Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Papier, Kamień, Nożyce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! prezentuje wam dzis moją pierwszą gre jest to "papier kamien nozyce" chyba kazdy wie o co chodzi w tej grze wiec nie musze nic tłumaczyc :D gra jest napisana w PHP (dopiero się ucze :D ) Prosze o oceny jak i pomysły!

http://newsandfacts.ugu.pl/pakano/

PS. Jeśli ktos ma jakis pomysł co do jakiegos małęgo projektu (tak zebym mogl sie poucz troche) to mile widziane na pw

Opublikowano

Mógłbyś dodać przeładowywanie się w tle, bo to odświeżanie psuje efekt.

Poza tym nie podoba mi się ta czcionka. No ale cały pomysł ciekawy(nawet wiem skąd zaczerpnięty :P )

Opublikowano

poprawki wizualne + gra multi to bylo by mega zycze powodzenia ;d

Poprawki wizulane? tzn co tam moge dodac? a co do gry multi tez raczej nie jestem w stanie zrobic na tym poziomie znajomosci języka lecz dziekuje za propozycje

Opublikowano

Extra :)

Mi się bardzo podoba jednak można by było popracować troszku nad wyglądem strony.

Np. dodajesz jakiś bajerancki nagłówek z tytułem gry, dodajesz opis gry na boku, dajesz jakieś proste tło a nie zwykłe szare, czy coś w ten deseń...

Nie wiem. Pomyśl

Tak z czystej ciekawości. Ile się uczyłeś PHP aby napisać taką grę?

Opublikowano

Ja bym zrobił poprawki wizualne.

Żeby nie było spamu.

Dodaj np tabelę pkt. gdzieś z boku, gra do 10 razy, każda wygrana to 1 pkt. Potem podsumowanie pkt. i np jakiś ranking.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Extra :)

Mi się bardzo podoba jednak można by było popracować troszku nad wyglądem strony.

Np. dodajesz jakiś bajerancki nagłówek z tytułem gry, dodajesz opis gry na boku, dajesz jakieś proste tło a nie zwykłe szare, czy coś w ten deseń...

Nie wiem. Pomyśl

Tak z czystej ciekawości. Ile się uczyłeś PHP aby napisać taką grę?

Okej popracuje troche nad wyglądem. A co do pytanka nie uczyłem się duzo moze jakies 2-3 dni to wystarczyło zeby zrobić takie cos :)

Ja bym zrobił poprawki wizualne.

Żeby nie było spamu.

Dodaj np tabelę pkt. gdzieś z boku, gra do 10 razy, każda wygrana to 1 pkt. Potem podsumowanie pkt. i np jakiś ranking.

Noo pomysł z tabelką nie jest zły... muszę nad tym pomyśleć! dzeiki za pomysł

Opublikowano

Czemu CPU cały czas ma nożyce? ;-]

Nie ma cały czas nożyc :) moze masz pecha haha albo poprostu wyczysc pamiec podreczna przegladarki :D

Opublikowano

Nie ma cały czas nożyc :) moze masz pecha haha albo poprostu wyczysc pamiec podreczna przegladarki :D

Dobra miałem jakiegoś dziwnego farta, już wszystko śmiga.

Opublikowano

Dobra miałem jakiegoś dziwnego farta, już wszystko śmiga.

Hahaha no to dobrze :) bo juz sie wystraszylem ze zepsułem :D

Opublikowano

Na początku mi się spodobało, lecz potem już zaczęło mi się nudzić.

Może spróbujesz w 3D zrobić, żeby ciekawiej to wyglądało?

Taki jakby Flash.

Opublikowano

uzależniłem się

No to bardzo się cisze! :D

Na początku mi się spodobało, lecz potem już zaczęło mi się nudzić.

Może spróbujesz w 3D zrobić, żeby ciekawiej to wyglądało?

Taki jakby Flash.

O niestety w tym to się nie bawię :)

Opublikowano

Z tymi nożyczkami tak jest, bo ja widzę, ze skrypt jak juz cos wylosuje, to jest to samo pod rzad pare razy, bardzo czesto tak jest.

Rada: zrob radioboxa o image tego obrazka, a nie ze trzeba trafiac w radioboxa, tak to sie kliknie w obrazek, prosciej bedzie i lepiej

<?php
$kobieta = 'zmienną jest';
?>

Opublikowano

@up

To nie zalezy ode mnie, skrypt ma za zadanie wylosowac liczbe od 1 do 3 wiec nie ma duzego wyboru.. :)

Opublikowano

Nie obraź się, ale to jest na prawdę słabe (robota na 5 minut) i czemu to ma służyć ta gra? To jest nudne.

Mógłbyś zrobić na przykład coś na zasadzie statków i w tym pokoje jak na haxu. Wtedy byłoby coś lepszego ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Nie obraź się, ale to jest na prawdę słabe (robota na 5 minut) i czemu to ma służyć ta gra? To jest nudne.

Mógłbyś zrobić na przykład coś na zasadzie statków i w tym pokoje jak na haxu. Wtedy byłoby coś lepszego ;)

Nie załapał się na konkurs w dziale i pewnie chciał zrobić.

Poza tym, design jest tragiczny, nie wiem co w nim 'odmieniłeś'.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...