Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam teraz taki lokalny internet za 1,5mega place ponad 4dychy i chciałbym w końcu go zmienić bo zaczął zamulać.Myślałem o netii ale słyszałem że w moim mieście nie działa (dolnoślaskie,Świeradów Zdrój). Jaki internet wybrać w przedziale cenowym 40-50zł taki żeby u mnie działał? Dzięki

Opublikowano

Skąd mamy wiedzieć jaki będzie działał. Obdzwoń BoK'i najbliższych dostawców (np. Netia) i zobacz. Z orange nie bierz jeśli chcesz komfortowo korzystać z neta.

Opublikowano

2UP.

Tak, netia to taka cudowna firma z która umowe trzeba chyba pół roku rozwiązywać ... Nie ma dobrych dostawców, każda firma ma jakieś + jak i -.

Obdzwoń tych znanych i dowiedz się od konsultanta ( czy jak on się tam nazywa ) czy w twojej miejscowości i z jaką szybkością najlepiej będzie działał.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

2UP.

Tak, netia to taka cudowna firma z która umowe trzeba chyba pół roku rozwiązywać ... Nie ma dobrych dostawców, każda firma ma jakieś + jak i -.

Obdzwoń tych znanych i dowiedz się od konsultanta ( czy jak on się tam nazywa ) czy w twojej miejscowości i z jaką szybkością najlepiej będzie działał.

No własnie w tym problem że nie znam dostawców ;P

Opublikowano

Netia, neostrada albo orange ( nie wiem jak to sie nazywa teraz ), vectra dalej wiem.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Tak, netia to taka cudowna firma z która umowe trzeba chyba pół roku rozwiązywać ...

Ta? Jakoś kumpel nigdy nie miał problemów z formalnościami ^_- Netia przynajmniej oferuję stałą prędkość łącza, a nie jak to pieprzone Orange (stare neo), które nie potrafi zapewnić mi 1Mbps w godzinach szczytu. Nie to nie są żadne stare kable, bo z 8 miesięcy temu przed wprowadzeniem tych chorych ofert miałem cały czas maksymalną stałą prędkość dla mojego łącza. (około 18-19Mbps) Zresztą na temat pomarańczowych poczytaj na ich forum. Każdy ma jakiś problem z tą firemką.

Opublikowano

Ta? Jakoś kumpel nigdy nie miał problemów z formalnościami ^_- Netia przynajmniej oferuję stałą prędkość łącza, a nie jak to pieprzone Orange (stare neo), które nie potrafi zapewnić mi 1Mbps w godzinach szczytu. Nie to nie są żadne stare kable, bo z 8 miesięcy temu przed wprowadzeniem tych chorych ofert miałem cały czas maksymalną stałą prędkość dla mojego łącza. (około 18-19Mbps) Zresztą na temat pomarańczowych poczytaj na ich forum. Każdy ma jakiś problem z tą firemką.

Nie polecam netii, oferta DO jakiejś prędkości i nic nie możesz zrobić jak masz mniej. Co chwilę brak neta, wolno pobiera, problem ze stronami. Dużo gorzej niż w TP

Opublikowano

Nie polecam netii, oferta DO jakiejś prędkości i nic nie możesz zrobić jak masz mniej. Co chwilę brak neta, wolno pobiera, problem ze stronami. Dużo gorzej niż w TP

Brednie. Kiedy ja nie mogę osiągnąć 1Mbps w godzinach szczytu, on cały czas na full prędkość (19-20Mbps). Te wszystkie problemy co wymieniłeś teraz mam w tym pieprzonym TP :) Ostatnio był problem, że 3/4 stron nie działa. Do tego dochodzi awaria DNS z miesiąc temu, gdzie działały tylko komunikatory typu GG/Skype. 15 megowy plik ściągał mi się 10 minut, gdzie powinien na luzie w 13-14s.

Opublikowano

Brednie. Kiedy ja nie mogę osiągnąć 1Mbps w godzinach szczytu, on cały czas na full prędkość (19-20Mbps). Te wszystkie problemy co wymieniłeś teraz mam w tym pieprzonym TP :) Ostatnio był problem, że 3/4 stron nie działa. Do tego dochodzi awaria DNS z miesiąc temu, gdzie działały tylko komunikatory typu GG/Skype. 15 megowy plik ściągał mi się 10 minut, gdzie powinien na luzie w 13-14s.

Nie brednie, bo cały internet trąbi o wolnej netii. W TP przynajmniej jak to zgłosisz to masz internet za 1 zł przez pół roku jak znajomy ;p Mam to samo co ty w TP z Netią u siebie, przy czym kolega w klatce obok na Neostradzie szaleje z full prędkością

Opublikowano

Dokładnie, też mam NEO i jestem wkurwiony.

Przez ostatni tydzień nie było neta codziennie przez parę godzin, słaba prędkość łącza, nie mówiąć o pingach, które są masakryczne.

Orange nie polecam !

Opublikowano

Tak jak napisałem każda firma ma + i -, ale z tych dwóch netia i orange polecam to drugie. Miałem netie męczyłem się chyba 3 miesiące z rozwiązaniem umowy od jednego konsultanta do drugiego i każdy inaczej mówi, w orange mam kilka miesięcy i nie narzekam. Mam oferte do 10mb/s a ściągając różne pliki czasem mam nawet 12, w godzinach szczytu nigdy nie miałem mniej niż 7.

24dnacg.png

Opublikowano

No dobra, dzięki za odpowiedzi. Kolega z mojego miasta napisał mi że ma netie, a ponoć u nas w mieście nie działa... mówił że nie miał z załatwieniem problemów. Teraz tak:http://www.netiapromocje.pl/?gclid=CNeLvYqQ-LYCFU2N3godjXAAEw, chciałbym wziąć internet 20mb/s, nie mam od nich telefonu itp ani nic nie chce brać prócz neta, więc którą z tych mam wybrać? "Na sieciach Netii i Dialogu" , "Na sieciach TPSA/Orange-LLU" czy " Na sieciach TPSA/Oragne-BSA"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...