Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]- Midgaard -[RP][FANTASY][Na podstawie Pana Lodowego Ogrodu]

Atleif

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(prezentacja serwera zostanie jeszcze wzbogacona o kolejne informache, ale tlo dopiero wtedy, kiedy ich obecnosc bedzie stuprocentowo pewna, nie chce podawac wiadomosci w chmurze)

Potrzeba mi jednego technika, ale wiecie, marzy mi się w to miejsce jakiś człowiek z prawdziwego zdarzenia.

Czterech architektów, każdy z nich będzie budował jedno miasto, którymi, potem jeśli wyrażą chęć będą zarządzać.

Może coś o mnie, bo jeszcze się nie przedstawiłem:

Mój staż w tej grze to dwa lata, podczas których większość czasu spędziłem na dwóch serwerach. Wszędzie, jako człowiek ambitny, uzyskiwałem tytulatoria, wprowadzałem zmiany... Jednak, tak naprawdę nigdzie nie miałem możliwości się wykazać, robić to co chcę, jak chcę.

Od półtora roku jestem też Mistrzem gry, posiadam własną drużynę, której prowadzę sesje co tydzień. Spotkać nas można było na Pyrkonie, mamy zamiar być również na Polconie. Pod aspektem, fabuły, wydarzeń i gry w tym aspejcie, możecie być pewni wysokiego poziomu.

Opublikowano

Prezentacja serwera poprawiona.

Zastrzegam sobie zmienienie informacji w niej zawartych oraz późniejsze zedytowanie.
Pozdrawiam,

Opublikowano

Podoba mi się ta prezka/serwer i to bardzo, aż się dziwie, no nic czekam na następne informacje.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

@up Jak miło. Technicy i architekci, jeżeli wam też się spodobała, to piszcie do mnie na gg i pomagajcie. :)

Opublikowano

Bardzo dziękuje wszystkim, którzy wysłali mi na PW informacje na temat Midgaardu z PLO.

Potrzebny taki człowiek do spółki, byle z chęciami.

Opublikowano

Takie serwery cały czas funkcjonują, nie są to może jakieś "wypasione" 100 slotowe miejsca rozwyki, ale atmosfera tak cały czas jest super. Niestety bardzo często są one źle wykonane, przez co gracz mechaniczny nudzi się tam, no bo ile czasu można dysputować. Wtedy znak dla MG, by pociągnąć fabułę dalej, namieszać, pobudzić do działania, albo postawić przed trudnym wyborem. Administratorzy takich serwerów myślą, że jak odwalą coś przy starcie, to już wystarczy, a są w błędzie.

Pozdrawiam wszystkich administratorów serwerów z odgrywaniem postaci ;D

Opublikowano

Z minecrafta da się zrobić właśnie wszystko:

- Prawdziwe życie

- Wojny gildii

- Swobodne budowanie

- Używanie magii

- Rozwijanie zdolności

- Zarabianie

Tylko dwie rzeczy ograniczają:

- Psucie czatu przez bardzo młodych graczy głupimi odzywkami

- Wyobraźnia graczy

Naprawdę bardzo fajna prezentacja, trochę oryginalna ^^

Życzę powodzenia :)

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Serwery role play nie wymagają nawet pluginów (które jednak posiadamy, bo nie samą grą fabularną, człowiek żyje) tak jak sesje nie wymagają kostek i przyborów. Tylko, że gra z nimi w obu przypadkach jest lepsza.

Co do ograniczeń wymienionych przez hophopa: braku wyobraźni u graczy nie przeskoczymy, no może jedynie rozbudowane opisy oraz wciągająca fabuła w tym pomogą, ale nieodpowiednie odzywki przez bardzo młodych, które niszczom klimat, da się ograniczyć prawię do zera. Na serwerze nie ma czatu globalnego, zamiast niego utworzyliśmy poczekalnię, do której gracz w każdej chwili może się przenieść (czekanie na tp jest dosyć długie, by uniemożliwić korzystanie z tego jako ucieczki przed pvp oraz mobami), postać jest wtedy zamrażana z całym dobytkiem w tym miejscu, a gracz przenosi się do świata Non Clima, w którym nie trzeba odgrywać postaci, a spotkać się z kolegami.

Zgłaszać można się poprzez PW, proszę tylko, byście pisali odrazu coś o sobie, ponieważ skróci to czas identyfikacji.

Opublikowano

Planowana premiera zapewne się opóźni...

Wydawało mi się, że znajdę tutaj dobry zgrany team, a nie bandę amatorów, którzy jednego dnia zgłaszają się do pomocy, a drugiego już rezygnują.

Opublikowano

Ilu macie budowniczych? I kiedy miała być ta premiera, bo jeśli trochę czasu dajesz, to może mógłbym pomóc. No i jeszcze ile pracy chcecie włożyć w tworzenie pluginów? Bo jeśli to ma być następny serwer z pluginami z google, to ja dziękuję.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...