Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tasogare Otome X Amnesia

Hajfi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lubię oceniać anime w skali liczbowej. Anime dostaje ocenę pozytywną i tak, jak poprzednicy pisali, warto obejrzeć. Dla romansu i horroru połączonego znośną fabułą.

Opublikowano

Nie mogę pojąć na kiego grzyba ześ się pochwalił upodobaniami, był rewatch czy jak? Feels i te sprawy? xD

Chodziło o tą drugą grafikę z 9 postu. Jak pisałem lubię coś takiego.

Co do anime to jedno z lepszych romansideł, do tego nutka dramatu i wpadające w ucho soundtracki.

Anime pod względem wesołych scen było bardzo dobre, ale właśnie dramat zawalili i to w znacznym stopniu w porównaniu z mangą. Przeszłość Yuko to dno w anime, a te sceny były najważniejsze i najbardziej smutne.

Natomiast w mandze zostało to ukazane perfekcyjnie.

Opublikowano

@armoro

Może w porównaniu z mangą rzeczywiście tak jest, ale zwykły kowalski który ogląda tylko anime nie znajdzie niczego do uczepienia się bo zwyczajnie całe anime było naprawdę dobre. Dajmy na to takiego Ghoula, który bez ingerencji w mangę jest po prostu kpiną z widzów i g*wnem, które jak najszybciej trzeba spuścić w kiblu. Peace.

// Ależ sypię błędami, chyba pora spać :C

417711489342956987022.png

Opublikowano

Dajmy na to takiego Ghoula, który bez ingerencji w mangę jest po prostu kpiną z widzów i g*wnem, które jak najszybciej trzeba spuścić w kiblu. Peace.

Nawet tak sobie nie żartuj. Tamto anime to  znacznie wyższy poziom niż Tasogare Otome.

Zresztą  manga może mieć po prostu zmienione niektóre sceny czy lepiej przedstawioną fabułę, ale anime nie zastąpi bo to coś całkiem innego.

Opublikowano

Amnesia - Dla mnie świetne anime ^^ co do zakończenia hmm (ostatnie 1-2 minuty) nie wiem czy nie byłoby lepiej jakby

ta dziewczyna nie powróciła

Opublikowano

co do zakończenia hmm (ostatnie 1-2 minuty) nie wiem czy nie byłoby lepiej jakby

ta dziewczyna nie powróciła

W mandze jest to wszystko ukazane o wiele sensowniej i całkiem inaczej (mowa chociażby o przyczynach).

Jednak uważam, że jej przeszłość była wystarczającym dramatem.

Główna bohaterka została pośrednio zabita przez

własną siostrę, która z własnej woli przyjęła rolę Akahito-sama. Złamano jej nogę (nie złamała jej jak spadła), zrzucono ze schodów i zamknięto drzwi. Po pewnym czasie umarła z głodu i z powodu obrażeń. Potem jej siostra zauważyła swój błąd i chciała ją uwolnić, ale było już za późno.

so649u.png

I co ważne w mandze podczas tych dramatycznych scen nie było tego wnerwiającego chłopczyka pod duchową postacią, który skutecznie rozwalił cały klimat poważnych scen dotyczących przeszłości Yuko (mimo, że i tak były bardzo zmienione). Twórcom anime kompletnie padło na łeb, żeby coś takiego zrobić w trakcie tamtych wydarzeń.

Poza tym Yuuko nie uciekała od swojej drugiej połowy jak to idiotycznie pokazali w anime. Ona z własnej woli się z nią spotkała i postanowiła opowiedzieć mu swoją przeszłość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...