Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak ...

Gość BrykietPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś jak napisać własny plugin na rejestrację taki jak authme?

Szukałem ale nigdzie nie ma.

Opublikowano

@up Wiele mi pomogłeś to wiem... Może jakiś poradnik jak napisać ten plugin ? Nie chcę linków do javy.

Opublikowano

Link nie jest do javy tylko do Poradnika a tam odsyłają spowrotem tu i na bukkit.org (Poradniki profesjonalne)

Licze na +

http://interkamp2012.eduwww.net/index.php/oboz-internetowy/czwarty-turnus/pawel-sz/619-tutorial-jak-zrobic-plugin-w-javie-do-serwera-bukkit-minecraft

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

jak to jak :D

Tworzysz komendy /login i /register

Tworzysz bazę danych MySql / SqLite

Tworzysz event OnPlayerJoin. Sprawdzasz czy to jego pierwsze zalogowanie (sprawdzasz czy istnieje w bazie danych, nie czy był widziany przez bukkita). Jeśli tak wysyłasz wiadomosc ze ma się zarejestrować.

Powinien wpisać /register a twoja komenda zapisać te hasło wraz z nickiem do bazy danych. warto by było te hasło zaszyfrować.

Jeśli jednak już grał prosisz go o hasło. wpisuje /login haslo. I twój plugin sprawdza czy hasło zgadza się z tym z bazy danych. Jeśli było zaszyfrowane to tez należy je zaszyfrować i porównać z tamtym szyfrem. Jeśli hasło jest dobre to po prostu nic nie robić(albo zmienić tą zmienna opisana niżej na true). A jeśli jest złe to wywalić.

Oczywiście do tego wszystkiego warto stworzyć zmienna. Która przed zalogowaniem jest na "false" a po na "true" i tak długo jak jest na false trzeba blokować większość eventow dla tego gracza.

I tak wiem ze nic z tego nie skumasz.... No ale skoro nie chcesz być odesłany do javy... to znaczy ze już ja znasz i wiesz co masz napisać :)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@up Naprawdę jesteś obeznany jakie komendy i jakie zapytania i kolumny w bazie to wiem...

Tylko jak to napisać...

Opublikowano

nikt ci nie da gotowego ;_; dla cb jako początkującego to chyba z rok roboty :D

łączenie bazy, szyfrowanie hasała+sól SHA256,MD5 i nie pamiętam :D

1379958827-U247153.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...