabla przerzuciłeś się na senki

Co do tego poradnika (którego długo szukałem bo chciałem coś sprawdzić, więc dzięki za link) to po co mam go czytać ? ;d Polecić oni mogą, co nie zmienia faktu osobistych odczuć wielu użytkowników.

Jest jeszcze opcja że w te senki wpakowali podzespoły od fatal1tek, a w moich fatal1tkach siedzą HD201. Tak, to by miało sens.

Opublikowano

Sennheiser HD201 + Mikrofon Zalman zm-mic 1

POLECAM ! Dużo lepsze od fatal jeden ty.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

poczytaj może o superlux hd681

btw. TrueFaith, przestań po rodzicach wyzywać. . .

@edit

z firmy creative mogę jedynie polecić CAL'e(około 200), nic więcej ; d

Opublikowano

Ty chyba jesteś wyjątkiem co chwali i wręcz poleca fatalne słuchawki ^_- Każdy ogarnięty człowiek nie poleci ci fatalów, tylko HD201(albo wspomniane wyżej Superluxy) + ZM1 do 100zł. Fatale to przerost formy nad treścią. Więcej wad niż zalet.

Opublikowano

Polecam je, bo grają bardzo dobrze i przez nie wszystkie inne słuchawki czy głośniki które słyszałem (nawet te droższe produkty) wydają mi się śmieciowe.

Kwestia wygrzania ? Audiofilskich sterowników i kodeków ? ASIO/WASAPI ? Może, po prostu u mnie grają świetnie i tyle.

Opublikowano

Chyba wybiorę pomysł z tym HD201 ponieważ popatrzyłem po zdjęciach i zauważyłem ,że ziomek z klasy sprzedaje takie więc może nawet za 40zł kupie :) Ale mam pytanie czy ten mikrofon Zelman'a są dobre?

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

Opublikowano

Jest bardzo dobry jak za swoją cenę. Dobrze łapie mowę, a do tego można do kabla od słuchawek go podczepić.

Opublikowano

Polecam je, bo grają bardzo dobrze i przez nie wszystkie inne słuchawki czy głośniki które słyszałem (nawet te droższe produkty) wydają mi się śmieciowe.

Kwestia wygrzania ? Audiofilskich sterowników i kodeków ? ASIO/WASAPI ? Może, po prostu u mnie grają świetnie i tyle.

Z czym ty wyskakujesz ? ASIO/WASAPI ? Po cholerę to jak to nie ma ŻADNEJ i powtórzę jeszcze raz ŻADNEJ różnicy w porównaniu z DS, a to że ktoś nie potrafi w systemie/sterownikach ustawić dźwiękówki tylko musi to robić przez jakieś ASIO/WASAPI to już jego problem, poza tym powodzenia w pograniu w jakąś grę i słuchaniu muzyki na ASIO/WASAPI...... ASIO/WASAPI jest tylko po to aby testować ewentualne problemy ze sprzętem muzycznym/do studii gdzie jakikolwiek wpływ systemu/oprogramowania ma wpływ na muzykę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...