Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tym kompie?

Amagos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Przed wakacjami początek czerwca lub w pierwszych dniach wakacji chce kupić komputer oczywiście gameingowy.
Wolę kupić gotowca co nie oznacza że jest lepszy. Mam na oku taki komputer:

platforma
  • AMD 760G

procesor
  • AMD Phenom II X4 965 BE (3.4 GHz)

ilość rdzeni
  • 4

rodzaj chłodzenia procesora
  • wentylator

ilość pamięci operacyjnej
  • 8 GB (2x4GB)

rodzaj zastosowanej pamięci
  • DDR3-1333 (PC3-10600)

pojemność dysku twardego 1
  • 1000 GB

interfejs dysku twardego
  • Serial ATA/600

napęd optyczny
  • DVD+/-RW

karta graficzna
  • GeForce GTX 650

pamięć karty graficznej
  • 1024 MB

karta dźwiękowa
  • zintegrowana 7.1 HD Realtek

zasilacz
  • 350 W

I tu "WOW" zasilacz 350w? Coś to jak dla mnie dziwne.

Chcę wiedzieć co o tym myślicie.
Wydaje się być "nawet spoko" przeglądałem jak sobie radzi w grze battlefield3 i karta itd dawały rade na ultra. Hmmm jedni mówią,

że "może pójdzie na średnich" a inni zgoła odwrotnie. Nie oszukujmy się, chcę kompa do nowszych gier: BF3, FC3, COD, GTA itd.
Ważne aby miał sporo fpsów tak 50+ przy nagrywaniu gdyż chciałbym nagrywać też z większej gamy gier.
Jeżeli macie jakiegoś gotowca który spełnia te opcje które napisałem dajcie linka albo coś będę wdzięczny.
Dzięki i pozdrawiam, czołem!

Opublikowano

Złom a'la gotowiec z allegro. Podaj budżet, złożymy Ci coś porządnego. Ty tylko zamawiasz i czekasz aż dojdzie w całości ;)

Opublikowano

No myślałem tak za 3k ale jeszcze mam na oku monitor hmmm. No niech będzie tak za 2,6 coś w tym stylu :) Tak jak napisałem do gier i nagrywania. Wiem, że za tą cenę to jakiś mega on nie będzie ale może bfa na ultra pociągnie :))

Opublikowano

Nom, TrueFaith ale chyba tylko monitor sobie zmienie na http://kom-it.pl/39901/produkt.html On ma taką fajną nóżkę i tam wgłębienie i będzie dobry pod te głośniki:
http://www.ceneo.pl/67418 :).
Więc tak... mam kompa co prawda starszego z xpkiem no ale może coś od niego się nada tak pod koniec maja będę go chciał go tam dostarczyć i dać tą listę. A jeżeli nie to wezmę w całości ten twój. Okey ostatnie pytanie. Weźmy np. grę bf3. Ile oczywiście w przybliżeniu będzie fpsów bez nagrywania a ile z nagrywaniem frapsem?
Dzięki i pozdrawiam TrueFaith

Opublikowano

O to nawet nie zauważyłem (dzięki Ahmedcreep) a wracając do sprawy to sprzęt podany przez TrueFaith ile będzie miał fpsów w np. bf3 na ultra??

Opublikowano

Trudno dokładnie powiedzieć, ale pewnie z 60

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

No to dobrze bodajże od 55 czy 60 już jest najpłynniej jak się da i to jeszcze na ultra tak więc jestem bardzo zadowolony :)

Opublikowano

Bierz zestaw odemnie (monitor też) bo ten co podałeś tak jak Ahmed napisał nie ma FHD w dodatku jest drogi i mały.

60FPS pewnie ze spadkami nieznacznymi. BF3 siedzi bardziej na CPU niż grafie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...