Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ulepszenie ulti u Kha'zixa

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, ze względu na dodatkowe survi oraz ulepszoną niewidzialność, która przydaje się w TF.

Opublikowano

Szczerze ? moim zdaniem w-e-q jest najlepszym wyjściem, niż maksowanie ulti

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Jeśli już to jako ostatnie. Jednak moim zdaniem lepiej ewoluować "q", jako assassyn mamy unikać dmg, więc ta redukcja dmg na ulcie jest średnio przydatna.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja ulepszam

w>e>q, trzecia niewidka imo nie potrzebna.

@down

pierdolicie, lepiej dać 1 E, bo się respuje po assycie lub killu co daje możliwość ucieczki lub zdobywania większej ilości killi, potem W a potem Q lub R ja zazwyczaj daje Q

Pierdolisz to ty, synek. Podaj mi swój lvl to wtedy pogadamy.

xxx

Opublikowano

Szczerze ? moim zdaniem w-e-q jest najlepszym wyjściem, niż maksowanie ulti

Q się nie ulepsza, to jest coś koło 100 dmg więcej, dodatkowo nie daje żadnego utility, a ulti daje ci 1 s dodatkowej niewidki, refresh passywa + survi.

Jeśli już to jako ostatnie. Jednak moim zdaniem lepiej ewoluować "q", jako assassyn mamy unikać dmg, więc ta redukcja dmg na ulcie jest średnio przydatna.

Jednak jakoś trzeba zadać te dmg i uciec jako assasyn...

652601399840421198520.png

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak grasz, jeżeli używasz niewidki żeby dojść do przeciwnika (jako dodatek) to rozwiń Q dla większego dmg ale jeżeli dochodzisz do przeciwnika np. E a później latasz wokół niego na niewidce to ulepsz sobie R, wszystko zależy od twojego stylu gry, co lubisz, zagraj sobie raz z ulepszonym Q raz z R i zdecyduj.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a ja tak w temacie zapytam jak ulepszyć 4 raz czyli wszystkie umiejętności słyszałem , że da się jakoś z rengarem jeśli jest jako wróg.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

a ja tak w temacie zapytam jak ulepszyć 4 raz czyli wszystkie umiejętności słyszałem , że da się jakoś z rengarem jeśli jest jako wróg.

Gdy macie razem 16/17/18lvl, rengar ma wystackowany naszyjnik to gdy ty go zabijesz dostajesz 4 ewolucje, gdy on ciebie zabije to dostaje twoją glowę ( naszyjnik z którego nigdy stacki nie znikną ), taki queścik.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Lol, ludzie. Ulepsza sie tylko W > E > R . chyba, ze na grasz na botach -__-. ulepszenie q jest slabe, dodatkowo zadaje dodatkowe dmg gdy enemy champ jest odizolowany

Opublikowano

pierdolicie, lepiej dać 1 E, bo się respuje po assycie lub killu co daje możliwość ucieczki lub zdobywania większej ilości killi, potem W a potem Q lub R ja zazwyczaj daje Q

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Q jest bezużyteczne w Mid/Late gdy mamy TeamFighty... chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

1 E jest też useless bo dzięki W mamy Poke i większy sustain, do tego burst dzięki któremu możemy enemy zabić w kilka sekund...

Odpowiadając jeszcze raz na pytanie:

Tak opłaca się, jedyne prawidłowe ustawienie to W>E>R

Opublikowano

Po co ewoluować Q? Jak mi ktoś przedstawi jasny powód, to może się zgodzę, ale ulti daje nam jakoś 4 razy więcej...

Opublikowano

Moim zdaniem maxowanie R to dosyć sytuacyjna decyzja, w przypadku gdy na początku upgrade'ujemy skill W który jest bardzo użyteczny na Kha, a następnie E, z którego można poskakać zadając sporo dmg, to możemy wybrać pomiędzy średnio użytecznym Q, które lekko zwiększa nam dmg a R które daje nam mało użyteczną trzecią niewidkę. Osobiście wybrałbym jednak Q, odpuszczając sobie ulepszanie R.

@down. Def jest podczas trwania stealtha więc mało co to daje, większość obrażeń się dostaje podczas bycia widzialnym (wyjątkiem są skillshoty i spelle AOE , które i tak raczej nie trafią podczas szybkiego biegu połączonego z niewidzialnością). Pasywkę owszem zapewnia, jednak umiejętny kazik będzie walczył tak żeby uruchomić ją jeszcze częściej, np. biegając w okolicach krzaków podczas teamfightu. Ja pozostaję przy Q.

Opublikowano

Moim zdaniem maxowanie R to dosyć sytuacyjna decyzja, w przypadku gdy na początku upgrade'ujemy skill W który jest bardzo użyteczny na Kha, a następnie E, z którego można poskakać zadając sporo dmg, to możemy wybrać pomiędzy średnio użytecznym Q, które lekko zwiększa nam dmg a R które daje nam mało użyteczną trzecią niewidkę. Osobiście wybrałbym jednak Q, odpuszczając sobie ulepszanie R.

Aha, trzecia niewidka daje malo, do tego def i aktyw pasywa. Lepiej dac Q ktore w TF nic nie robi, prawda?

W>E>R

Ulepszanie ulti to jak najbardziej poprawny sposob.

Opublikowano

Mi osobiście wydaje się, że R jest dobre tylko gdy potrzebujesz większej ilości znikania. Lecz trzeba pamiętać, iż robisz to kosztem jednej z dobrych ewolucji do walki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...