Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gildie budowla

Monopollo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Gram na pewnym survival i mam problem ... Jaką budowle zrobić na bazę?Jaką pułapkę na gracza zrobić? Dajcie jakieś pomysly, linki itp. nagrodze likami

nie reklamujemy serwerów w sygnaturach

Opublikowano

zrob pod ziemia. sciany z obsidianu nad sufitem lava (gdy ktos sie wkopuje)

zrob bledne wejscie do bazy (pietro nizej) polegajace na niby guziku do drzwi ktory otwiera wielka zapadnie do lavy - jest to najlepszy sposob!

IP: smallpixel.srvmc.pl

Survival + Mapa przygodowa

Opublikowano

Zrób sobię wysoko nad ziemią :) tylko bardzo :D mega dziurę tak jak by kopalnia jeżeli na serwerze jest drop ze stone :) wtedy nikt ci tak szybko nie wyjdzie do góry po klockach.

Opublikowano

SomKen twój pomysł mi się podoba.Jak zniszczyć kolesia z diax eq? ja mam slabe. jaką pułapką?

Opublikowano

obsydian, możesz na wszelki wyopadek woda oblać ale nie potrzebna jest, budynek dobrze miec w powietrzu, ok 50-100 kratek nad ziemia

Opublikowano

Pół-płytka + TNT proste lub , możesz bardziej zaawansowane pułapki zrobić taką np na czujnik ruchu + lawa poszukaj na yt jest pełno poradników bardziej zaawansowanych.Zapadnie nie ma sensu jak ktoś ma lekkie piórko w butach .

khazixbyc_nhexhpe.png

Opublikowano

wykorzystaj pulapke polegajaca ze przy otwieraniu drzwi (do pseudo twojego pokoju)

z sufitu zacznie wylewac sie lawa (zastosuj lepkie pistony oraz plytke naciskowa lub guzik ( wbija kiedyś na serwa to ci pokaze jak )

IP: smallpixel.srvmc.pl

Survival + Mapa przygodowa

Opublikowano

Jak chcecie to jutro zagramy.s1.streetcraft.pl. Dzięki za odpowiedzi. ps. nie chce spalić eq :-)

Opublikowano

Ja zawsze budowałem pod ziemia, sporo tuneli.

Pułapki robiłem lawowe np. Był tunel prosto i zakręt, na zakręcie była dźwignia po przeciągnięciu do tunelu wlewała się lawa, a żeby się upewnić że zginie to strzelałem do niego z łuku z drugiego końca, sama lawa go po prostu zalała, a jak masz więcej pistonów, to zrób po prostu basen lawy pod tunelem i dźwignie. Wróg będzie w tunelu ty użyjesz dźwigni podłoga się rozsunie i wpadnie do lawy. Szkoda zazwyczaj jego EQ, ale jak nie masz żadnych szans to nie ma wyboru.

Pamiętaj, że musisz go atakować jak tam spadnie (najlepiej łukiem) wtedy jak się wyloguje, użyje komendy to zginie. Przynajmniej tak było na serwerze, na którym ja grałem :)

Opublikowano

Polecam zrobic jeden wielki klocek z obsidianu na terenie claimu, pomieszczenia tez z obsidianu, kable redstona tez obudowac obsidianem. Poustawiac gdzies Linki --> zapadnia z lawa ( Pod nia hoppery)--> itemy leca do skrzyni, lub poprostu "Odciecie" wejscia magazynu za pomoca pistonow, nic trudnego ;f

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Proponuje zrobić bazę na wodzie np:statek lub na wyspie. Przyznasz że mało ludzi szuka klanu właśnie na oceanie lub małej wyspie. Kolejnym dobrym pomysłem jest zamek lub osada.

Poniżej podaje zdjęcia moich budowli przykładowych:

20120625222328.png20120626161248.png20120814185311.png20120910162821.png

sygnaturap.jpg

Opublikowano

Najlepsza pułapka (Znam ich od metra, jeśli chcesz więcej pisz na gg).

1. Robisz róg ściany i coś co przypomina wejście obok, aby ludzie mijali róg ten.

2. Ustawiasz po drugiej stronie wagonik na torach.

3. Ustawiasz w tamtym miejscu klatke aby nikt nie mógł wyjść ale żeby były szpary na miecze.

4. Ktoś wchodzi w róg, zostaje teleportowany do środka bazy do klatki - lejecie gościa aż padnie a on nic nie może zrobić :D

708121422388637873334.png

Opublikowano

zrób w niebie a pod ziemią dziura to której gracze by wpadali i zabijali się zamek zrób z kamiennej cegły ,obsydiany ,i znów kamiennej cegły zrób tez płapke że jak ktoś tam wejdzie to już nie wyjdzie mam nadzieje że pomogłem;)

Proponuje zrobić bazę na wodzie np:statek lub na wyspie. Przyznasz że mało ludzi szuka klanu właśnie na oceanie lub małej wyspie. Kolejnym dobrym pomysłem jest zamek lub osada.

Poniżej podaje zdjęcia moich budowli przykładowych:

20120625222328.png20120626161248.png20120814185311.pngkilka wyrzutni i zamek i statek popsuty

Opublikowano

A ja bym propował zamek w powietrzu, ogrodzony jakąś flotą, do której trudno się dostać.

Flotą? flota jest to zespół statków. Więc jak może być ogrodzony latający zamek statkami?

sygnaturap.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...