Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anglicy na allegro? wtf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Wystawiłem konsolę z tydzień temu ps3 slim 120gb na allegro i zaczeli do mnie pisać angilcy a konkretnie 3 osoby z pytaniami czy możliwa będzie wysyłka za granicę i inne pisali po angielsku ale czy czasem ktoś sobie jaj nie robi? Bo według mnie dziwne że korzystali by oni z allegro i kupowali ps3 skoro wiadomo że taniej mają

Opublikowano

to w czym widzisz tu problem ?? o ile się nie mylę na allegro jest wolność wyboru gdzie kupujesz i co kupujesz , a czy wyślesz za granicę zależy od ciebie

skąd wiesz że akurat mają taniej ? jak ty przeliczasz złotówki na funty 1:1 to co się dziwisz ze ci wychodzi tanio

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wg mnie nie opłaca Ci się wysyłać tego do Anglii. Oni mogą sobie to rzeczywiście kupić taniej. Wiem jak zarabia wujek i dla niego karta graficzna za 800 funtów to nie problem. Zarabia gdzieś 1800 funtów czyli trochę więcej niż przeciętny Anglik. Doliczyć do tego wypłatę jego żony to już jest ~3,200 funtów. Przeciętny Anglik zarabia 1200-1500 funtów, a PS3 u nich kosztuje jakieś chyba 300.

Opublikowano

tak przy okazji w Anglii sa najdroższe konsole PS3 sprzedawane aktualnie w całej Europie , przykładowa cena 300 funtów to na złotówki 1500 zł , a normalne ceny w sklepach firmowych ok 350 funtów czyli prawie 1700 zł za tą sama konsole co u nas ok 800-1000 zł

koszt paczki ok 80-120 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No chyba nie. U nich wszystko kosztuję mniej ale także mniej zarabiają znaczy niby nie aż tak mniej bo wartość funta jest większa

Opublikowano

robem, ale oni zarabiają więcej niż ludzie w Polsce, więc dla nich to jest taniej.

Na allegro każdy może kupić i nie jest to dziwne. Jeżeli chcą kupić, to sprzedaj O_o Masz z tym problem, że ktoś chce Ci kupić towar?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mam problem z tym że żaden polak do mnie nie napisał tylko sami anglicy co wcześniej nigdy mi się nie zdarzyło. Jak będzie trzeba to sprzedam im ;p

Opublikowano

Możliwe że u nich są droższe konsole , np w norwegi sprzęt elektroniczny jest tak tani że 100 euro kupi telewizor

Pomyłka tam telewizor kosztuje tyle co u nas np 2k złotych czyli tam 500 euro , a dla nich to jest tyle co dla nas telefon ./

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

u nas też byle badziewie w sklepie od 200-400zł w sklepie czyli ok 100 euro , nie ma co porównywać cen bo w każdym kraju inne podatki i innego typu opłaty wpływające na końcową cenę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No ok ale teraz napisała mi jakaś babka że 200 pln wysyłka do niej i że jest gotowa zapłacić ale patrzcie na adres.

NAME : Samuel Adeyanju
ADDRESS : 22,omitola street
CITY : Agege
STATE : LAGOS
COUNTRY : NIGERIA
ZIPCODE : 23401
Jeszcze jak pisali do mnie z Angli to bym zrozumiał ale z Nigerii coś mi się wydaję że jednak ktoś sobie jaja robi.
Opublikowano

xDxDxDxDxDxDxD
No chyba jednak :P po jakiego ktoś by kupował coś od Ciebie będąc w Nigerii xD Prędzej by na ebay'u kupił :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...