Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

liceum ?

Selander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie. Jaka trzeba mniej wiecej miec srednia zeby dostac sie do liceum ?

Czy jak bede mial srednia 3.6 i okolo 60% ze wszystkiego z egzani.ow gimnazjALNYCH. TO DOSTANE SIE DO LICEUM?

Opublikowano

Średnia nie jest w tym przypadku tak ważna. Możesz mieć nawet 3.0, jednak na 3/4/5/6 musisz mieć

*Polski

*Matme

*Biologia/Geografia/Chemia

Jeśli będziesz miał powyżej 50pkt rekrutacyjnych to powinieneś się dostać.

Pkt rekrutacyjne wylicza się z egzaminów i ocen.

Opublikowano

Czemu wymieniłeś 3 przedmioty?

U mnie do LO są 4.

np:

• klasy 1A punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka obcego, matematyki, informatyki lub geografii*
  • klasy 1B punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka angielskiego, matematyki, geografii;
  • klasy 1C punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka obcego, matematyki, historii lub wiedzy o społeczeństwie*
  • klasy 1D punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka angielskiego, matematyki, historii ;
  • klasy 1E punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka angielskiego, matematyki, historii lub wiedzy o społeczeństwie*;

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Czemu wymieniłeś 3 przedmioty?

U mnie do LO są 4.

np:

• klasy 1A punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka obcego, matematyki, informatyki lub geografii*
  • klasy 1B punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka angielskiego, matematyki, geografii;
  • klasy 1C punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka obcego, matematyki, historii lub wiedzy o społeczeństwie*
  • klasy 1D punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka angielskiego, matematyki, historii ;
  • klasy 1E punktacji podlegają oceny języka polskiego, języka angielskiego, matematyki, historii lub wiedzy o społeczeństwie*;

Zapomniałem dodać języka :3

Oblicz ile masz pkt

http://egzaminy.edu.pl/

Jak masz 70+ to nie masz o co się bać.

Opublikowano

Omg do liceum... -,- . DO technikum byś lepiej poszedł. No chyba że chcesz potem robić w mc donald.

beka gościu. po technikum to sobie możesz najwyżej szpadel potrzymać.

Opublikowano

Robotę po technikum można złapać pod warunkiem, że jako kierunek wybrałeś technika organizacji reklamy. Marketing to coś co nigdy nie upadnie. Małych i średnich firm bez reklamy nie brakuję.

Z tym progiem punktowym to też inna sprawa. Za pierwszym naborem szkoła może wymagać np. 130 pkt, a za drugim przyjmą tego, który szybciej złożył papiery.

Opublikowano

Omg do liceum... -,- . DO technikum byś lepiej poszedł. No chyba że chcesz potem robić w mc donald.

Oczywiście. Wystarczy pójść do technikum i od razu masz robotę. Prawda jest taka, że bez studiów to możesz co najwyżej gówno zrobić.

Opublikowano

Masz się uczyć, poprawiać oceny i starać się. Jeżeli chcesz coś osiągnąć w życiu. To haruj za młodu, a w przyszłości będzie łatwiej !

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Opublikowano

Oczywiście. Wystarczy pójść do technikum i od razu masz robotę. Prawda jest taka, że bez studiów to możesz co najwyżej gówno zrobić.

Można iść do technikum informatycznego potem na studia inżynierskie , 100% szans na robotę . pff liceum to gimbaza .

Opublikowano

W polsce praca po studiach haha dobre jeszce powiedz ze po humanistycznych,

Prawda jest taka ze technikum zawodowka to najlepsze rozwiazanie do liceum chodza ludzie "slepi", nieliczni maja jakis realny plan na zycie

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Wiesz dostać się do liceum to nie powinien być większy problem, ale jak dostaniesz się tam tak na ,,Szczęście" to musisz zdać sobie z tego sprawę że się tam nie utrzymasz...

@ Zależy od poziomu liceum.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

W polsce paraca po studian haha dobre jeszce powiedz ze po humanistycznych

Jeżeli skończysz konkretny kierunek, a nie europeistykę czy zarządzanie i jesteś inteligentny to praca się znajdzie i nie trzeba się o nią przejmować.

rydah for life

Opublikowano

hehe Beka z tych gimbusów co wychwalają technika.Przecież to widać,że wam pkt brakło ;_:

No dobra może nie brakło,może lubicie zapierdalać jak brudasy...

hehe Humaniści górą !

Ja dostałem się do liceum,miałem 100pkt łącznie.

Średnia 3.9, z testów po 65-70% :)

Opublikowano

hahahahh. Chyba sobie pomyliłeś technikum z zawodówką ;).

nic nie pomyliłem. Gość pyta o liceum, czyli chce się uczyć, a Ty polecasz mu technikum, bo znajdzie pracę. Gówno prawda. Technikum jest dla tych, którzy chcą średnią robotę, bo nie chce im się uczyć. O ile oczywiście nie chcą iść na studia, ale tu lepiej iść do liceum, bo oszczędzamy praktyk i 12 miesięcy.

Opublikowano

hehe Beka z tych gimbusów co wychwalają technika.Przecież to widać,że wam pkt brakło ;_:

No dobra może nie brakło,może lubicie zapierdalać jak brudasy...

hehe Humaniści górą !

Ja dostałem się do liceum,miałem 100pkt łącznie.

Średnia 3.9, z testów po 65-70% :)

Ty masz srednia 39 ja 4.5 ide do jednego z najlepszych technik w europie , mow mi jeszce jak bardzo madry jestes

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...