Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stealth w modchip'ie

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko po co wydawać kasę na przeróbkę PSX'a skoro kopie można odpalić na zasadzie przekładanki, wystarczy mieć byle jaką oryginalną płytę do PSX'a

Sam z tego sposobu korzystałem przez wiele lat

Co do "Stealth" - jest to rodzaj modchipa który posiada opcję która nie pozwala grze wykryć przeróbki, niektóre gry mogą wykrywać czy konsola jest przerobiona modchipem

819531478353821175209.gif

Gość kamil40013
Opublikowano

Nie chcę przerabiać konsoli. Chodziło mi tylko o to co robi ta funkcja.

A czy taki modchip ma wpływ na laser ? Z tego co czytałem to w PS2 modchip wysyłał duże napięcie do lasera co skutkowało jego uszkodzeniem.

Gość kamil40013
Opublikowano

A czym rożni się wersja modelu SCPH-102 a, b od c ? Czy schematy wlutowywania modchip'a są te same czy inne ?

Czy inne modele PS ONE też występowały w wersjach a/b/c ? czy to dotyczy się tylko SCPH-102 ?

Opublikowano

Oznaczenia a, b, c to nic innego jak rewizje czyli różnice między innymi w budowie hardware

dla przykładu poczytaj sobie o Variants w linku niżej

http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_%28console%29

Schematy są raczej te same, jedyne co może się różnić to rozmieszczenie modułów procesora czy przekształceń graficznych na płycie głownej

Większość konsol nawet PSOne posiadało takie rewizje

Gość kamil40013
Opublikowano

I już chyba ostatnie pytanie :rolleyes: . Czy modchip z PSX będzie pasować do PS ONE ?

Opublikowano

I już chyba ostatnie pytanie :rolleyes: . Czy modchip z PSX będzie pasować do PS ONE ?

Nie każdy, są jakieś pasujące ale konkretnie nie wymienię CI wszystkich, przykładowo model który pokazałem na ss z tego co przed chwilą wyczytałem pasuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...