Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niezdanie

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Mam taki problem. Chodzi o to, że ze wszystkich przedmiotów jak narazie wychodzi mi 4, z niektórych 3.

Ale z niemieckiego mam masakryczne oceny: 1, 1, 1, 2-, 5, 3-, 2+, 1, 1, nie moge się go nauczyć, staram się, ale ciągle dostaje pały ;/

Na pólrocze mialem 3. Myslicie, że jak będę miał 1 na koniec to mnie zostawią w klasie na drugi rok?

Z innych przedmiotów dosyć dobrze mi idzie, ale tego nie da sie nauczyć ;/

Opublikowano

Z tego co wiem to nie możesz dostać oceny końcowej 1, ponieważ miałeś semestr pierwszy na 3 zaliczony. Bynajmniej tak jest w mojej szkole.

Opublikowano

Nie zostawią cię. U mnie w klasie (gimnazjum :)) jedna dziewczyna miała zagrożenie chyba z wszystkiego oprócz WF i Infy, nauczyciele sami na siłę jej wstawiali 2 żeby zdała bo mieli już dość.

1, 1, 1, 2-, 5, 3-, 2+, 1, 1

17: 9 mniej więcej wychodzi słabe 2 więc lajtowo przejdziesz :D

Opublikowano

Z tego co wiem to nie możesz dostać oceny końcowej 1, ponieważ miałeś semestr pierwszy na 3 zaliczony. Bynajmniej tak jest w mojej szkole.

Jesteś pewien? Bo troche sie denerwuje, dobrze się uczyłem zawsze, a tu miałbym nie zdać.

Opublikowano

Spokojnie zdasz :) Podejrzewam, że jesteś w gimnazjum więc możesz spokojnie oblać język obcy.. ja miałem z chemii i angielskiego jedynkę w 2gim i zdałem. Ale teraz to jestem 2technikum :P

photo261314.png

Opublikowano

Wystarczy że będziesz miał 1 z jakiegoś przedmiotu to nie przechodzisz - takie są zasady .

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Jesteś pewien? Bo troche sie denerwuje, dobrze się uczyłem zawsze, a tu miałbym nie zdać.

Tak, właśnie się pytałem kumpla (rok starszy, chodzi do tej samej szkoły) i napisał że miał podobną sytuację, nauczycielka go przepuściła bo miał semestr zdany o dwie oceny wyżej. Inna sprawa by była gdyby za pierwszy semestr miał 2.

Opublikowano

No tak może jeszcze warunkowo zdać no ale skoro na semestr miał 3 to mu podciągnie na tą dwójkę z tych ocen. Bo jak widzę wyjdzie mu słaba dwójka.

photo261314.png

Opublikowano

Jeśli Cię nie przepuści to pierw będą poprawki, potem dopiero może cię posadzić na rok. Ale jest również ta możliwość, że puści cię jeśli miałeś 3 a wychodzi Ci około 1,5/6/7/8/9.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Ja miałem same 3-4 z przedmiotów a z niemca właśnie 1. Ale nauczycielka widziała, że się staram lecz mi to nie wychodzi. Dała mi 2 u puściła :P

To zależy też czy nauczyciel jest wredny. Jeżeli tak to masz przegięcie, a jeżeli miła, fajna itp. to lajt.

graphic.png

Opublikowano

Tak, właśnie się pytałem kumpla (rok starszy, chodzi do tej samej szkoły) i napisał że miał podobną sytuację, nauczycielka go przepuściła bo miał semestr zdany o dwie oceny wyżej. Inna sprawa by była gdyby za pierwszy semestr miał 2.

Jesteś pewny? Przecież jeśli by dostał na pierwszy semestr 5 to skoro nie można jej obniżyć o dwie to równie dobrze może przestać odrabiać lekcje, uczyć się...totalnie olać przedmiot.

Z tego co pamiętam takie coś działa jeśli o ocenę wzwyż, czyli jeśli masz na pierwszy semestr dwóje a chcesz piątkę to nie ma szans.

Do autora, prawdopodobnie czeka cię poprawka, ew. porozmawiaj z nauczycielem to może postara ci się pomóc na jakichś zajęciach dodatkowych żeby cię jakoś wyciągnąć na tą dwóje.

58815786.jpg

Opublikowano

Mi także wydaje się, że nawet 3 z pierwszego semestru Cię nie ratuje, ponieważ skoro na obecny wychodzi Ci 1 to znaczy, że nie opanowałeś materiału. Spróbuj porozmawiać z nauczycielem o poprawie jakiejś/jakiś jedynek tak, aby wyszło Ci pewne dwa. Chociaż na chwilę obecną 17:9 daje 1.8, więc teoretycznie powinni dać Ci 2 z racji, że od 1,51 jest 2.

Opublikowano

Mialem w poprzednim roku poprawki 2x jedynka na semestr. W CHUUUUJ CIEZKIE POPRAWKI, wiec sie kurwa ucz, a nie przed kompem siedzisz.

Nie przepuszcza Cie, dadza Ci poprawki, jak oblejesz nie zdajesz.

Pzdr.

Masz chujowe oceny, pewnie ta 5 to z pracy domowej co sie liczy jako 1x, a sprawdziany 2x, czy tam 3x. Nawet 1.8 Ci nie wychodzi srednia. :))

Opublikowano

Człowieku..

Czym ty się przejmujesz jak bym miał takie oceny jak ty to bym się cieszył

bo mam gorsze ze wszystkich przedmiotów niż ty z niemieckiego

zdasz na 100% przepuści cie albo będziesz musiał zaliczyć coś banalnie prostego

i do jakiej klasy chodzisz?

Opublikowano

U mnie jest podobnie.

Wystarczy że będziesz miał 1 z jakiegoś przedmiotu to nie przechodzisz - takie są zasady .

Gówno prawda, można warunkowo

Opublikowano

Warunkowo to znaczy?

Ziomek kurwa nie słuchaj trollów z mpcforum

Warunkowo to znaczy że dostaniesz pod koniec sierpnia bardzo trudny test z niemieckiego o 2 poziomy wyżej

i masz czas na nauke całe wakacje, to będzie twoja jedyna szansa aby przejść do następnej klasy

jeśli się nie nauczysz to enjoy 1 rok życia zmarnowany

Dają ci szansę, więc nie spierdol tego. I to będzie twoja jedyna, z takimi ocenami nie zdasz, bądź pewien nieotrzymania świadectwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...