Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Jak zobaczyć co się dzieje na dysku?

Titanjium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kolejny mój problem to taki, że chciałbym zobaczyć, co się aktualnie na dysku zapisuje / odczytuje. Może przykład:

Mam grę np. "troll", który zapisuje pobrane z serwera rzeczy gdzieś na komputer, ale ja nie wiem gdzie. Są to mapy, dźwięki, tekstury itp. Teraz chciałbym się dowiedzieć, jak mogę zobaczyć sobie, w jakiej lokalizacji zapisują się te pliki. Ale niestety nie wiem jak to sprawdzić, a potrzebne mi to jest, ponieważ na serwerach nikt nie gra a są na tych serwerach takie mapy, które dzisiaj nie pobiorę z internetu! Tworzę archiwum do gier i bardzo mi to jest potrzebne, niedługo pewnie serwery padną i na pewno niestety doskonałe mapy po prostu znikną.

Moje pytanie: Jak sprawdzić, gdzie zapisują się aktualnie pliki (lokalizacja) pobierane przez grę??? Nigdzie nie mogę znaleźć a jest mi to bardzo potrzebne! Gdzieś na dysku się to zapisuje, bo skoro świeżo zainstalowana gra pobiera zawsze wszystko z serwerów, a później już nie pobiera, więc to gdzieś siedzi schowane, ukryte na dysku. Pomóżcie koniecznie!!!

Opublikowano

Gdybym miał szukać po rozszerzeniu to bym nie znalazł. Przeszukałem każdy folder z grą i znalazłem w folderze "Cache" (który już rozkminiłem i pewnie odpowiada ma rzeczy z serwerów) w którym znajdują się pliki o losowych znakach z rozszerzeniem .uxx. Nie są to rozszerzenia jakie się spodziewałem np. .unr od map itp. Znalazłem też pliczek "cache.ini" i tam się znajdują te nazwy losowych plików + znak " = " i odpowiednia nazwa plików właśnie z serwerów. Skoro plik "FW4IOGIR45.uxx" itp. to jest np. "Mapa-Pro.unr" to jak to tak zamienić, żebym miał właśnie normalną nazwę pliku i rozszerzenia? Coś przeczuwam, że to są te pliki z innymi nazwami i rozszerzeniem ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...