Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy Minecraft Windows 8

Tveter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema forumowicze mam pewien problem mój kuzyn niedawno kupił sobie Laptopa z Windowsem 8 lecz nie może grać w Minecraft'a ponieważ wyskakuję błąd Bad Video Card Drivers. Proszę o szybkie i zrozumiałe rozwiązanie.

Pomocnik
Opublikowano

zapewne nie znajdzie sterowników pod win8 to niech zainstaluje te ktore sa pod win7

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Opublikowano

@UP 1 i 2 - Jakbyście nie zauważyli to kupił tego laptopa dopiero teraz (czyt. niedawno), więc ma najnowsza wersje sterowników -.-

Drogi Kapie jak chcesz zainstalować na systemie 8 sterowniki z 7, widzę ciekawe umiejętności posiadasz, jakbym nie był w klasie informatycznej to może bym uwierzył ;)

Ja proponuje pozbyć się 8-meczki z laptopa ;)

Jest to najgorszy windows w dodatku nowy, obsługa tego windowsa to jedna wielka lipa. Wiele aplikacji na tym nie działa, bo na choy się dystrybucja ma pierd**ić z czymś (zaawansowanym jak to mówi microsoft). Wszyscy robią aplikacje pod win XP / win 7 / Maca / Linuxa, bo windows 8 jest takim samym niewypałem jak vista.

Aktualizacja sterowników ci nie pomoże, po prostu sterowniki karty graficznej stworzone pod windows 8 nie obsługują minecrafta i wielu innych gier.

Masz kilka opcji:

1. Pobierasz program do tworzenia wirtualnej maszyny, po czym tworzysz wirtualna maszynę, instalujesz na niej windows 7 i jave. A na koniec instalujesz minecrafta i kuzyn sobie gra.

2. Formatujesz lapka i instalujesz windows 7.

3. Czekasz aż wyjdzie nowa wersja sterowników do karty graficznej, jako iż masz windowsa 8 taka informacja automatycznie ci wyskoczy, wystarczy aktualizować windowsa. Taki jest plus windows 8, że samodzielnie aktualizuje nawet sterowniki, świetna sprawa. Szkoda, że ma tylko jeden plus ^.^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...