Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] MIDY?

Covver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masz to nawet w samouczku z botami ;_;

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

Anivia - Mid

Garen - Top

Yi - Jungle/Mid (AP Mid/AD Jungle)

Kayle - Top/Mid/Bot/Jungle/Supp (W zależności od roli AP/AD)

Opublikowano

Support to na asysty?

Co to AP I AD??

Edit/ Jak gralem masterem na midzie to sie smiali i mowili ze mam na bota isc

image.png 

Opublikowano

Support to postać wspomagająca team, jednakże zazwyczaj skupia się na pomaganiu ADC (Do 20 minuty zazwyczaj na bocie). Suppot nie zabiera killów i nie zabija minionów, kupuje zazwyczaj przedmioty generujące złoto w celu 'utrzymania się w grze'.

AP i AD to, można powiedzieć, główne kierunki w grze. AD oznacza Attack Damage, czyli postacie atakujące wręcz/dystansowo, które skupiają się na składaniu przedmiotów, które dodają obrażenia fizyczne (Np. Ashe, przykład przedmiotu: Miecz Dorana).

AP z kolei to przeciwieństwo AD, jest to Ability Power, czyli Moc Magiczna, postacie AP kierują się pod budowę przedmiotów AP (Np. Morgana, przykład przedmiotu: Pierścień Dorana)

Master Yi na mida nadaje się tylko i wyłącznie pod AP, jest bardzo mocny ze względu na ogromny potencjał Medytacji oraz Q, które w TF może nieźle namieszać.

Opublikowano

Support to na asysty?

Co to AP I AD??

Edit/ Jak gralem masterem na midzie to sie smiali i mowili ze mam na bota isc

Support, to ten, który wspomaga, leczy bohatera itp.

AP - Ability Power (chodzi o postacie magiczne)

AD - Attack Damage (chyba) (Chodzi tutaj o postacie niemagiczne, prowadzące grę)

Masterem na midzie się gra przeważnie budując go pod AP, czyli pod magię, a że się śmiali, to pewnie budowałeś go pod ad, a ad się chodzi przeważnie na junglę czy tam topa :)

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Jak zaczynał sie mecz to poszlem masterem na mida. Źle?

ale powiedz nam jakie itemy mu wtedy kupiłeś, może myśleli że robisz go pod ad. Albo po prostu masz jeszcze niski lv i nikt do końca jeszcze nie ogarnia

Opublikowano

Powiedz jakie itemy potem mu kupiłeś.

AD - Attack Damage (W lolu po polsku jest bodajże Atak)

AP - Ability Power (W lolu po polsku jest bodajże Moc/Moc umiejętności)

Opublikowano

Mam 5lv:-)

Nic nie kupowalem. Chyba buty tylko. Na poczatku gry poszedlem

to sie nie dziw , ludzie dopiero zaczynaja swoją przygode więc nikt jeszcze nie ogarnia o co w tej grze chodzi .

ps . na starcie kup sobie jeszcze 3 poty(mixturki) jak idziesz na mida to 2 leczenia i 1 many +butki. Ponieważ nie wydałeś całej kasy na starcie a poty pomogą utrzymać Ci sie na lini o wiele dłużej co za tym idzie bedziesz miał wiecej cs a co za tym idzie wiecej kasy xD

@cs znaczy minionów .

Opublikowano

a nie lepiej 2 amulety regeneracji manu + 2 potki many i 1 życia o.O ? przecież ma medytacje, w zupełności to wystarczy.

@top

idz yi na mida i kupuj cooldown oraz ap.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...