Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps

Faran24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pobrałem Tere, zalogowałem się i od początku zacinało, po wejściu do gry pokazało mi, że mam 8 fps'ów . Poszukałem w google i zmieniłem ustawienia [DefaultEngine.ini] i [s1Engine.ini]. Dodało mi to jedną klatkę na sekundę. Zaktualizowałem sterowniki i usunąłem niepotrzebne programy, a także wyczyściłem catche i inne za pomocą CCleaner'a. Mój komputer ma dosyć dobrą specyfikację ( screen ), sprawdzałem dziś jak zachowuje się w innych grach, jednak wszystko śmiga ( BF3-multi ultra detale 1920x1080 około 60 fps, BioShock: Infinite podobnie ). W Terze poza małą ilością klatek na sekundę detale ładują się z 1-2 sekundowym opóźnieniem, przy zmianie ustawień na minimalne różnica wynosiła 4 fps'y. Proszę o pomoc, poniżej zamieszczam screen'a z Tery i specyfikację na www.systemrequirementslab.com .

post-216477-0-26469700-1367494153_thumb.jpg

post-216477-0-42136600-1367494166_thumb.jpg

Why so Serious

Opublikowano

Problem zażegnany, pozmineniałem ustawienia po kolei i wyszło, że gdy Lighting enrichment ustawiłem na 0 ( reszta najwyższe ustawienia ) to mam 30 fps'ów i gra śmiga. Nie mam pojęcia z czego to wynika, będę grał z gorszymi kolorami, ale bez zacięć.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Why so Serious

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem ze troszke za pozno sie wypowiadam ale trudno.

Tak wiec interfejs jest napisany w java nacisnij sobie crtl + z wtedy zobaczysz przyrost fps jednak wiadomo bez tego nie da sie grac. Druga sprawa jest taka ze tera ma jednak calkiem spore wymagania i trzeba miec naprawde komputer w mocny.Teraz np gra na mapach od 1-60 dziala ci normalnie bo nie ma tam tloku ale jak wejdziesz na nexus gdzie bedzie krecilo sie po 50-100ludzi + moby to od 0 MAX 5 fps bedziesz mial.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...