Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Shinden

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Od paru dni zauważyłem pewną rzecz, która mnie niezmiernie ciekawi. Na Zonie (chyba ogarniacie polskie strony z anime?) w niektórych anime zobaczyłem napisy najeżdżające na Shinden'a (zastąpienie niektórych słów wypowiadanych przez bohaterów i "wezwania"). Dla przykładu: tłumacz o ksywce "Yeti" nie nie wyraził zgody na umieszczanie jego tłumaczeń na w/w stronie, ale wręcz zakazał pod groźbą zakończenia dalszego tłumaczenia serii. W innym anime słowa "Twoja koszulka jest szpetna jak (...)" zastąpiono "Twoja koszulka jest szpetna jak Shinden". Gdzie indziej zauważyłem tekst pojawiający się raz na jakiś czas, który brzmiał tak: "Od fanów dla fanów. Stop z anime online" Shinden to (obelga)" (nie pamiętam dokładnie jaką obelgę użyto). Może mi ktoś mniej więcej wyjaśnić o co chodzi w tym "konflikcie"?

7m9a.png

Opublikowano

Kradnięcie napisów przez shindena i wrzucanie je do filmu video, mówiąc, że tłumaczenie powstało przez nich. Zakazują dawania video na innej stronie, a sami kradną napisy. Animezone to serwis, który wrzuca odcinki z wszystkich stron.

Nic nowego.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Przyznaję że pierwsze słyszę o tym konflikcie ale obstawiam że chodzi tutaj o zajumywanie tłumaczeń z jednej strony na drugą.

Może i mają trochę w tym racji bo w końcu ktoś poświęca swój czas, tłumaczy anime a tu ktoś przyjdzie i mu podjebie jego pracę wstawiając na inną stronę. Chociaż tak szczerze mówiąc to ten cały konflikt jest trochę dziecinny, chodzi mi tutaj oczywiście o wyzywanie innych stron bo sam fakt kłócenia się o swoją pracę jest słuszny.

HBV27j.png

Opublikowano

Ach, hejty na siundena. W tym całym konflikcie chodzi o to, że uploaderzy bez pytania biorą napisy z ANSi(animesub.info) i wrzucają to na siundena, który trzepie na tym hajs. I o ten hajs sie rozchodzi, bo siundeny zarabiają na napisach zrobionych przez kogoś inego. Nawet nie patrzą, co siedzi w tych subach siedzi, tylko wrzucają "byle szybciej". Gdyby nie brali subów bez pytania, to konfliktu by nie było.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

shinden jest the best :D

90% nastolatków dostało by załamania nerwego gdyby Justin Biebier MIAŁ ZAMIAR SKOCZYĆ Z WIERZOWCA . Jeśli należysz do tych 10% osób które wzieły by krzesełko i popkorn siadło zaczeło wpierniczać popkorn i krzyczeć "Skacz Lamusie!!!" jak taK WKLEJ TO NA SWOJĄ SYGNATURE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...