Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

j. francuski i niemiecki.

Gość LemoN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, braciszek idzie do gimbazy i nie wie jaki język wybrać, ja mu nie poradzę, bo za moich czasów nie było takiego wyboru, pyta się jakiego łatwiej się nauczyć i, który jest więcej używany, eldo.

Opublikowano

Niech nie bierze niemieckiego -_- Żałuję że go mam w szkole, więcej zachodu niż pożytku. Z j. francuskim nie wiem jak jest ;x

Opublikowano

Pewnie, że niemiecki. W Niemczech (z tego co słyszałem) można dostać niezłe fuchy. Z drugiej strony Francuzi mają szybko emeryturę, ale teraz jest tam jakiś kryzys czy coś. Ja bym patrzył pod tym względem.

Opublikowano

Frqncuskiego uczylem sie 3 lata i ciagle zapominam prostych zdan, a jezyki obce raczej latwo mi wchodza do glowy. Niech bierze niemiecki.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

W gimnazjum miałem niemeick a teraz mam francuski. Francueskiego uczę się trzeci rok i nic, dosłownie nic z niego nie czaję. Z niemieckim żadnych problemów nie było.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Nie uczyłem się Francuskiego, ale mogę powiedzieć, że Niemiecki jest bardzo łatwy. Jak nauczy się podstaw to reszta będzie szła bardzo łatwo.

Opublikowano

Dla mnie francuski to okropny język. Nie podoba mi się wymowa, gramatyka i w ogóle nic. Niemiecki jest łatwiejszy oraz bardziej popularny, więc przypuszczam, że niemiecki bardziej mu się przyda.

Opublikowano

Zależy jak planujesz swoją przyszłość. Jeżeli chodzi o jakieś typowo męskie zawody to przyda Ci się język niemiecki.

Opublikowano

Niemiecki, gdyż jest jest drugi po języku angielskim jako język ,,Uniwersalny".

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

niemiecki , ale według mnie lepiej uczyć się ang , bo w każdym kraju się dogadasz .

Twoje konto się różni od poprzedniego.

@topic

Niemiecki, bo łatwiejszy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Niemiecki oczywiście, sam się go uczę, bo mieszkam w Niemczech. I go olewam ciągle a i tak już dobrze gadam...

Owiele łatwiejszy i bardziej ci się później przyda

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...