Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Thresh ADC?

pedroanglia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

thresh adc jest ok, ale według mnie są lepsi, ma co prawda dużo cc i w tf by mógł przyciągnąć i zabić samemu, ale to jednak nie to samo co inny adc

btw. swietna cenzura :D

Opublikowano

Całkiem mocny, sam nie lubię mieć go w enemy teamie, ale imo lepszy jest na supporta.

Btw. Po prawej ukryłeś nick, a po lewej nie :O

Opublikowano

E tam z nickiem FAIL wiem xD trudno ;) W tf Thresh najpier Q wyciagam kolesia pozniej wbijam miedzy przeciwnikow stawiam ulta po czym flesh poza team fight i 3 kille moje xD Do tego latarnia bardzo przydatna :) Ogolnie na 18 lvl-u z 1 hita wali po 500+ magicznych wiec polowa HP na hita :) Pozniej gorzej bo po 100+ ale zawsze cos :) Ogolnie na malym lvl-u jest strasznie mocny na lini :)

P.S. Zawsze mi pisza ze jestem TRoLLeM ale jak przychodzi co do czego I Carry The Game :)

Ja osobiscie uwazam ze Thresh ADC jest super :)

PedroAnglia_euw_107_2.png

Opublikowano

Co z tego że ma mały zasięg, jak ma popierdolony DMG, który detronizuje każdego jednego innego carry? Jest genialny, w TF'ach daje rade (nie, chodzący CC jest chujowy w team fightach), gniecie na linii, ma strasznie ułatwione last hity i nie słabnie w late.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Zły nie jest, aczkolwiek pod supporta lepszy.

Byłby on łatwy do harrasowania na lini, bo ma mniejszy zasięg od innych typowych ADC.

Ale w TF ogólnie by wypadł fajnie ::)

279981407253602336505.png
Opublikowano

Thresh jako adc jest kompletna pomylka. Dmg z pierwszego ciosu a potem moze jedynie cofnac sie do krzaczorow. Jednynie mozna z niego zrobic AD supporta...

IMHO budowany pod ap jest o wiele lepszy. ;)

Opublikowano

Thresh jako adc jest kompletna pomylka. Dmg z pierwszego ciosu a potem moze jedynie cofnac sie do krzaczorow. Jednynie mozna z niego zrobic AD supporta...

IMHO budowany pod ap jest o wiele lepszy. ;)

Przeczytaj opis jego pasywa z Q (albo najlepiej zagraj AD threshem, bo tego nie zrobiłes) zanim wyjdziesz na pojeba w internecie, pozdro.

Ps. AP Thresh lepszy, o ja pierdole... Ty wbiłeś 30 w ogóle?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Normale na low lvlu.. co tu dużo mówić.. jeszcze pewnie na ujemnym W/L ratio.

Na rankedach nie ma szans takie coś przejść, główna przyczyna to mały zasięg

Jak ja nienawidze takich ludzi -,- Gram z 4 kolegami ktorzy maja lvl-e 30 i po 500+ winow. W przeciwnym teamie bylo to samo. Ja aktualnie na tym koncie mam 23 lvl.

Wiec drogi forumowiczu, jezeli niewiesz nie wypowiadaj sie na temat gdzie masz gowno do powiedzenia, poczytaj o championie wiecej a dowiesz sie ze sie mylisz -,-

A po 2 jezeli nic kompletnie nie wnosisz do tematu to nie wchodz nikt Cie nie zapraszal.

Chcesz zobaczyc co thresh adc robi? Dodaj mnie na lol-u WhySoS3xY lvl 23 chyba ze sie boisz

Zalatwie 9 graczy i zagramy 5v5 :)

Pozdrawiam :)

W tfach troszke slaby ;), na lini sobie radzi bez problemowo

Gralem nim przed 5 minutami, i powiem Ci ze w TF-ie spokojnie zanim ktos domnie doszedl przez moje ulti juz nie zyl :) Wiec nie jest najgorzej :)

Opublikowano

@Up. Już hejterku zluzuj wory. Wniosłem do tematu, chciałeś poznać opinie - poznałeś :)

Wbij z twoimi 30 lvl koleszkami chociaż golda na 5x5 to pogramy, na tą chwile to zluzuj. Spinanie się niezbyt dobrze wpływa na opinie o użytkowniku :) "Słabszych nie bije pozdro".

