Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zestaw] Nowy PC'et.

Nemas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co powiecie o tym sprzęcie ? Składałem go dzisiaj z kumplem w szkole i powiem sobie, że sprzęt w miarę ogar ;-)

Zestaw komputerowy http://www.arest.pl/konfiguracja-677982

Procesor: INTEL CORE i5-3550 - 3.30 GHz, turbo 3.70 GHz, x4/4, 6 MB, 77W, BOX, s-1155 (815 zł)
Płyta główna: GIGABYTE GA-P61A-D3 - ATX, H61, 2x DDR3, 1x PCI-E 16x, S-1155 (235 zł)
Pamięć RAM: DDR3 KINGSTON - 8 GB / 1600 (2x 4 GB), CL9, HyperX Genesis XMP (245 zł)
Dysk Twardy: SEAGATE 1 TB, 64 MB, 7200 obr., 3.5", SATA3 - ST1000DM003 (249 zł)
Karta Graficzna: PCIex PALIT GF GTX 650 Ti Boost 1024 MB DDR5, 192 bit, DVI, HDMI, D-PORT - NE5X65B01049F (579 zł)
Obudowa: COOLER MASTER ELITE RC-431 - ATX, bez zasilacza, czarna(175 zł)
Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 - 600 W, SLI, PFC (269 zł)
Wentylator CPU: THERMALTAKE Contac 39 - 2011/1366/1155/1156/775 - FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 (135 zł)

Całość: 2702 zł

Opublikowano

Miałem złożonego za 3.2k ale kumpel mi go zrobił do 500 zł w dół.

Opublikowano

po co Ci taki mocny zasilacz w nim, i po co ten wentylator, jak zmienisz obudowę na brutusa od spc, to będziesz miał w niej już 2 wentylatory fabrycznie zamontowane,

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ja miałem za 3.2 tys. złożonego, kumpel zrobił do 2.700.

Mój budżet to jakieś 3 tysiące. Zróbcie mi takiego kompa, żebym mógł spokojnie na wysokich pograć w najnowsze tytuły ;-)

Opublikowano

Ten sprzęt dobry, ale czekam na więcej. I z 8GB Ram najlepiej.

Opublikowano

No ale po chuj do i5 3470 chlodzenie?

Jak podkręcisz do 4,0ghz, to już można zanotować wyższe temperatury... dałem Spartana, bo tyle wystarczy

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=61601&s=73501&s=74299&s=70212&s=72202&s=76503&s=74072&s=63363

Poprawione. Stwierdziłem, że chłodzenie zawsze można dokupić, ew. RAM można ciachnąć kosztem chłodzenia.

Opublikowano

up sądząc po twoim nicku myśleliśmy, że wiesz, boxowy cooler jest głośny i w niewielkim stopniu ale jednak skraca żywotnośc procka.

up szybszy

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Robiłeś OC IB ? Bo chyba nie :f

Sweetu, coś Ci ostatnio budżet ucieka, mi z Deusem i Ferą PRO wyszło by 3090 ;p

A nie 3125 ? :E

Tak czy siak, morele potaniał znowu, czas się przerzucić.

Opublikowano

A nie 3125 ? :E

Tak czy siak, morele potaniał znowu, czas się przerzucić.

Tam jest ZS za ~240 zł ;f Zawsze był tańszy, ostatnio tylko kilka CPU podrożało

No tryb turbo i wszystko jest ok

Te 3,6GHz (czy ile tam turbo ma) to jednak nie 4+, na boxie nie wyrobi w stresie i będzie buczeć + przegrzewać się

Opublikowano

Dobra, panowanie. To jak już byście mieli jednostajny głos w sprawie zestawu, to dam rozwiązanie :D Na razie mam kilka ciekawych propozycji, dzięki ale czekam ;-)

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/nkNlja/

Masz ciche chłodzenie CPU jak i GPU, mocną kartę graficzną, przyszłościowy zasilacz, możliwości OC do ~4GHz

Jak dojdą do morele.net zasilacze Deus 500W to zmień, zawsze wyjdzie 3090 zł.

Możesz zestaw Sweeta brać, taniej ale bez coolera

Zawsze też coś pozmieniać można ;p

Opublikowano

po co Ci taki mocny zasilacz w nim, i po co ten wentylator, jak zmienisz obudowę na brutusa od spc, to będziesz miał w niej już 2 wentylatory fabrycznie zamontowane,

nie powiedział bym, że za mocny procesory 4 rdzeniowe i dzisiejsze karty graficzne potrzebują sporo energii.

minimum 400-450 W, tak czy siak jest lekko za duża, ale procesory wymagają tego.

po 2 nie porównuję się procesorów po hercach tym bardziej innej firmy.

ogólnie maszynka dosyć spoko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...