Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Koledzy nie mogą wejść na mój serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Y0. Zrobiłem dziś serwer wg. tego poradnika

Mi wszystko śmigało, więc zaniosłem koledze launchera. Oczywiście pozmieniałem ip w plikach na te z normalną końcówką, a ja dalej mam z 100. Niestety jemu nie działa, tak samo nie może wejść na stronę i się zarejestrować. W portmapie wszystkie porty na zielono oprócz 2: 13004 i portu nazywającego się strona. Z góry dzięki za pomoc :]

Opublikowano

Napewno zmieniłeś w root i serwer info ? Twoi koledzy są w sieci? :p

Opublikowano

TEKEN5@ Własnie .. zapomniałem . Wyłącz zaporę albo odblokuj w niej te porty jako wyjątki :P u mnie działa z włączonym Anty oraz Zaporą kumpel wbił bez problemowo :)

Opublikowano

wchodzisz w zapore i tam masz wyjątki dajesz dodaj, wpisujesz porty ;P poczytaj google. Ew. wyłącz zapore

Opublikowano

Są w mojej sieci, dostali tego samego launchera którego mam ja, te same pliki, tylko z pozmienianymi końcówkami. Dziś może jeszcze zobaczę na drugim komputerze. Antywirus wyłączony zapora tak samo

Opublikowano

Są w mojej sieci, dostali tego samego launchera którego mam ja, te same pliki, tylko z pozmienianymi końcówkami. Dziś może jeszcze zobaczę na drugim komputerze. Antywirus wyłączony zapora tak samo

Musza miec luncher z gglowa sury , tak mi sie wydaje

Opublikowano

Mam taki launcher. Nie mogę się dobić do zapory nie wiem czemu... Odpalam maszynę, portmapa, wszyscy są w mojej sieci hamachi i dupa. Próbowałem sobie pograć na laptopie, wrzuciłem tam wszystkie potrzebne pliki wpisuję login, hasło pojawia się napis "Zostaniesz połączony z serwerem" i na tym koniec...

Opublikowano

w portmap masz ip z końcówką .100 ? bo też tak miałem ;D

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

O ile wiem to w większości przypadków port 13004 odpowiada za ch4 jeśli nic nie zmieniałeś, najlepiej podeślij:

• serverinfo.py (z rootów)
  • PortMap.ini (plik konfiguracyjny z portmapa)
  • Swoje IP
  • CONFIGI z autch, chaneli albo podaj z jakich plików serwerowych korzystasz.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Jeżeli ty masz ip w cliencie z końcówką .100 koledzy muszą mieć z normalną

Robie intra/avatary/tła dla Youtuberów!  :)
VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

GG 50528323! :ninja: 

Opublikowano

Jeżeli ty masz ip w cliencie z końcówką .100 koledzy muszą mieć z normalną

A co on napisał?

Oczywiście pozmieniałem ip w plikach na te z normalną końcówką, a ja dalej mam z 100.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Ok bo na razie w akcie desperacji (albo depresji) usunąłem wszystko, bo szlag mnie trafiał. Jak będę miał czas to podeśle wam wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...