Wracając do tematu:

Jakby był taki pro to High Elo'sy by tym grały, i ok... grały by gdyby nie ten zasięg. Podczas gdy Twitch/Tristana robią barona zza ściany to Thresh musi się wbijać prawie pod melee range enemy...

Opublikowano

Ja postrzegam Tresha za dosyć słabego w roli Ad Carry. Jedyny bonus dmg jest z części biernej Q, zasięg jest słaby, a jego skille zadają magic damage. Są o wiele lepsze alternatywy.

Opublikowano

@Up. Już hejterku zluzuj wory. Wniosłem do tematu, chciałeś poznać opinie - poznałeś :)

Wbij z twoimi 30 lvl koleszkami chociaż golda na 5x5 to pogramy, na tą chwile to zluzuj. Spinanie się niezbyt dobrze wpływa na opinie o użytkowniku :) "Słabszych nie bije pozdro".

Wracając do tematu:

Jakby był taki pro to High Elo'sy by tym grały, i ok... grały by gdyby nie ten zasięg. Podczas gdy Twitch/Tristana robią barona zza ściany to Thresh musi się wbijać prawie pod melee range enemy...

Ogladales streamy z Chellengera? Myslisz ze sam wpadlem na pomysl grania Thresh ADC? -,- Zastanow sie co piszesz. Wbil 30? Mam 3 konta 30 prawie 1k winow i bedziesz mi mowil ze slabszy? heh -,- siedz dalej w tym brazie bo widze na tyle narazie zaslugujesz ;)

Tristana i Twich na Bocie nic nie robia, i co z tego ze zza sciany robia barona? Tak jak mowilem, zanim ktos przejdzie ulta juz nie zyje nawet tank przeciwnej druzyny, do tego SHELDUJE swoja druzyne w TF. Dodatkowe AP z pasywki? -,- Czlowieku poogladaj streamy high elo i dopiero sie wypowiedz. Teraz thresh ma nerfa dostac, dlaczego? Bo jest za mocny i ciagle banuja go na high elo, ja przynajmniej widzialem.

Poczytaj troche pro elo graczu o championie, potem sie wypowiadaj.

Jak widze takich ludzi ktorzy nawet nie sprobowali grania danym championem na danej pozycji to mnie zalewa.

Opublikowano

No dobry jest, niestety troche słaby zasięg, ale to za bardzo nie przeszkadza, niestety jeżeli w team fightcie chcemy uzyc ult to za bardzo nie mamy jak - podejdziemy do wrogow to raczej dedamy, a ult slaby zasieg ma, ale i tak jest dobry do ucieczki :)

Opublikowano

rozwala system :D szkoda tego zasięgu , ale i tak niszczy , ale na rankeda tym nie idź do takiej cait nawet nie podejdziesz .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Według mnie jest dobry pod ADC, a to dzięki pasywowi na Q.

Ja na 10 lvlu zabierałem wrogom z podstawowego ataku pół hp, a nie byłem nafeedowany.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ja osobiście zamiast ADC Thresh wolę Thresha pod AD.

Co do jego potencjału ADC
Każdy widzi jego niewielki zasięg, ale mało kto wie, że ma on najniższe podstawowe obrażenia ze wszystkich champów (a często widuję trinity na Threshu). Jedyne czym nadrabia to bonus z pasywki.

Który jest magiczny nie fizyczny, więc o efektywności armor penu można sobie pomarzyć.

Dodatkowo to co daje mu siłę też osłabia go - jest zmuszony nie farmić jeśli chce efektywnie zaatakować przeciwnika.

Dla AD Thresha dobrze, że przenoszą pasyw z Q na E - według mnie bardziej przydatne.

I jakby nie patrzeć jako ranged nakłada swój pasyw Huraganem (czerwony łuk) nawet na 3 cele. W late na pewno jest ciężkim przeciwnikiem do poradzenia sobie z:

-tankowaty (bonusowy amorek) - mimo wszystko to jest równoważone przez potrzebę bycia blisko wroga.

-pierwszy cios może zdjąć przeciętnego ADC do 10% zdrowia, jeżeli jest się pod mocne AD: widziałem już sytuację gdzie Thresh rozwalał praktycznie jednym ciosem papierki z innego teamu.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...