Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Talie i z czym one się jedzą

McQuicks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinieneś usunąć zdania z opisami skilli np. ta talia posiada skille która zadaje obrażenia w całym rzędzie ,ponieważ każdy bohater ma inne szkoły magi.

lub

Opisać teraz szkoły magi czym się charakteryzują.

Ale za pracę leci like.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Ja nie tłumacze jakich czarów, która talia może używać, tylko chodzi bardziej o to co najczęściej się używa i co ma jakiś sens w danej z frakcji. :D

Opublikowano

Ale wiesz ktoś dropnie Zygfryda i będzie myślał że może wrzucić czar który zadaje obszar w rzędzie i unieruchami ,a tu lipa.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

OMG Z salami i serem się te talie wpierdala !!!!

powinnes dostać warna za takie głupie tematy nie umiesz sam wiedzieć z czym się je talie !!!!

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

" Budowanie talii nie jest łatwą rzeczą.(ad.1) Po pierwsze. W każdej talii powinno być jak najmniej kart, najlepiej 59. Dlaczego? A dlatego, że im mniej kart, tym większa szansa, że wylosujemy akurat tą kartę, która jest nam potrzebna. Musimy mieć trochę tanich jednostek za 1,2 surowce i też trochę tych droższych.(ad.2) Najlepiej też mieć magię, ale tylko tą najmocniejszą (to zależy też od talii, może być na odwrót) no i oczywiście musimy włożyć do talii tyle nasze najlepsze karty.(ad.3) Jeśli nie masz wielu kart z szałem np. do Twierdzy to nie buduj Twierdzy, bo to się źle skończy. I teraz coś ważnego, czyli kupowanie pakietów. Dopóki nie zbudujesz naprawdę dobrej talii i nie będziesz miał powiedzmy 1000 kart to kupuj Pakiety Posiłków za 12500 złota. Przy okazji za zrobienie samej kampanii jest w miarę dużo tych niebieskich runek. Za 1000 takich kup cały Box kart. No i oczywiście wykorzystaj kody na darmowe karty itd.

Właściwie to wszystko..."

ad1. Nie jak najmniej kat tylko jeśli to standardowa tali w takim razie powinno znajdować się w niej od 59/61 kart chyba że to otk lub przewijarka.

otk - w tali ok 70 kart, bronimy się na łutach szczęścia oraz magi kiedy przychodzi czas korzystamy najlepiej ze stwora z podwójnym atakiem taka karta to np. Oszalały cyklop dopalamy go i wykańczamy przeciwnika 1 atakiem, oczywiście przed tym jak już cały stół jest wyczyszczony i dobrze jeśli zablokujemy przeciwnikowi możliwość wystawiania stworzeń karta Pustkowie.

przewijarka - w tali jest ok 90 kart w zależności od tego co chcemy robić, sens tej tali ktwi w tym że posiadamy np 2 stworzenia np. Strażnika Pustki - kiedy karta na polu ginie nie trafia ani na cmentarz ani do biblioteki, zamiast tego zostaje usunięte. Do tego dodałbym kartę Shi-No-Shi to taki smok 6/6/6 kiedy ginie trafia do biblioteki.... więc możemy go zagrywać nawet po jego śmierci.

ad.2 Bzdurą jest wrzucanie do tali najmocniejszych zaklęć, wydaje mi się że masz na myśli że najdroższe bo z przewagi to one ' rozgrywają grę ' jakiś władca marionetek czy coś naprawdę może dupę uratować ale to magia aż za 6 także trzeba to rozważnie rozdzielić np na Adar-Maliku gram 6/6/1 lub 4/6/1 i w każdym przypadku jest inaczej w 6/6/1 mam Banshee i Atroposa a w do 4/6/1 już ich nie ma z braku pięści.

ad.3 Tego w ogóle nie rozumiem co napisałeś ponieważ karty z szałem rozumiem że są atrybutem tej tali i tylko z tego one się wyróżniają ale gra szałem dopiero zaczyna się na Kheltorze z którego pasywki można atakować szałem wybranego stworzenia w oponenta. W twierdzy można grać inne karty także... logiczne jest to że jeśli nie mamy wielu kart do Przystani - tej przystanie nie zbudujemy. Wiec z braku laku można wykorzystywać potwory neutralne które do czasu braku naszych kart będą służyć jako zamiennik.

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...