Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Mam pomysł na dobrą gre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

X

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Opublikowano

Wiem, dlatego chcę z kimś to zrealizować, mogę znaleźć grafika, jakiś serwer pod globala, stronę itp, ale nie umiem programować, szukam kogoś kto się tym zajmię, a najlepiej z jakąś ekipą, mogę się zająć sprawami organizacyjnymi, jeśli komuś pomysł też się spodobał, to niech napiszę do mnie, to przedstawię go lepiej i powiem co i jak. :D

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Opublikowano

Tutaj nie chodzi o moda, bo to będzie np. mapa już ograniczona, ale z tym, że będzie można na inną planetę się przenieść za pomocą rakiety np. lub statku kosmicznego. To ma być gra bardziej rozwinięta technicznie od minecrafta, więc prawdopodobnie więcej kodu... Szukam ludzi to pomocy przy realizacji tego pomysłu :D

KONTAKT:

Opublikowano

Ja szukam osób chętnych, jak się coś zarobi to będzie podzielone dla każdego. ;d

KONTAKT:

Opublikowano

No sorka, zapomniałem dopisać kogo potrzebuję, ale wiadomo chyba, że programistów, którzy się na tym znają ;d

KONTAKT:

Opublikowano

Nie wiem, ja dałem tylko pomysł, to będzie zależało od programistów, w jakim najłatwiej i najlepiej. Jak zaczniemy coś robić to na pewno damy zapowiedź. ;)

KONTAKT:

Opublikowano

No właśnie nie, po prostu szukam osób chętnych, którzy pomogą zrealizować to, a ja załatwiam ludzi, sponsorów itp, a pomysł dokładny muszę oddać osobie zaufanej, która to zrealizuję, tak jak pisałem wyżej to ja daje pomysły tylko, co dodać, usunąć itp, w tym ja załatwiam ludzi ;)

KONTAKT:

Opublikowano

Już od początku mówię, że to nie wypali.

Ekipa zazwyczaj się "burzy" po kilku dniach.

Po za tym jest gra, w której latasz w kosmos rakietą itp.

Nawet jeśli by powstała to i tak będzie słaba, ponieważ nie jesteście "dużym studiem" .

Na takie coś trzeba wydać tysiące euro.

Opublikowano

up i tu się mylisz.

Np. dobra cs jest zrobiony przez "Valve" ale mody / pluginy są robione na zamówienie bądź na necie..

Do gry Cs jest sporo modów, licząc od zwykłego ffa do zombie moda który jest strasznie rozbudowany.

Dlatego nie ma rzeczy nie możliwych + przy czym idzie zarobić okrągłą sumke :).

Osobiście powiem że pomysł dosyć ciekawy ale nie widze tu przyszłości, z racji takiej że uczę się biznesu wiem że może to nie wypalić, powiedz mi szczerze kto z dorosłych osób by w coś takiego zagrał?

Wiem, jak by się nie patrzeć 90% graczy MC to dzieci 8+ lat ?

Nie chcę Cie namawiać do opisania tego dokładniej ale możesz troche bardziej wyśilić swój umysł.

Gra wypalić może ale nie musi. Jeśli szukasz tłumacza zapraszam na PW ( 4 lata w angli. )

graphic.png
Opublikowano

Ok, powiesz komuś na PM szczegóły, okaże się, że ten ktoś jest programistą, będzie umiał coś takiego zrealizować, spodoba mu się pomysł. Weźmie się za to i napisze.

Dowcip polega na tym milten, że ty już mu do niczego nie będziesz potrzebny. Niewielkim zespołem tworzącym grę może z powodzeniem pokierować właśnie programista, wykupienie serwera dedykowanego/vpsa to w tych czasach groszowa sprawa, nawet gdyby udało ci się 'zmontować' taki zespół to bardzo szybko okaże się, że jesteś tam zbędny.

Dodatkowo nie zdajesz sobie chyba sprawy jak dużym wyzwaniem jest tworzenie czegoś od zera. Zupełnie nowego silnika gry nie ogarnie ci pierwszy lepszy student pierwszego roku informatyki.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Fajnie czasem coś wymyślić, ale zawsze gorzej jest to zrobić ... Ogólnie to pomysł fajny (taki kerbal space program :P) tylko średnio go widzę na przeglądarce. Wydaje mi się, że lepszym pomysłem będzie zrobienie gry via client. Ogólnie to chodzi tu o wydajność.

Tak jak pisałem pomysł fajny, ale gdyby sam pomysł wystarczył do stworzenia gier to uwierz mi, że na rynku już by była taka gra :)

Opublikowano

GodGreg: piszesz np applet javy. Ludzie się cieszą bo maja 'w przeglądarce' a ty piszesz zwykłego klienta i ine martwisz się o wydajność.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

sorka, ale patrze ktoś przeniosł to w nieodpowiednie miejsce, chodzi mi o oSoby chetne i ktore zrobia to zadarmo, opisac ta gre bede mogl tylko zaufanej osobie, sprobuje znalezc kogos takie, a i ta gra ma byc normalna, a nie w przegladarce, ktos zle przeniosl. Prosze o poprawe tego.

KONTAKT:

Opublikowano

Majnen Opinjen (Moja Opinia):

sorka, ale patrze ktoś przeniosł to w nieodpowiednie miejsce, chodzi mi o oSoby chetne i ktore zrobia to zadarmo, opisac ta gre bede mogl tylko zaufanej osobie, sprobuje znalezc kogos takie, a i ta gra ma byc normalna, a nie w przegladarce, ktos zle przeniosl. Prosze o poprawe tego.

czerwony = lol lub błąd orto.

pomarańczowy = WTF

opisac ta gre bede mogl tylko zaufanej osobie

LOL + WTF + Facepaml: OPISAĆ GRĘ BĘDĘ MÓGŁ TYLKO ZAUFANEJ OSOBIE

pytanie: czy Notch tworząc minecraft'a Robił kod w javie czy może Tłumaczył Jeb'owi jak ma ją zrobić?

Ty masz jakiś >koncert życzeń< nie napisałeś co umiesz, tylko napisałeś że jeżeli kogoś poznasz (np. draxxa) poznasz jego umiejętności (draxx umi m.inn. C++ i C#) to wciśniesz mu co ma robić, ts i kropka? płakać z tego posta mi się chce.

skasuje to wszystko jeżeli "przysięgniesz" że znasz chodźby PhP i zrobisz 50% tej gry...

Opublikowano

W takich projektach to PROGRAMISTA jest podstawą zespołu i to ON dobiera sobie ludzi, ON mówi co i jak będzie robione. Inni co najwyżej mogą dostąpić zaszczytu uczestniczenia w projekcie, jeśli oczywiście programista zna sie na swojej robocie i POTRAFI coś takiego napisać.

Masz pomysł? ok. Licz się z tym, że ktoś do ciebie napisze a następnie, po zdobyciu twojego zaufania, kiedy przedstawisz mu całość i oczywiście będzie sie to trzymało kupy zacznie ten projekt realizować. Bez ciebie, będziesz zbędny.

Life is brutal.

Zacznij to pisac sam i ewentualnie dobierz sobie osoby do pomocy, dasz im FRAGMENTY kodu do dalszego rozwijania. A jeśli nie umiesz to... zapomnij o tym albo zwyczajnie 'sprzedaj' pomysł za dobra flaszkę.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...