Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z Assassin's Creed II

Patyk1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam taki mały nawet moim zdaniem duży problem, ponieważ mam mało fpsów podczas gry w AC II. Mam średnio 60, jak nie patrzę na ludzi lub coś innego. W Toksanii mam np. na Wieży 40 fpsów. Co mnie bardzo wkurza, no i w Monterigioni (nie wiem jak to się pisze), jak biegnę i patrzę w tym czasie na Rezydencje to mi spada do klatek 20/27. Mam wszystko na low, rozdzielczość 1280x1024.

Podam tutaj swoją Karte Graf, itp.

Meine:

Karta Graficzna: AMD Radeon 6770 HD, 2gb (na stronie AMD pisze że karta może mieć tylko 1gb)

Procesor: 6x 3.2 GHz AMD Fx -6100.

Dysk Twardy: Multiple Card Reader USB Device.

RAM: 16gb nie wiem jaka szybkość(podam sprawdzę)

Wymagania gry:

Minimalne wymagania sprzętowe do gry Assasin’s Creed 2

Windows XP / Vista
Procesor Intel Pentium Dual Core 2,6 GHz / AMD Athlon 64 X2 3800+
Karta graficzna 256MB RAM, zgodna z DX10 / DX9 I Shader Model 3.0 *
Karta muzyczna zgodna z DX9 / DX10
Pamięć 2GB RAM
Miejsce na dysku 12 GB

Zalecane wymagania sprzętowe do gry Assasin’s Creed 2

Windows XP / Vista
Procesor Intel Core 2 Duo 2,2GHz / Athlon 64 X2 4400+
Karta graficzna 512 MB RAM, zgodna z DX10 / DX9 I Shader Model 3.0 *
Karta muzyczna zgodna z DX9 / DX10
Pamięć 3GB RAM
Miejsce na dysku 12 GB

Opublikowano

Wyłącz zbędne programy typu : Gadu Gadu,Skeyp,Przeglądarkę.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Robiłem to wiele, razy nie pomogło. P.s. Mam system Windows 7, może to dlatego? Dałem zgodność z Win XP może coś się poprawi.

Opublikowano

Robiłem to wiele, razy nie pomogło. P.s. Mam system Windows 7, może to dlatego? Dałem zgodność z Win XP może coś się poprawi.

To jeżeli masz windows 7 to dlaczego dałeś XP ? :D.Popraw na Windows 7 może dlatego tak ci klatkuje ponieważ gra myśli że masz XP.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

To jeżeli masz windows 7 to dlaczego dałeś XP ? :D.Popraw na Windows 7 może dlatego tak ci klatkuje ponieważ gra myśli że masz XP.

Hmmm... pogram tak jeszcze 20 min na XP'ku a jutro normalnie zobaczę jakie zmiany.

Opublikowano

No nic, różnicy nie widzę chociaż...

Może ktoś dla mnie sprawdzić czy nie było by lepiej gdybym zmienił pamięć Karty Graficznej z 2gb na 1gb? W necie wyczytałem że karta powinna mieć tylko 1gb. AMD Radeon 6770 HD 2gb..

Opublikowano

Hmm, dzięki zaraz wypróbuję. Tylko jednej rzeczy nie ogarniam, wszystko spełniam gra chodzi dobrze ale na wysokich pff... AC II jest źle zoptymalizowane czy jak?

Zaraz dam EDITA.

EDIT: No nic, za bardzo to nic nie dało ale chyba trochę fps-ów przybyło. Trochę zwiększyłem tekstury na 3, a Postacie na 2 fps ciągłe to: 40/50/30.

Jakieś inne sugestie?

Opublikowano

EDIT: No nic, za bardzo to nic nie dało ale chyba trochę fps-ów przybyło. Trochę zwiększyłem tekstury na 3, a Postacie na 2 fps ciągłe to: 40/50/30.

Jakieś inne sugestie?

Opublikowano

Nic nowego, ustawiłem prawie wszystko na maksa i tak mi spadają klatki chociaż, widzę trochę zmian. Mam jeszcze, zamiar dać Postacie na 2 lub 1 i wtedy zobaczę.

I przepraszam Moderatora/Administratora za pisanie pod postem.

Zaraz dam edit'a jak to wygląda, tym razem nie będę spamował...

~ EDIT: Ech i nic to nie zmieniło, inne sugestie..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...