Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Żyjemy w wirtualnej rzeczywistości?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Dostałem się do drugiego etapu pewnego konkursu informatycznego, w którym trzeba zrobić stronę na temat Żyjemy w wirtualnej rzeczywistości. Chciałbym się Was zapytać, jak Wy uważacie. Pozbierałbym potem informacje i jakoś poskładał do kupy. Za każdą sensowną odpowiedź będzie like. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Czy żyjemy w wirtualnej rzeczywistości? Ciężko powiedzieć.Ludzie żyją taką wirtualnością,spędzają przed komputerem kilkanaście godzin.Ale wirtualna rzeczywistość może się też kojarzyć z różnymi problemami z nałogami.Młodzież teraz wyjątkowo dużo czasu spędza przed komputerem,dosłownie mówiąc wchodzi w wirtualną rzeczywistość.

Teraz internet oferuje gry w których sami możemy wybrać postać,to jacy będziemy.I w tych grach żyjemy w tej wirtualnej rzeczywistości.

Rodzice,szkoła i inni powinni podjąć kroki,aby młodzież nie błądziła w takiej "wirtualnej rzeczywistości".

Ja tak to zrozumiałem,jeżeli nie chodziło o to moge Ci coś jeszcze napisać.To było tak na szybko i tak o,aby troszke pomóc.

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

żyjemy gdyż prowadzimy własne życie wirtualne komunikujemy się za pośrednictwem facebooka itp z drugiej strony życie jest tylko jedno w realnym świecie

1367580920-U384748.png
Opublikowano

Na tej stronie mógłbyś umieścić baśniowy świat i dziewczyną w tle, dodatkowo te wszystkie ''przyciski'' typu ''loguj, wyloguj'' ozdobiłbyś jakimiś roślinkami i tym podobnymi. Coś na wzór ''Alicji w krainie czarów'' - mam na myśli film, tutaj przykład:

64611890556963771155.png

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Może ktoś jeszcze się wypowie? Wnioskuję, że większość młodych ludzi żyje w wirtualnej rzeczywistości, ale co z starszymi? O nich też warto wspomnieć, tak myślę. Wiadomo są starsi( powiedzmy 40+), którzy grają w gry, przykład RockAlone2k, ale są też tacy ludzie, którzy od komputera siedzą z daleka, są mu przeciwni. Co o takich ludziach myślicie? Ja myślę, że oni nawet nie wiedzą, że żyją w wirtualnym świecie. Przecież są karty bankowe, przelewy internetowe itd.

Opublikowano

Oczywiście, że żyjemy. Można na to podać parę prostych przykładów. Ludzie często poznają się przez internet, zawierają bliższe znajomości. Nie mówię tutaj tylko o portalach do tego przeznaczonych, ale także w grach, na forach, facebooku. Z internetem wiążemy coraz więcej możliwości. Jest on dla nas często nieodłącznym elementem życia, który nam je ułatwia. Wirtualną rzeczywistość mamy teraz wszędzie - w domu, w mieście... tablety, smartphone, notebooki czy laptopy. Multum możliwości.

Opublikowano

Myślę, że starsi ludzie może nie żyją, a korzystają z wirtualnej rzeczywistości choćby w sposób wysyłania przelewów czy sprawdzania poczty. Myślę, że każda forma korzystania z internetu jest w pewien sposób korzystaniem z wirtualnej rzeczywistości. Rozwiń sobie to jakoś :D

Opublikowano

Moim zdaniem nie żyjemy w wirtualnej rzeczywistości. Jedynie skutecznie próbujemy naszą rzeczywistość zwirtualizować. Z "rzeczywistej rzeczywistości" uciekamy do świata internetu, komputerów itd. Myślę, że człowieka nudzi szare życie i dlatego szuka czegoś nowego i innowacyjnego. Dziś dla nas jest to bardzo naturalne i "wirtualność" to codzienność, ale pamiętam, że jeszcze 12-15 lat temu było zupełnie inaczej. To, co dzieje się teraz (mam na myśli postęp techniczny), może zmierzać do wirtualnej rzeczywistości. Jednak to pojęcie na dzień dzisiejszy nieodłącznie kojarzy mi się z Matrixem i tego typu skrajnościami.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...